• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 2.2°C / 9.6°C
  1 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.5°C / 6.0°C
  4 BF
  57%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 6.0°C / 9.9°C
  3 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C -0.1°C / 2.7°C
  1 BF
  71%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 1.3°C
  1 BF
  93%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.2°C / 3.0°C
  1 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -1.0°C / -0.6°C
  1 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.5°C / 3.5°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 9.1°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  2 BF
  62%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 9.0°C
  2 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  2 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  12°C 11.7°C / 11.7°C
  5 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.5°C / 5.5°C
  0 BF
  81%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  5 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 8.8°C
  2 BF
  91%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.0°C / 4.7°C
  1 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.5°C / 0.5°C
  2 BF
  77%

Κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 7/4/2020

Η Κρήτη συμμετείχε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία

 • A-
 • A+
Με τη συμμετοχή εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και συλλογικοτήτων του νησιού που έδειξαν τη συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις, και μάλιστα υπό βροχή, στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία.

Στο Ηράκλειο 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αναφέρει: 

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλα σωματεία του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας τη στήριξή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης. 

Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ στις 7/4/2020

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν από εργαζόμενους και μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΠΑΓΝΗ τα διαχρονικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου, που έχουν οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην υποστελέχωση και στην ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ και μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, και τονίστηκε η ανάγκη για άμεση κάλυψη των ελλείψεων. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:
    • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
    • επίταξη ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων και υγειονομικού υλικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
    • Εξασφάλιση επαρκών μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
    • Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Κινητοποίηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 7/4/2020

Στα Χανιά

Σε ανακοίνωσή της Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων αναφέρει:

«Τρίτη, 7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Υγείας και με αφορμή το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για διαμαρτυρία και ανάδειξη της αλήθειας σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού, ως απλοί εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και όχι ως «ήρωες», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Αναλυτικά τα αιτήματά:

 1. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και όχι μετακινήσεις αυτών ανά περιφέρεια υπό μορφή «μπαλώματος». Τέτοιου είδους κυβερνητικές πρακτικές καταδεικνύουν μόνες τους το μέγεθος της υποστελέχωσης!
 2. Αύξηση των κλινών ΜΕΘ
 3. Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας με είδη ατομικής προστασίας. 125 συνάδελφοι ανά την Ελλάδα νοσούν και έχουν τεθεί εκτός εργασίας. Οι ΗΠΑ έχουν υποχρεώσει την εταιρεία General Motors σε παραγωγή αναπνευστήρων αντί κινητήρων! Εμείς ως χώρα είμαστε ανίκανοι να παράξουμε μερικές μάσκες;
 4. Άμεση ανάληψη καθηκόντων του επικουρικού προσωπικού και μονιμοποίηση αυτών.
 5. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας και καθιέρωση του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Ο ΕΟΔΥ παροτρύνει τους πολίτες να απευθύνονται στον οικογενειακό τους ιατρό και να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία! Αυτό μοιάζει με κακόγουστο αστείο…
 6. Αύξηση των διαγνωστικών τεστ για SARS-CoV-2. Χωρίς μαζικά τεστ δεν έχουμε εικόνα της επιδημίας ώστε να ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 7. Αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών και ένταξη όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 8. Να εγκαταλειφθεί επιτέλους η νεοφιλελεύθερη εμμονή για ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ακόμη και την κρίσιμη στιγμή της πανδημίας αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση η οποία αντί να προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ προσπαθεί να νοικιάσει ιδιώτες γιατρούς προσφέροντας μισθούς διπλάσιους από τον αρχικό μισθό του γιατρού ΕΣΥ! Νοικιάζει επίσης ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ έναντι 1600 ευρώ/ημέρα ενώ μέχρι πρότινος για τις ίδιες υπηρεσίες έδινε 800 ευρώ! Τι απέγιναν οι «κραυγές» περί φθηνότερης και αποτελεσματικότερης ιδιωτικής υγείας;

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χανίων στις 7/4/2020

Η αλληλεγγύη ενώσεων, φορέων, και ιδιωτών όλο αυτό τον καιρό είναι συγκινητική. Τους θέλουμε δίπλα μας και τώρα και μετά, να φωνάξουμε όλοι μαζί για την Ανάσταση του ΕΣΥ. Η συγκυρία δεν μας επιτρέπει κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθώς οφείλουμε ακόμη να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Καλούμε λοιπόν τις ενώσεις να μας συμπαρασταθούν με τα ψηφίσματα τους, παραμένοντας σπίτι και με την πρώτη ευκαιρία ενώνουμε τις φωνές μας στη Αγορά για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Στον Αγιο Νικόλαο

Στην κινητοποίηση  που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου συμμετείχε το σωματείο ΤΑΛΩΣ - Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λασιθίου μαζί με τον Σύλλογο  Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου.

Σε σχετικό ψήφισμα αναφέρεται:  

Οι υπογράφοντες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ενώνοντας την φωνή μας με τους υγειονομικούς για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πανδημία του κορονοϊού έδρασε ως καταλύτης αποκαλύπτοντας τη τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις τεράστιες συσσωρευμένες ελλείψεις και προβλήματα, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει και παίρνει. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 7/4/2020


Διεκδικούμε:
    • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στους 4 Δήμους του Νομού. Να λειτουργήσουν οι 3 κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.  Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που θα χρειαστούν τώρα, περισσότερο από ποτέ.
    • Να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία όπως και το προσωπικό με ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Οι ελλείψεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού Λασιθίου είναι τεράστιες .Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο δεν έχει μάσκες. Οι ειδικές στολές προστασίας  είναι ελάχιστες, δεν επαρκούν για το προσωπικό των νοσοκομείων, αρκούν για να καλύψουν λίγα περιστατικά στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας  και στο  ΚΥ Οροπεδίου .

Στο Ρέθυμνο

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου στις 7/4/2020

Η Roza Nera

Στα Χανιά μέλη της κατάληψης Rosa Nera πραγματοποίησαν δράση έξω από ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ)

Πανό της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πειθαρχία στους δρόμους, αγωνία στα νοσοκομεία
Πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ελάχιστη κίνηση στους δρόμους, συμμόρφωση με την προμήθεια της σχετικής βεβαίωσης μετακίνησης (80% των πολιτών στους ελέγχους την είχαν χθες) αλλά και...
Πειθαρχία στους δρόμους, αγωνία στα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εργαζόμενοι νοσοκομείων καταγγέλλουν τις ελλείψεις μέσων προστασίας
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προκάλεσε υπηρεσιακό έγγραφο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό αν υπάρχει έλλειψη γαντιών.
Κρήτη: Εργαζόμενοι νοσοκομείων καταγγέλλουν τις ελλείψεις μέσων προστασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχέδιο με 100 κλίνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Λασίθι
Τουλάχιστον 100 κλίνες είναι άμεσα έτοιμες και διαθέσιμες στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, για την αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού, σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.
Σχέδιο με 100 κλίνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Λασίθι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξοπλισμός και αναλώσιμα για τα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Κρήτης
Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
Εξοπλισμός και αναλώσιμα για τα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες
Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, Γ. Σαριδάκης (φωτ.), οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι ήδη μεγάλες και προβλέπεται να αυξηθούν, εφόσον υπάρξουν...
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας