• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.9°C / 27.4°C
  2 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.6°C / 28.6°C
  2 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.9°C / 26.6°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.6°C / 25.9°C
  2 BF
  65%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  2 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.7°C / 23.7°C
  0 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.3°C / 27.1°C
  1 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.9°C / 26.9°C
  0 BF
  74%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 26.8°C
  2 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.0°C / 26.7°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  61%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.1°C / 25.9°C
  3 BF
  47%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.5°C / 28.3°C
  1 BF
  49%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 27.1°C
  3 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.2°C / 26.6°C
  3 BF
  55%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.3°C / 25.5°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 26.7°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  0 BF
  55%
ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κρήτη: Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές «Βοήθεια στο σπίτι»

 • A-
 • A+
Στην αξιοποίηση του προσωπικού των δομών του Δήμου Βιάννου που έκλεισαν λόγω της υφιστάμενης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την επέλαση του κορωνοϊού, προχωρά με απόφαση του ο δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το υφιστάμενο προσωπικό θα ενισχύσει τις Δομές που προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες και πιο συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Ο Δήμος Βιάννου, με ευαισθησία και αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα που υπάρχει για βοήθεια και αλληλεγγύη στους δημότες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, που έχουν δει την καθημερινότητα τους να δυσκολεύει λόγω του κορωνοϊού, ενισχύει την εν λόγω Δομή με τους υπαλλήλους των Δομών που έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους.

«Ο Δήμος δηλώνει παρών απέναντι στους δημότες και κάνοντας ό,τι μπορεί, στοχεύει στη συνεχή στήριξη των συμπολιτών μας και ειδικά των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Δήμου, που με αυταπάρνηση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, αγωνίζονται για να ανταποκρίνονται καθημερινά στις ανάγκες των δημοτών», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Σταυρακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε και υπογράφεται από το Δήμαρχο Βιάννου οι εργαζόμενοι που ενισχύουν το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα είναι επιφορτισμένοι με τα παρακάτω καθήκοντα:

 • Την επέκταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού  με τους απασχολούμενους στις δομές  που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ήτοι του Παιδικού Σταθμού του ΚΑΠΗ, του ΚΗΦΗ και των Καθαριστριών των σχολικών μονάδων.
 • Το ωράριο εργασίας των απασχολούμενων στις νέες δραστηριότητες παραμένει ως είχε κατά την προηγούμενη απασχόληση τους.
 • Η παροχή υπηρεσιών συνίσταται στα εξής 
 1. καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
 2. καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
 3. εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και τροφές, είδη S/M κλπ) στους κατοίκους της περ. α)
 4. δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β)
 5. συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
 6. λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου (τηλ. ΚΑΠΗ 2895022500) για καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)
 7. διεκπεραίωση επειγόντων αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων –παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
 • Χώρος συνάντησης των απασχολούμενων και οργάνωσης των εργασιών ορίζεται το ΚΑΠΗ.
 • Οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου βάσει του άρθρου 49 παρ.11 του ν. 3943/2011, κατά το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες, το προσωπικό αυτό απασχολείται για τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου δήμου, καθώς και ΝΠΔΔ,. Τα αντίστοιχα θα ισχύσουν, στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης απασχολουμένων στα ίδια καθήκοντα και στους ίδιους χώρους εργασίας, και για τις καθαρίστριες σχολικών μονάδων που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Άγιος Νικόλαος

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, ανακοινώνει την ενίσχυση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ώστε να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Στόχος των «Κοινωνικών Υπηρεσιών» του Δήμου είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, κινητικές ή άλλες αναπηρίες κ.α) σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα συλλέγουν και θα αξιολογούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια θα προχωρούν στη διεκπεραίωση τους (συνταγογραφήσεις και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, διεκπεραίωση αιτημάτων σε υπηρεσίες,  ενέσιμη αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη κ.τ.λ.).

Η καταγραφή των αιτημάτων θα γίνεται καθημερινά, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα  Κυριακή) από 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ., στο τηλέφωνο 2841022558.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ενισχύουν άλλες δομές οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς
Εκ περιτροπής εργάζονται οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στους οποίους εξακολουθούν να παρασκευάζονται τα γεύματα για τους δικαιούχους τού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ηράκλειο: Ενισχύουν άλλες δομές οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Έρημη πόλη το Ηράκλειο
Με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού φαίνεται ότι συμμορφώνονται οι πολίτες του Ηρακλείου, καθώς στο κέντρο της πόλης κινούνται ελάχιστοι άνθρωποι.
Κορονοϊός: Έρημη πόλη το Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση
Ακόμα μία σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης έγινε στην Κρήτη ο οποίος αγνόησε την απαγόρευση λειτουργίας της επιχείρησής του και λειτουργούσε κανονικά.
Κρήτη: Νέα σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα στον Ναύσταθμο Κρήτης και στη Σούδα
Αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, έχει λάβει εδώ και μερικές ημέρες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε ότι αφορά την άφιξη και παραμονή συμμαχικών πλοίων στο λιμάνι της Σούδας.
Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα στον Ναύσταθμο Κρήτης και στη Σούδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας