• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.1°C / 8.0°C
  3 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.8°C / 4.7°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.0°C / 9.0°C
  3 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -4°C -4.1°C / -4.1°C
  2 BF
  74%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / 1.9°C
  2 BF
  64%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.0°C / 4.0°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.6°C / -0.5°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.4°C / 8.6°C
  2 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 9.8°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  4 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.2°C / 9.1°C
  1 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  5 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  1°C -0.1°C / 1.6°C
  0 BF
  58%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C -0.6°C / 5.1°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 2.8°C / 7.1°C
  3 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.3°C / 8.2°C
  3 BF
  48%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.7°C / 4.4°C
  2 BF
  38%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.5°C / 4.7°C
  1 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  2 BF
  57%

Κορονοϊός: Ζητούν μέτρα στήριξης - Κινητοποίηση εργαζομένων στα Χανιά

 • A-
 • A+
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εργαζομένων Εστιατορίων & Μαγειρίων Χανίων τις τελευταίες ημέρες, εργοδότες σε επιχειρήσεις Επισιτισμού καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις συμβάσεις εργαζομένων, επικαλούμενοι τον κορονοϊό - Μέτρα ανακούφισης για τις επιπτώσεις του ιού ζητούν τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα της Κρήτης.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των εργοδοτών και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση επιδόματος έκτακτης ανάγκης για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, στα καφέ, στα catering, στα μαγειρεία σε όλα τα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις να υπογράψουν άδειες άνευ αποδοχών, αλλαγές στις συμβάσεις τους και κατάργηση δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου σημειώνεται η ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορονοϊού και γίνεται κάλεσμα προς όλα τα σωματεία των Χανίων για δράση «ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της επιδημίας».

Το ΔΣ του Συνδέσμου Εργαζομένων Εστιατορίων & Μαγειρίων Χανίων καλεί σε κινητοποίηση Αντιπεριφέρεια Χανίων την Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι, ζητώντας να μην πέσει πάνω τους το βάρος των επιπτώσεων από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΩΝ & ΜΑΓΕΙΡΙΩΝΝ.ΧΑΝΙΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα  εστιατόρια, στα καφέ, στα catering, στα μαγειρεία σε ΟΛΑ τα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις να μη δεχτούν και να μη υπογράψουν  αλλαγές στις συμβάσεις τους , να μην δεχτούν και να μην υπογράψουν άδειες άνευ αποδοχών, να μη δεχτούν υποχρεωτική χορήγηση κανονικής άδειας, να μη δεχτούν καμιά κατάργηση δικαιωμάτων! Να πρωτοστατήσουν οργανωμένα και συλλογικά ώστε να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη των εργοδοτών!

Άμεσα να ενημερώνουν το Συνδικάτο  ώστε συλλογικά να αποτρέψουμε την πρόθεση των εργοδοτών να “φορτώσουν” σε εμάς την “χασούρα” στα κέρδη τους, από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η εικόνα που έρχεται από τα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα του Ν. Χανίων είναι αντίστοιχη  με αυτήν που έρχεται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη μεγάλα ξενοδοχεία στο κέντρο των Χανίων που δεν λειτουργούν εποχικά,δίνουν υποχρεωτικά «κανονικές» άδειες στους εργαζόμενους, επικαλούμενοι ακυρώσεις, πτώση των κρατήσεων κτλ.

Αντίστοιχα εκατοντάδες συνάδελφοι στα εποχικά ξενοδοχεία και εστιατόρια βρίσκονται μπροστά στην αβεβαιότητα, παραμένουν άνεργοι πλέον και επίσημα μέχρι τις 30 Απριλίου,με τις προβλέψεις να μιλάνε για ξεκίνημα της σαιζόν ουσιαστικά μετά τις 15 Μαΐου. Μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο, μεταξύ άλλων, και των επισιτιστικών καταστημάτων,οι ευθύνες της κυβέρνησης γίνονται ακόμα μεγαλύτερες!Εδώ και τώρα απαιτούμε να εξασφαλιστεί επίδομα έκτακτης ανάγκης με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους συναδέλφους!

Με μεγάλο θράσος η κυβέρνηση και οι εργοδότες μεθόδευσαν διαδικασίες ώστε να πληρώσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, πάλι,  και τις επιπτώσεις της πανδημίαςστον τουρισμό και την εστίαση.

Αποφάσισαν όλοι μαζί, ΓΣΕΕ , ΣΕΤΕ , ΣΕΒ και κυβέρνηση να τα φορτώσουν στους εργαζόμενους. Συμφώνησαν να δοθεί πράσινο φως για να συνεχίσουν εντελώς ανεξέλεγκτα, (χωρίς ελέγχους, χωρίς υποβολή προγραμμάτων στο ΕΡΓΑΝΗ) να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα για να εξασφαλίσουν την όσο γίνεται λιγότερη χασούρα για τις επιχειρήσεις, χωρίς να εξασφαλίζουν στο ελάχιστο το χαμένο εισόδημα των εργαζομένων.

Όλη τη περίοδο της ανάπτυξης, των συνεχόμενων ρεκόρ, οι εργαζόμενοι πλήρωσαν με τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης , με τη διατήρηση των μειωμένων μισθών, την μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς, 6ήμερα, 12ωρα κλπ .

Οι Ξενοδόχοι που καυχιούνται για την υπογραφή της παράτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι οι ίδιοι που δεν την εφαρμόζουν , που την υπονομεύουν εφαρμόζοντας την εργολαβική εργασία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Είναι οι ίδιοι που απαιτούν να καταργηθούν ακόμα περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, τα  catering όπου εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζουν καμία κλαδική σύμβαση ενώ έχει υπογραφεί από τον Δεκέμβρη του 2019 . Είναι οι ίδιοι που περίμεναν τους εργαζομένους στα ΑΤΜ των τραπεζών για να επιστραφούν τα δώρα Χριστουγέννων, που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας με άθλιες συνθήκες δουλειάς, πληρωμή με την ώρα, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πολλά πόστα με μεγάλη εντατικοποίηση, με αποκορύφωμα τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα των συναδέλφων διανομέων.

Η άδεια ειδικού σκοπού που νομοθετήθηκε για τους εργαζόμενους γονείς μεταθέτει το βάρος στους εργαζόμενους πετσοκόβοντας ένα από τα τελευταία δικαιώματα που έχουν απομείνει, την κανονική άδεια με αποδοχές. Μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος εάν συνεχιστεί η πανδημία και τον Απρίλη, να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι με διαλείπουσα εργασία από εργολαβικές εταιρείες μένουν εκτός δουλειάς χωρίς κανένα εισόδημα. Πρέπει να διασφαλιστεί πρόσθετη άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για τις περιπτώσεις συναδέλφων που οι ίδιοι ή  ένα μέλος της οικογένειας τους νοσούν.

Ενώ οι εργαζόμενοι μένουν στην ουσία χωρίς εισόδημα, η κυβέρνηση προβλέπει για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, αναστολή στις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ. Δηλαδή οι επιχειρηματίες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που μέχρι σήμερα θησαυρίζουν θα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερα μέτρα στήριξης και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν με ανεργία, απληρωσιά και με την κανονική τους άδεια.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας και των οικογενειών μας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

 • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο Χανίων.
 • Να μονιμοποιηθεί άμεσα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ).
 • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
 • Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Απαιτούμε από τους εργοδότες και τη κυβέρνηση:

 • Να μην εφαρμοστεί σε κανένα χώρο δουλειάς η εκ περιτροπής εργασία, η διαθεσιμότητα, η υποχρεωτική χορήγηση κανονικής άδειας.
 • Αυστηροποίηση των ελέγχων από την επιθεώρηση εργασίας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς. Οι χώροι δουλείας δε μπορεί να γίνουν «κάτεργα» εν μέσω επιδημίας.
 • Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων! Να εξασφαλίσει πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
 • Να παραταθείτο επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους στη περίπτωση που δεν επαναπροσληφθούν μέχρι τις 15 Μαΐου και να αυξηθεί στο 80% του βασικού μισθού.
 • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (διαλείπουσα εργασία, συμβάσεις μιας μέρας κλπ).
 • Επίδομα έκτακτης ανάγκης, ύψους 715,68 ευρώ για τις επόμενες 45 μέρες για τους εργαζόμενους όπου λόγο της πανδημίας οι επιχειρήσεις που απασχολούνται μειώνουν ή αναστέλλουν τη δραστηριότητα τους.
 • Άμεσα να παρθούν τα απαραίτητα μετρά υγιεινής στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγειά μας!
 • Επιπλέον στελέχωση στα τμήματα καθαριότητας – συντήρησης, ώστε οι χώροι να απολυμαίνονται επαρκώς και να είναι ασφαλείς για χρήση.
 • Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ όλοιοι πλειστηριασμών και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης,οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα σωματεία του Ν.Χανίων, σε κοινή δράση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος Όλοι στην κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων την Δευτέρα 16/3 στις 13:00».

Ζητούν μέτρα στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κορονοϊού, εκφράζουν οι διοικήσεις από τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης με επιστολή τους που απέστειλαν από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ρόδου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Οι διοικήσεις εκφράζουν την ιδιαίτερη όπως τη χαρακτηρίζουν ανησυχία τους δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. «Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν στις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο», όπως επισημαίνουν. Για το λόγο αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές Κρήτης και Ρόδου.

Συγκεκριμένα ζητούν να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.

Στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού τάσσεται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού νομού Ηρακλείου μετά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ζητά την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και επισημαίνει:

«Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, στηρίζει τους εργαζόμενους της εστίασης και του τουρισμού των οποίων οι επιχειρήσεις τους σταμάτησαν τη λειτουργία τους εξαιτίας των προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού Covid-19 και αυτή τη στιγμή δε μπορούν να εργαστούν.

Η πρόταση μας, είναι να δοθεί στους παραπάνω συναδέλφους επίδομα στήριξης (715 ευρώ), όπως προτείνει και η ΓΣΣΕ, το οποίο έχει δοθεί και παλαιότερα σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκλεισαν ή σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές όπως εκείνη στο Μάτι.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της εφαρμογής των μέτρων, αποχωρώντας από την εργασία τους. Δε θα αφήσουμε όμως τον ιό να καταπατήσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας. Παρακολουθούμε με προσοχή όλες τις νομοθετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις εν λόγω επιχειρήσεις και θα είμαστε σε εγρήγορση έτσι ώστε αυτές να μην γίνουν πεδίο εκμετάλλευσης από τους εργοδότες.

Τέλος, συνιστούμε στους συναδέλφους που εργάζονται ως delivery ή σε καταστήματα take away, να είναι πολύ προσεκτικοί, να τηρούν αυστηρά και κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών ως προς την προσωπική υγιεινή και ασφάλειά τους  με στόχο τη δική τους αλλά και τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Τέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα
Το τέταρτο θύμα της επέλασης του κορονοϊού θρηνεί η χώρα μας, καθώς πέθανε ο 53χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Τέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη
Ένας Γερμανός καθηγητής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη, την ώρα που συνολικά τα καταγεγραμμένα περιστατικά στη χώρα έχουν φτάσει τα...
Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
Παράλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα αλλά και έμμεσα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ζητά ο πρόεδρος...
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχ. Ειρηναίος: «Οι πιστοί να τηρούν τις οδηγίες των αρχών για τον κορονοϊό»
Με τη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο καλεί τους πιστούς να «τηρούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών Αρχών» αναφορικά με τον κορονοϊό, συντάσσεται η Εκκλησία της Κρήτης.
Αρχ. Ειρηναίος: «Οι πιστοί να τηρούν τις οδηγίες των αρχών για τον κορονοϊό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά το κρούσμα κορονοϊού
Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε Γερμανό καθηγητή που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο.
Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά το κρούσμα κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μόνο από μία είσοδο στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω... κορονοϊού
Την απόφαση να εισέρχονται οι ασθενείς και οι συνοδοί στα νοσοκομεία της Κρήτης μόνο από την κεντρική είσοδο, πήρε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Μόνο από μία είσοδο στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω... κορονοϊού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας