• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.1°C / 30.1°C
  3 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.4°C / 29.9°C
  3 BF
  29%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.0°C / 32.0°C
  1 BF
  33%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  23%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 27.4°C
  3 BF
  43%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 22.9°C / 30.0°C
  2 BF
  28%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.2°C / 26.4°C
  1 BF
  21%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  3 BF
  23%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 22.7°C
  4 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.5°C / 24.9°C
  2 BF
  36%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  4 BF
  27%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 24.6°C
  1 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.4°C / 29.9°C
  0 BF
  23%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 23.5°C / 29.9°C
  2 BF
  28%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 25.8°C
  2 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 30.0°C
  0 BF
  16%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 23.3°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 30.5°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  0 BF
  31%

Φαράγγι της Σαμαριάς

lightgear.gr

«Ανενημέρωτη η Μπακογιάννη για τον Φορέα Διαχείρισης της Σαμαριάς»

 • A-
 • A+
Την αντίδραση της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς προκάλεσε η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, δρ. Πέτρος Λυμπεράκης, τονίζεται ότι ο Φορέας διαχειρίστηκε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, αποσπώντας μάλιστα διεθνείς διακρίσεις από κάποια.

«Τα ακριβή στοιχεία με το που πήγε κάθε λεπτό του ευρώ και τι αποτέλεσμα είχε, ήταν και είναι στη διάθεση του καθενός, τόσο στη Διαύγεια όσο και από τον ΦΔ», αναφέρει ο κ. Λυμπεράκης, απαντώντας στην κα. Μπακογιάννη για το σχόλιό της κατά την συζήτηση στην Βουλή.

Όπως είχε πει η βουλευτής Χανίων στο Κοινοβούλιο, «σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης [σσ αυτός με έδρα την Αθήνα που δημιουργεί ο νέος νόμος για όλη την Ελλάδα] θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ, ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, ο Φορέας συνεργάστηκε με πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων ενώ βρίσκεται σε διαρκή επαφή και με την τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας, όπως είπε, «τα θετικά και επεμβαίνοντας στα αρνητικά όπως οι ίδιοι οι δήμαρχοι μπορούν να τη βεβαιώσουν» ενώ κατέληξε κάνοντας λόγο για «χρήση αστήρικτων στοιχείων και αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στον Φορέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς:

«Σύντομο (και αναγκαίο) σχόλιο περί της τοποθέτησης της κας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του σ/ν του Υπουργού ΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Σε εισαγωγικά μέρος από την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη στη Βουλή.

« ...σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης [σσ αυτός με έδρα την Αθήνα που δημιουργεί ο νέος νόμος για όλη την Ελλάδα] θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ, ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

Θα περίμενε κανείς τοπική βουλευτής να είναι πιο ενημερωμένη. Τόσο επί των υλικών στοιχείων (προγράμματα – χρηματοδοτούμενες και μη δράσεις) όσο και επί των άυλων (σχέση με τις τοπικές κοινωνίες – τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες, Πολίτες)

Ο ΦΔ Ε.Δ. Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης διαχειρίστηκε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις από κάποια. Τα ακριβή στοιχεία με το που πήγε κάθε λεπτό του ευρώ και τί αποτέλεσμα είχε, ήταν και είναι στη διάθεση του καθενός, τόσο στη Διαύγεια όσο και από τον ΦΔ. Συνεργάστηκε με πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων – αναφέρεται ως κορυφαία μόνον η UNESCO.

Είναι σε διαρκή επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας τα θετικά και επεμβαίνοντας στα αρνητικά όπως οι ίδιοι οι Δήμαρχοι μπορούν να τη βεβαιώσουν. π.χ. ας ρωτήσει τους δημάρχους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου για το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Ασφαλώς και άλλοι δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και άλλοι τοπικοί φορείς (συνεταιρισμοί, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) θα έχουν να της πουν για τον ΦΔ – όπως και πολλοί απλοί άνθρωποι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο νόμου χωρίς τη χρήση αστήρικτων στοιχείων, χωρίς την αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στο ΦΔ (που πάνω από δέκα χρόνια τώρα είναι σε εργασιακή ομηρία) χωρίς τον ευτελισμό της όποιας προσφοράς των άμισθων μελών που υπηρέτησαν στα ΔΣ του».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Καμπανάκι» για την έγκαιρη στελέχωση προσωπικού στο Φαράγγι Σαμαριάς
Να λυθούν έγκαιρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο στο άνοιγμά του το φαράγγι της Σαμαριάς ζητά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Ρουμέλης, Ιωάννης Τζατζιμάκης.
«Καμπανάκι» για την έγκαιρη στελέχωση προσωπικού στο Φαράγγι Σαμαριάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φαράγγι της Σαμαριάς: Αύξηση της επισκεψιμότητας την τελευταία 5ετία
Την 5ετία 2015 – 2019 ο αριθμός των επισκεπτών είναι 744.288 άτομα - «Ανοιχτοί» δηλώνουν οι τουρίστες σε ενδεχόμενη αύξηση του εισιτηρίου.
Φαράγγι της Σαμαριάς: Αύξηση της επισκεψιμότητας την τελευταία 5ετία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανανέωση του διπλώματος Α' κατηγορίας στον Δρυμό της Σαμαριάς
Την περασμένη βδομάδα έλαβε χώρα στα Χανιά η αξιολόγηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού διπλώματος πρώτης κατηγορίας για τις Προστατευόμενες Περιοχές του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.
Ανανέωση του διπλώματος Α' κατηγορίας στον Δρυμό της Σαμαριάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιτέλους γιατρός στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Την εγκατάσταση γιατρού μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στον ομώνυμο οικισμό, κατάφερε μετά από μία δεκαετία, το τοπικό συμβούλιο Αγίας Ρουμέλης. Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο...
Επιτέλους γιατρός στο Φαράγγι της Σαμαριάς
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προτείνουν αύξηση εισιτηρίου και αυτονομία του Δρυμού Σαμαριάς
Την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς τονίζουν οι φορείς των Χανίων, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας. Επισημαίνεται ότι θα αποκτήσει ευελιξία στη διαχείριση, θα καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενος...
Προτείνουν αύξηση εισιτηρίου και αυτονομία του Δρυμού Σαμαριάς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας