Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χανιά: «Προβλέπεται μείωση της τουριστικής κίνησης έως και 70%»

Από τη συνάντηση του δημάρχου Χανίων με φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου των Χανίων

Χανιά: «Προβλέπεται μείωση της τουριστικής κίνησης έως και 70%»

  • A-
  • A+
Μείωση της τουριστικής κίνησης στα Χανιά που θα φθάσει ακόμα και το 70%, προβλέπουν για φέτος οι ξενοδόχοι των Χανίων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο έφορος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, σε σύσκεψη του δημάρχου με φορείς των Χανίων - Πρόεδρος ΕΒΕΧ: 1 στις 4 επιχειρήσεις θα κλείσουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Χανίων, προκειμένου να συζητηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και αξιολογηθούν προτάσεις από όλους τους φορείς που μπορούν να εφαρμοστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Χανίων κατά την διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παρισταμένους αναλυτικά όλα τα έκτακτα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Χανίων σχετικά με την διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επαγγελματιών των Χανίων, τις ελαφρύνσεις που έχουν να κάνουν με τα τέλη του ηλεκτροφωτισμού, τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, τις ελαφρύνσεις από ενοίκια στα δημοτικά ακίνητα, αλλά και την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε το Τμήμα Προγραμματισμού με το Τμήμα Οικονομικών του Δήμου Χανίων και δίνει την δυνατότητα στους δικαιούχους να αιτηθούν για τις παραπάνω ελαφρύνσεις χωρίς να προσέλθουν στον Δήμο.

Όπως τόνισε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αλόγλου, οι ελαφρύνσεις θα συνεχιστούν όπου είναι αυτό εφικτό με βάση τον προϋπολογισμό και όταν υπάρχει το ανάλογο νομικό πλαίσιο.

«Είναι γεγονός ότι στον απόηχο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων ο Δήμος Χανίων βρίσκεται οικονομικά ζημιωμένος» επισήμανε ο κ. Σημανδηράκης προσθέτοντας πως «Σήμερα, συζητήσαμε προτάσεις που μπορούμε να δρομολογήσουμε όλοι μαζί, για το καλό όλων. Αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα επικοινωνίας μεταξύ των φορέων του Δήμου Χανίων και αυτό το κλίμα επικοινωνίας ευνοεί και δίνει δυνατότητα να υλοποιήσουμε προτάσεις οι οποίες θα ανακουφίσουν την οικονομική δυσκολία που διαφαίνεται στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στην επερχόμενη τουριστική σεζόν επισημαίνοντας πως: «Τα δεδομένα δυστυχώς για τον τουρισμό δεν φαίνονται να είναι καλά, παρόλα αυτά τόσο στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής όσο και στο κομμάτι που έχει να κάνει με την συνολική εικόνα της πόλης όλοι είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις αλλά και δίπλα στους πολίτες την επόμενη μέρα».

Από τη συνάντηση του δημάρχου Χανίων με φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου των Χανίων

Με την σειρά του ο κ. Ροκάκης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το ΕΒΕΧ, 1 στις 4 επιχειρήσεις θα κλείσουν καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Πράγματι, η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι πολύ μεγάλες στο επιχειρηματικό κομμάτι. Όμως, όπως συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι σήμερα, με σωστή οργάνωση, συνεργασία και τις σωστές ενέργειες θα διαχειριστούμε όλη αυτή την ζημιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τόσο άμεσα όσο και στο μέλλον», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάκης, έφορος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων έκανε λόγο για μείωση της τουριστικής κίνησης στα Χανιά που θα φθάσει ενδεχομένως ακόμα και το 70%, τονίζοντας πάντως πως αυτό που θα πρέπει να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα αυτή την περίοδο, είναι να θεωρηθεί η Κρήτη ασφαλής προορισμός για τον επισκέπτη.

«Προσπαθούμε μαζί με τον Δήμο να δούμε μαζί την επόμενη μέρα, έτσι ώστε να είναι μια καλύτερη μέρα για όλους. Τα ξενοδοχεία πρέπει να δουλέψουν, το προσωπικό μας πρέπει να δουλέψει. Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός αλλά χρειάζεται προσοχή, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής», σημείωσε ο ίδιος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη-Τουρισμός: «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα»
Για την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στην Κρήτη, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών.
Κρήτη-Τουρισμός: «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ετοιμάζονται για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους οι επαγγελματίες της Κρήτης
Με πυρετώδεις ρυθμούς έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τους και οι επαγγελματίες του Ηρακλείου και των Χανίων.
Ετοιμάζονται για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους οι επαγγελματίες της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στη Βουλή η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον Τουρισμό
Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους στον Τουρισμό στην Περιφέρεια Κρήτης, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης - Παρέμβαση Μ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κρήτη: Στη Βουλή η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον Τουρισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θετικό το περυσινό τουριστικό αποτύπωμα στη Δυτική Κρήτη - Αγωνία για φέτος
Δυναμική αύξηση επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ελαφρά μείωση Σκανδιναβών επισκεπτών και σημαντικά ποσοστά ικανοποίησης για όσους επισκέπτονται τη Δυτική Κρήτη...
Θετικό το περυσινό τουριστικό αποτύπωμα στη Δυτική Κρήτη - Αγωνία για φέτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή ζητούν οι φορείς του Τουρισμού
Σειρά μέτρων για την ενίσχυση του Τουρισμού, πρότειναν οι εκπρόσωποι του Τουρισμού της Κρήτης στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Κρήτη: Μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή ζητούν οι φορείς του Τουρισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Επανασχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος με βάση τα νέα δεδομένα
Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον Τουρισμό αλλά και οι προτάσεις ανάκαμψης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ των μελών των...
Ρέθυμνο: Επανασχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος με βάση τα νέα δεδομένα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας