Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρήτη: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Κρήτη: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

  • A-
  • A+
Σε συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου», του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η συντονιστική επιτροπή Μαθητών Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Ηρακλείου καθώς και αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι οι σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο «όχι μόνο δε λύνει τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά με κρίσιμες διατάξεις υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση».

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν εκ νέου παρέμβαση την Πέμπτη ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 9 το πρωί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου» αναφέρει:

«Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο σήμερα και ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής δώσαμε το πρωί της Τρίτης 28-4 εκπρόσωποι σωματείων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, μαθητών και γονέων με τη συγκέντρωσή μας στην Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Δηλώσαμε ότι το πολυνομοσχέδιο στην Παιδεία που, εν μέσω κορονοϊού, φέρνει η κυβέρνηση να μείνει στα χαρτιά.

Μετά από πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που κατέθεσε στα ΔΣ των σωματείων, στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους ο σύλλογος Δ. Θεοτοκόπουλος, η συντονιστική επιτροπή Μαθητών Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Ηρακλείου καθώς και αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Απαιτήσαμε την δέσμευση από πλευράς του Περιφερειακού Διευθυντή, να φτάσουν τα αιτήματά μας στο Υπουργείο. Ξεκαθαρίσαμε ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται δε θα φιμώσουν τις φωνές όσων διεκδικούν και αγωνίζονται και η πάλη μας θα συνεχιστεί πολύμορφα με ενημερώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που όχι μόνο δε λύνει τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά με κρίσιμες διατάξεις υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος»:

«Ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε κενό θεσμικού διαλόγου, απαγόρευση της κυκλοφορίας και δίχως δημοκρατικές διαδικασίες κατάθεσης και ανταλλαγής θέσεων με τους αρμόδιους φορείς και τα συνδικάτα, η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο -ανεξαιρέτως περιεχομένου- σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες εγκλεισμού που βιώνει η χώρα.

Στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου γίνεται σαφές πως οι κεντρικοί άξονες φανερώνουν την πολιτική και ιδεολογική επιλογή της κυβέρνησης να συρρικνώσει το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, να μειώσει τις κρατικές δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση, να επιβάλλει πλαίσιο σκληρού ανταγωνισμού μέσω των σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων και της αξιολόγησης με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, να γυρίσει το Σχολείο χρόνια πίσω με την αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και την επαναφορά της διαγωγής !

Την Πέμπτη θα προχωρήσουμε σε νέα συμβολική διαμαρτυρία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις στα προβλήματα της τηλε-εκπαίδευσης
Την άμεση λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ζητά με ανακοίνωσή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων.
Χανιά: Εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις στα προβλήματα της τηλε-εκπαίδευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κοροϊδία με τα laptop του Υπουργείου καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Για εμπαιγμό από το Υπουργείο Παιδείας και για επικοινωνιακές τακτικές στις πλάτες μαθητών και εκπαιδευτικών αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κάνουν λόγο οι σύλλογοι δασκάλων Ηρακλείου και...
Κρήτη: Κοροϊδία με τα laptop του Υπουργείου καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Καμία μέριμνα για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των σχολείων του ΟΑΕΔ
Με 100 έως 200 ευρώ ζουν οι επαγγελματίες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ αυτές τις δύσκολες μέρες, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές από το Σύλλογο Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών...
Κρήτη: Καμία μέριμνα για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των σχολείων του ΟΑΕΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στις αλλαγές του Υπ. Παιδείας
Κινητοποίηση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείου...
Χανιά: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στις αλλαγές του Υπ. Παιδείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ζητούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Την διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε παιδιά και εκπαιδευτικούς προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας - Υπολογιστές για παιδιά αδύναμων...
Κρήτη: Ζητούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Διαμαρτύρονται για την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών που...
Ηράκλειο: Διαμαρτύρονται για την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας