Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βελτιωτικές προσθήκες για την «Βοήθεια στο σπίτι» ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Βελτιωτικές προσθήκες για την «Βοήθεια στο σπίτι» ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

  • A-
  • A+
Επιστολή με παρατηρήσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ απέστειλε η ΠΕΔ Κρήτης, αναφορικά με το σχέδιο της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση των θέσεων τακτικού προσωπικού Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της χώρας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην επιστολή την οποία προσυπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης και Γιάννης Μαλάνδράκης αντίστοιχα, τονίζεται ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και ιδιαίτερα τώρα όπου στις δύσκολες συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας».

Στην επιστολή ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε βελτιωτικές προσθήκες στην προκήρυξη προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο πρόγραμμα, όπως το να στελεχωθούν οι θέσεις με προσωπικό που ήδη έχει εμπειρία σε τέτοιες δομές.

Στην σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή τη δημοσίευση του σχεδίου της προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών) για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και βάση του με αριθμό πρωτ. 21733/6.4.2020 εγγράφου της Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γεν. Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο απεστάλη στους οικείους Δήμους με σκοπό την τελική διαμόρφωση του πίνακα ως προς την επιλογή των θέσεων που σχετίζονται με την επικείμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά το πρόγραμμα » Βοήθεια στο Σπίτι» προκύπτει η ανάγκη άμεσης προσθήκης στην υπό έκδοση προκήρυξη από το Υπουργείο σας των κάτωθι σημείων:

  • Από την ανάγνωση του σχεδίου της προκήρυξης αλλά και του ανωτέρου σχετικού εγγράφου προκύπτει ότι το 60% των θέσεων δύναται να καλυφθούν από υποψηφίους οι οποίοι δεν είναι μέχρι τώρα εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ δεδομένου ότι για το ανωτέρω ποσοστό των θέσεων η εμπειρία των εργαζομένων στο πρόγραμμα δεν προσαρτάται ως ειδικό προσόν αλλά εξισώνεται με την εμπειρία που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος που έχει απασχοληθεί σε οποιοδήποτε φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο).
  • Εάν εφαρμοστεί το παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα θα απομακρυνθεί ύστερα από χρόνια στις θέσεις τους.

Ειδικότερα, από τους με αριθμό 8,9 και 10 στηλών του πίνακα, οι οποίοι αφορούν στο σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας όλων των κατηγοριών και στις υποκατηγορίες με ή χωρίς εμπειρία θεωρούμε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν και να ληφθεί πρόνοια για τα παρακάτω:

  1. Πως προσδιορίζεται η έννοια της «εμπειρίας» . Περιλαμβάνεται στην έννοια αυτή τόσο η ειδική προηγούμενη εμπειρία στην ίδια θέση εργασίας όσο και η γενική εμπειρία στην αντίστοιχη κατηγορία θέσης απ’ όπου και αν προέρχεται ;
  2. Σε περίπτωση θετικής απάντησης αυτές θα μοριοδοτούνται ισάξια;
  3. Εάν όχι πως ακριβώς θα μοριοδοτηθεί η καθεμία ειδικότερα σε συνάρτηση με το άρθρο 91 του Ν. 4583/2018, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει;
  4. Θα ληφθεί μέριμνα ώστε η ειδική προηγούμενη εμπειρία να μοριοδοτηθεί με βαρύνοντα τρόπο και πως θα αξιολογηθεί αυτή στην κατηγορία των θέσεων χωρίς εμπειρία;

Κύριε υπουργέ,

Για τους εργαζόμενους αυτούς που στηρίζουν τις δομές του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτιεπί σειρά ετών και ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας συμβάλουν τα μέγιστα στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους ανατίθενται καθημερινά, οφείλουμε και πρέπει να διασφαλίσουμε μέσα από την προκήρυξη τη συνέχιση της εργασίας τους στο πρόγραμμα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΔ Κρήτης: Αναγκαία η στήριξη για την «Βοήθεια στο Σπίτι»
Την αποστολή υγειονομικού υλικού, προκειμένου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο...
ΠΕΔ Κρήτης: Αναγκαία η στήριξη για την «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επείγοντα μέτρα στήριξης των δήμων προτείνει η ΠΕΔ Κρήτης
Προτάσεις με επείγοντα μέτρα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσε με κείμενό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.
Επείγοντα μέτρα στήριξης των δήμων προτείνει η ΠΕΔ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Έκτακτη οικονομική στήριξη των δήμων ζητά η ΠΕΔ Κρήτης
Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ζητώντας έκτακτη οικονομική στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,...
Κορονοϊός: Έκτακτη οικονομική στήριξη των δήμων ζητά η ΠΕΔ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΔ Κρήτης: Ενημέρωση στους δημάρχους για τον κορωνοϊό
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σε σχέση με την εξέλιξη του κορονοϊού, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση και ενημέρωση από τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς.
ΠΕΔ Κρήτης: Ενημέρωση στους δημάρχους για τον κορωνοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συνεχίζεται η κατασκευή και παράδοση προστατευτικών μασκών
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή της Προστατευτικής Προσωπίδας Thorax_TUC στα συστήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης των εργαστηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συνεχίζεται η κατασκευή και παράδοση προστατευτικών μασκών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων
Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι απολυμάνσεις όλων των χώρων στους οποίους...
Καθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας