Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Νέα καταγγελία για πρόστιμα σε πρόσφυγες

Ηράκλειο: Νέα καταγγελία για πρόστιμα σε πρόσφυγες

  • A-
  • A+
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πρόστιμα τα οποία έχουν χρεωθεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ (Μ-Λ) Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή γίνεται λόγος για άδικα πρόστιμα σε κατατρεγμένους ανθρώπους οι οποίοι «κοιμούνται στην παραλιακή σε εγκαταλελειμμένα κτήρια και περιπλανώνται στους δρόμους αναζητώντας δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται ακόμα πιο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι ενώ «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ανέκαθεν αποτελούσαν υγειονομικές βόμβες για τους πρόσφυγες, σήμερα απειλούν ακόμα περισσότερο τη δική τους υγεία, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας».

Αναλυτικά το κείμενο - καταγγελία:

«Το ΚΚΕ(Μ-Λ) καταγγέλλει τα πρόστιμα τα οποία έχουν χρεωθεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο.

Κατατρεγμένοι άνθρωποι που κοιμούνται στην παραλιακή σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, που περιπλανώνται στους δρόμους αναζητώντας δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν, θεωρούνται από το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής παραβάτες. Περιστατικά γι’ άδικα πρόστιμα και στην πόλη μας αποτελούν συχνή είδηση.

Θέλουν να μας πουν πως την ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας την έχουν οι γείτονές μας που βγήκαν να πετάξουν τα σκουπίδια τους, οι γονείς που δεν παράτησαν τα παιδιά τους μόνα στο σπίτι αλλά τα πήραν μαζί τους στο αυτοκίνητο, οι πρόσφυγες που κυκλοφορούν στους δρόμους ψάχνοντας δουλειά κι ένα χώρο να κοιμηθούν.

ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΈΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ.

Όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, όλοι εκείνοι που στο σήμερα αρνούνται να παρέχουν στο λαό δωρεάν διαγνωστικά ΤΕΣΤ, που αρνούνται να κάνουν μαζικές και μόνιμες προσλήψεις και να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ, έρχονται προκλητικά τώρα να μας προπαγανδίσουν την ατομική ευθύνη και το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, με ευθύνες των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών δεν μπορούνε να μείνουνε σπίτι. Τα σπίτια τους τα βομβάρδισαν οι ιμπεριαλιστές, τα δικαιώματά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή τα χτυπάει κάθε μέρα ο καπιταλισμός. Σε συνθήκες πανδημίας βρίσκονται ακόμα πιο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ανέκαθεν αποτελούσαν υγειονομικές βόμβες για τους πρόσφυγες, σήμερα απειλούν ακόμα περισσότερο τη δική τους υγεία, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας. Και σα να μην ήταν αρκετή όλη αυτή η κατάντια, έχουν το θράσος τώρα να ζητούν από τους πρόσφυγες και 150 ευρώ πρόστιμο, επειδή δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ρωτάμε εμείς, αρνήθηκαν οι πρόσφυγες να χρησιμοποιήσουν τα μέσα ατομικής προστασίας και ασφάλειας που τους παρείχε η κυβέρνηση δωρεάν; Άρχισαν να περιπλανώνται στους δρόμους ενώ το κράτος τους παρείχε ένα σπίτι να μείνουν κι ένα εισόδημα να τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή;

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΙΗΟΥΝ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να καταδικάσει αυτές τις κινήσεις. Είναι απάνθρωπο για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, όπως και για τους λαϊκούς ανθρώπους που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχουν κανένα απολύτως εισόδημα, να καλούνται
να πληρώσουν αυτά τα άδικα πρόστιμα. Το σύστημα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αξιοποιεί όλα του τα μέσα για να ενισχύσει την τρομοκρατία και την φασιστικοποίηση, για να τσακίσει κάθε λαϊκό και δημοκρατικό δικαίωμα.

ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ! ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ευάλωτοι πληρώνουν και πάλι τη «λυπητερή»...
Μετανάστες, γυναίκες με παιδιά, ηλικιωμένοι, τα εύκολα θύματα των ελέγχων της αστυνομίας ● Εισπρακτικό χαρακτήρα αποκτά το μέτρο, χρεώνοντας τους πολίτες με δύο εκατομμύρια ευρώ σε 10 μέρες! ● Γυναίκα από την...
Οι ευάλωτοι πληρώνουν και πάλι τη «λυπητερή»...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: 237 πρόστιμα σε ένα διήμερο για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Σε 237 ανήλθαν οι παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Κρήτη το διήμερο Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου.
Κρήτη: 237 πρόστιμα σε ένα διήμερο για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο
Ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για παραλογισμό στην επιβολή προστίμων σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη δημοσιότητα από την Κρήτη. Αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών...
Ρέθυμνο: Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Rosa Nera: «Ακόμα κι οι στρουθοκάμηλοι βγάζουν πότε-πότε το κεφάλι από την άμμο»
Στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, στην νέα επίθεση την οποία δέχονται οι εργαζόμενοι, στο ανεπαρκές μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην ελλειπή μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και τους...
Rosa Nera: «Ακόμα κι οι στρουθοκάμηλοι βγάζουν πότε-πότε το κεφάλι από την άμμο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αστυνομική αυθαιρεσία σε πρόστιμο για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και αυθαιρεσία καταγγέλλει αστυνομικό μία γυναίκα από τα Χανιά. Όπως καταγγέλλει σε έλεγχο στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο αστυνομικός προέβη σε απειλές για αυτόφωρο και...
Χανιά: Αστυνομική αυθαιρεσία σε πρόστιμο για την απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσαγωγές παραγωγών από την Κρήτη για πάγκους σε λαϊκές των Αθηνών
Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν παραγωγοί από την Ιεράπετρα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές των Αθηνών, καθώς σύμφωνα με σχετική διάταξη αναστέλλεται η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων...
Προσαγωγές παραγωγών από την Κρήτη για πάγκους σε λαϊκές των Αθηνών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας