• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 14.2°C / 19.5°C
  2 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 15.7°C
  0 BF
  90%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 17.6°C
  5 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.4°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.7°C / 13.6°C
  2 BF
  96%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 7.9°C
  4 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 16.8°C
  4 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 20.9°C
  4 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 16.9°C
  2 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.1°C / 20.8°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  4 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  16°C 14.9°C / 15.9°C
  6 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 10.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 11.2°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 23.8°C
  3 BF
  84%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 19.8°C
  1 BF
  97%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 17.7°C
  4 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.4°C / 14.4°C
  2 BF
  92%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  2 BF
  93%

Διαμαρτύρονται οι λογιστές για την εξαίρεσή τους από τα μέτρα για τον Κορονοϊό

 • A-
 • A+
Την αντίδρασή τους στην εξαίρεση του κλάδου τους από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω του κορονοϊού, εκφράζουν οι Λογιστικοί Σύλλογοι στην Κρήτη.

Μέσω κοινής επιστολής των λογιστικών συλλόγων Ηρακλείου, Μεσσαράς, Ρόδου και Καλύμνου προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητούν να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις τους ως πληγείσες, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης το κορονοϊού.

Οι λογιστικοί σύλλογοι ζητούν την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, την αποδοχών των εργαζομένων, επαγγελματικών δανείων κλπ, καθώς και την παράταση των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων για το διάστημα που δεν λειτουργεί η αγορά.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε αυτή την κοινή επιστολή των τεσσάρων δυναμικών συλλόγων Λογιστών Φοροτεχνικών της νησιωτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα της κοινωνικής πολιτικής μεταξύ του κράτους και των πολιτών-φορολογούμενων του.

1o Αυτονόητο

Συνδετικός κρίκος όλων των φορολογικών μέτρων, των φορολογικών ελαφρύνσεων, της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνική πολιτικής, είναι ο Λογιστής Φοροτεχνικός.

2o Αυτονόητο

Η Κορωνοϊκή κρίση αφορά όλους τους φορολογούμενους.

3o Αυτονόητο

Τα μέτρα που λήφθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφορούν επιχειρήσεις όπου εξυπηρετούσαν κόσμο ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού.

4o Αυτονόητο

Σε ένα «πόλεμο», με αόρατο εχθρό που λέγεται Κορωνοϊός, οι συνέπειες είναι πολύπλευρες. Το κοινωνικό κράτος έχει στη φαρέτρα του τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τα σώματα ασφαλείας. Η κοινωνική όμως πολιτική έχει ως μέσο την πλατφόρμα δηλώσεων στην οποία, βρίσκεται πάντα ένας Λογιστής – Φοροτεχνικός για να την συμπληρώσει.

5o Αυτονόητο

Οι λογιστές Φοροτεχνικοί σε κάθε κρίση έβαλαν πλάτη, ώστε να συγκροτηθεί σωστά η κάθε οργανωτική απόφαση του κράτους μας.

6o Αυτονόητο

Σε κάθε κατάστημα που με δική σας προνοιακή απόφαση έχει κλείσει, πλήττεται και το χονδρικό εμπόριο, και οι μεταφορικές εταιρίες αλλά και ο Λογιστής Φοροτεχνικός.

7o Αυτονόητο

Πως μας θεωρείτε επάγγελμα που δεν έχει πληγεί, όταν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων Λιανικής δεν εισπράττουμε τις μηνιαίες αμοιβές μας;

8o Αυτονόητο

Εμείς οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, σε τουριστικές περιοχές (που έχουν μεγάλη συμμετοχή στο ΑΕΠ), πως θα διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας με τουριστική περίοδο 2 μηνών (και αν…).

9o Αυτονόητο

Το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων θα στραφεί στους Λογιστές - Φοροτεχνικούς, για να υποβάλλουν το πλήθος των νέων απαιτήσεων (άδεια ειδικού σκοπού, δήλωση αναστολής δραστηριότητας κλπ ).

Κύριοι, στα μέτρα που λάβατε για τους οικονομικά πληγέντες από αυτή την κρίση, αγνοήσατε επιδεικτικά τους Λογιστές Φοροτεχνικούς. Τους «συνεργάτες» σας.

Όπως λοιπόν, θεωρούμε αυτονόητο σε αυτή την νέα κρίση θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος, ώστε να στηρίξουμε τους πελάτες μας, το προσωπικό  τους και την ιδιωτική πελατεία μας, πρέπει όμως και εσείς να θεωρήσετε αυτονόητο ότι «χωρίς τους Λογιστές Φοροτεχνικούς" δεν μπορεί να ασκηθεί κοινωνική και οικονομική πολιτική.

Στον Νομό Ηρακλείου, όπως γνωρίζετε, έχει νοσήσει συνάδελφος μας. Έκανε το «λάθος», κάτι που δεν προβλέπει ο Νόμος, να νοσήσει με τον ιό. Το κοινωνικό μας κράτος λοιπόν δεν σκέφτηκε ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί είναι άνθρωποι. Αγνοήθηκαν με τους προηγούμενους Νόμους και δεν παρατείνονται οι προθεσμίες για λόγους ανωτέρας βίας. Σήμερα και σε αυτό τον πόλεμο που ζούμε, μας αγνοείτε ακόμα μια φορά. Δεν μας έχετε θεωρήσει πληγέντες.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που θεωρείτε τον άμεσο συνεργάτη σας ως αναλώσιμο, σας ενημερώνουμε πως στα γραφεία μας υπάρχουν υπάλληλοι. Φυσικά, ούτε αυτοί είναι πληγέντες, καθώς αν πάρουν την ειδική άδεια, που δικαιούνται, δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις δηλωτικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων – φορολογουμένων.

Κύριοι, δεν ζητάμε να κλείσουν τα Λογιστικά – Φοροτεχνικά μας γραφεία. Δεν γίνεται όπως αναφέραμε να κλείσει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κράτους και πολιτών. Εντάξτε μας όμως στους πληγέντες και δώστε δικαίωμα σε εμάς και στο προσωπικό μας να κρατήσουμε τις προφυλάξεις που χρειάζεται ώστε να είμαστε καλά στην υγεία μας.

Έχετε σκεφτεί, πως αν νοσήσει μεγάλο ποσοστό Λογιστών – Φοροτεχνικών, θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση κάθε κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής;

Τα Λογιστικά Γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν από τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν όμως μεγάλο μέρος πελατών που έκλεισαν και βεβαίως σταμάτησαν οι εισπράξεις. Δεν πρέπει συνεπώς να παραβλέψετε πως και οι λειτουργούσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοιες ασφυκτικές πιέσεις δηλωτικών υποχρεώσεων που γίνονται από Λογιστές - Φοροτεχνικούς.

Κύριοι ζητάμε να ενταχθούν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματα τους όπως την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, αποδοχών των εργαζομένων, επαγγελματικών δανείων κλπ. Την παράταση των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων για το διάστημα που δεν λειτουργεί η αγορά ώστε να εργαστούμε με περισσότερη ασφάλεια.

Συντασσόμαστε στις προτάσεις του Ο.Ε.Ε. και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε οι οποίες μας καλύπτουν πλήρως.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες και προέχει η ανθρώπινη υγεία. Όμως στην πυραμίδα αξιών, βρίσκεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος μας θα κληθεί να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος το προσεχές διάστημα. Απαιτούμε ισονομία αξιοκρατία και δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση
Ακόμα μία σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης έγινε στην Κρήτη ο οποίος αγνόησε την απαγόρευση λειτουργίας της επιχείρησής του και λειτουργούσε κανονικά.
Κρήτη: Νέα σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου που άνοιξε παρά την απαγόρευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Υπόμνημα των οικοδόμων Ρεθύμνου για την υπερεργασία
Με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνης, καταθέτοντας υπόμνημα στο οποίο παρουσιάζουν τις θέσεις τους με αφορμή την αναστολή υποχρέωσης του...
Κορονοϊός: Υπόμνημα των οικοδόμων Ρεθύμνου για την υπερεργασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
Παράλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα αλλά και έμμεσα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ζητά ο πρόεδρος...
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Νέες συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα στο Ηράκλειο
Άλλες δύο συλλήψεις καταστηματαρχών οι οποίοι άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους παρά την απαγόρευση που ισχύει από το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν...
Κορονοϊός: Νέες συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Έκτακτα μέτρα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου
Στην λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της υγείας πολιτών και εργαζομένων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορονοϊού, προχωρά η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου...
Χανιά: Έκτακτα μέτρα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας