• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 15.1°C
  2 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 12.3°C
  0 BF
  92%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 11.8°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  3 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.1°C / 11.7°C
  2 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.2°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.5°C / 9.6°C
  1 BF
  94%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 11.8°C
  5 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 13.9°C
  4 BF
  94%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 15.2°C
  5 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 13.6°C
  5 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.2°C / 13.2°C
  4 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  7°C 6.9°C / 7.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 9.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.2°C
  3 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.6°C / 15.3°C
  2 BF
  68%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 13.8°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.7°C / 12.4°C
  1 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  1 BF
  93%

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης

«Κοροϊδία η ενίσχυση με 211 νοσηλευτές για την Κρήτη»

 • A-
 • A+
Για ψευδεπίγραφη εικόνα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, κάνει λόγο ο πόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις 211 νοσηλευτών και 37 γιατρών, σε επίπεδο Κρήτης.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «μόνο στο ΠΑΓΝΗ  των 79.000 εισαγωγών, των 130.000 επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και των 95.000 επισκέψεων στα ΤΕΠ, οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού είναι πάνω από 600 εργαζόμενοι ενώ οι μισές κενές θέσεις αφορούν μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο κ. Βρύσαλης κάνει λόγο για «κοροϊδία» αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις 211 νοσηλευτών και 37 γιατρών, σε επίπεδο Κρήτης, εκ των οποίων οι 36 και οι 12 αντίστοιχα προορίζονται για το ΠΑΓΝΗ, καθώς όπως αναφέρει, «αποκρύφθηκε το γεγονός ότι πρόκειται για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με ημερομηνία λήξης».

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, «τα λιγοστά «νέα» κρεβάτια ΜΕΘ που τίθενται (αν τίθενται) σε λειτουργία, στελεχώνονται κυρίως με μετακινήσεις προσωπικού και με συμβασιούχους που απαιτεί αρκετό διάστημα για να εκπαιδευθούν, υπογραμμίζοντας πως «μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η σημερινή αναφορά του υπουργού Υγείας».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη:

«Για άλλη μια φορά ο υπουργός υγείας και συνολικά η κυβέρνηση  επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψευδεπίγραφη εικόνα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι οι 3.337 προσλήψεις για τις οποίες μιλά (402 γιατροί και οι 2.935 νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό) είναι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, δηλαδή προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης, την στιγμή που οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι 30.000 με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς, που και αυτοί είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Μόνο στο ΠΑΓΝΗ των 79.000 εισαγωγών, των 130.000 επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ,των 95.000 επισκέψεων στα ΤΕΠ οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμου  προσωπικού  είναι πάνω από 600 εργαζόμενοι. Οι μισές κενές θέσεις αφορούν μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό

Αποτελεί κοροϊδία να θεωρείται ενίσχυση οι 211 νοσηλευτές για όλη την Κρήτη (36 στο ΠΑΓΝΗ) και οι 37 γιατροί (12 στο ΠΑΓΝΗ ) Όταν οι ίδιες οι διοίκησες σημερινές και προηγούμενες δήλωναν πριν το κορονοϊο ότι άμεσα χρειάζονται για το ΠΑΓΝΗ 100 τουλάχιστον νοσηλευτές όταν απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών από τα νοσοκομεία της Κρήτης

Κι όλα αυτά όταν με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο αδιέξοδη είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων να μπαλώνουν κενά στην Υγεία με συμβασιούχους αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ΜΕΘ, η στελέχωση των οποίων απαιτεί προσωπικό υψηλής ειδίκευσης και αυξημένης εμπειρίας, που χρειάζεται χρόνο για να αποκτηθεί.Τα λιγοστά «νέα» κρεβάτια ΜΕΘ που τίθενται (αν τίθενται) σε λειτουργία, στελεχώνονται κύρια με μετακινήσεις προσωπικού και με συμβασιούχους που απαιτεί αρκετό διάστημα για να εκπαιδευθούν

Σε ένα τέτοιο φόντο, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η σημερινή αναφορά του υπουργού Υγείας πως «αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η Ελλάδα έχει κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της υγείας. Γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, επιστήμονες και ερευνητές στα εργαστήριά μας».

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί  είναι ανέξοδοι και υποκριτικοί έπαινοι δηλαδή για τους υγειονομικούς που δίνουν την μάχη για την προστασία του λαού αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας, με τον εφιάλτη της ανεργίας να παραμένει πάνω από το κεφάλι χιλιάδων συμβασιούχων, αντιμέτωποι συνολικά με την άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους την ΤΡΙΤΗ 28/4 στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ  στις 12 το μεσημέρι τιμούν με τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγειά την ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εργαζόμενοι νοσοκομείων καταγγέλλουν τις ελλείψεις μέσων προστασίας
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προκάλεσε υπηρεσιακό έγγραφο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό αν υπάρχει έλλειψη γαντιών.
Κρήτη: Εργαζόμενοι νοσοκομείων καταγγέλλουν τις ελλείψεις μέσων προστασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πειθαρχία στους δρόμους, αγωνία στα νοσοκομεία
Πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ελάχιστη κίνηση στους δρόμους, συμμόρφωση με την προμήθεια της σχετικής βεβαίωσης μετακίνησης (80% των πολιτών στους ελέγχους την είχαν χθες) αλλά και...
Πειθαρχία στους δρόμους, αγωνία στα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενισχύει τα νοσοκομεία του νησιού η Περιφέρεια Κρήτης
Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τα νοσοκομεία της Κρήτης με στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους στο πλαίσιο της συνδρομής της Περιφέρειας Κρήτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ενισχύει τα νοσοκομεία του νησιού η Περιφέρεια Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες
Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, Γ. Σαριδάκης (φωτ.), οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι ήδη μεγάλες και προβλέπεται να αυξηθούν, εφόσον υπάρξουν...
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακόμα 200 μάσκες από το ΕΛΜΕΠΑ για τα νοσοκομεία της Κρήτης
Στη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρεδόθησαν σήμερα το πρωί από τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, 200 τρισδιάστατα εκτυπωμένες προστατευτικές μάσκες προσώπου (full face...
Ακόμα 200 μάσκες από το ΕΛΜΕΠΑ για τα νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σεντόνια και κουβέρτες από ξενοδοχεία ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων
Κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες, πετσέτες, είδη ξενοδοχειακού εξοπλισμού και είδη ατομικής προστασίας, ζητούν με έγγραφό τους προς τους Ξενοδόχους του νησιού οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σεντόνια και κουβέρτες από ξενοδοχεία ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας