• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 17.5°C / 23.1°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  20°C 15.9°C / 20.5°C
  0 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.0°C / 19.9°C
  1 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.9°C / 15.5°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 17.4°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 15.0°C / 18.7°C
  0 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 15.1°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  2 BF
  92%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.4°C / 20.4°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  2 BF
  76%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 16.2°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 14.5°C / 21.2°C
  1 BF
  74%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 21.0°C
  3 BF
  93%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 21.5°C
  0 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.7°C / 19.4°C
  1 BF
  91%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 13.6°C
  1 BF
  85%

Κρήτη: Κλείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάλλονται εκδηλώσεις

 • A-
 • A+
Αναστέλλονται οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου καθώς και η λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ενώ αναβάλλονται οι περισσότερες εκδηλώσεις. Ανάλογα μέτρα σε Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Χανιά.

Την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων (Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου - Δύο Αοράκια, Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών) από τις 12 έως και τις 25 Μαρτίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψην του τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων και σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κοροναϊό.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ και της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Εργοτέλη, καθώς επίσης και οι αθλητές ατομικών αθλημάτων στίβου (με τους προπονητές τους) που έχουν ευρωπαϊκή ή διεθνή διάκριση (με βεβαίωση της ομοσπονδίας ή της τοπικής επιτροπής).

Επιπλέον, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κοροναϊό, με βάση και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αποφάσισε:

 • Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου, από τις 11 έως και τις 25 Μαρτίου (Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΚΔΑΠ, Δημοτικό Ωδείο, Σεμινάρια στο Δημοσκόπιο, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Σεμινάρια Υπολογιστών για Ανέργους, Μαθήματα Φιλαρμονικής).
 • Την αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα όλων των αθλητικών χώρων στα σχολικά συγκροτήματα.
 • Την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου μέχρι τις 30 Απριλίου. Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα παραμείνει ανοιχτή ως επισκέψιμος χώρος.
 • Την καθημερινή παρουσία γιατρού στον πρώτο όροφο, στην Λότζια, προκειμένου να παρέχει στους εργαζομένους οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που μπορούν να λαμβάνουν.

Χανιά

Την λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης λόγω των νέων δεδομένων που αφορούν στη δημόσια υγεία ανακοίνωσαν το Γραφείο Παιδείας, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκε αφορούν:

 • Αναστολή διεξαγωγής όλων των μαθημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.
 • Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστά Γυμναστήρια Κουμπέ, Χρυσοπηγής, Αμπεριάς, Ακρωτηρίου).
 • Αναστολή λειτουργίας των ανοιχτών χώρων συνάθροισης κοινού στις σχολικές δομές.
 • Αναστολή εκχώρησης των αιθουσών, που έχουν παραχωρηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, για κάθε είδους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Βλαζάκης, προέβησαν στην ενημέρωση των Διευθυντών και του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων του δήμου Χανίων αναφορικά με την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης καθαριότητα - απολύμανση των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, κινούνται ήδη οι διαδικασίες για την άμεση μαζική προμήθεια αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, με άδεια Ε.Ο.Φ , καθώς επίσης και την προμήθεια χαρτοσέντονων μίας χρήσης για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Γραφείο Παιδείας και οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση, που υπάρξουν νέες οδηγίες από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ρέθυμνο

Σε εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19, αναστέλλεται έως και 24/3/2020 η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρμένων, του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παλιάς Πόλης «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ», του ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Επίσης αναστέλλεται έως και 5/4/2020 η λειτουργία του χώρου του Σπιτιού Πολιτισμού, όπως και των δράσεων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το οποίο όμως Μουσείο, παραμένει ανοιχτό στις ώρες και ημέρες λειτουργίας του.

Επίσης αναβάλλονται η δράση Προαγωγής Υγείας που ήταν προγραμματισμένη για 14 και 15 Μαρτίου 2020, και αφορούσε προληπτικό έλεγχο μαστού με υπερηχογράφημα, το βιωματικό σεμινάριο «Η Εφηβεία ως διαδικασία από την παιδικότητα στην ενηλικίωση» που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Μαρτίου, και το σεμινάριο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών της 27ης Μαρτίου που αφορούσε το αλκοόλ και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι δράσεις και τα επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Νέων, η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Δήμου Ρεθύμνης, οι πρωινές εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων στα εργαστήρια του Κέντρου Νέων, η λειτουργία των τμημάτων Δια Βίου Μάθησης που αφορούν εκμάθηση Η/Υ και Γαλλικών για τον Τουρισμό και το πρόγραμμα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης με το σύστημα Braille που αφορά άτομα με Αναπηρία όρασης.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Άγιος Νικόλαος

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συνιστούμε στους συμπολίτες να δείξουν ψυχραιμία και να λαμβάνουν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί.

Επιπλέον γνωστοποιούμε ότι αναστέλλεται:

 • Για διάστημα 4 εβδομάδων η λειτουργία των ΚΑΠΗ.
 • Για διάστημα 2 εβδομάδων η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Δήμου ενώ σε συνεχή συνεργασία με τον ΟΚΥΔΑΝ, την Α/θμια & Β/θμια σχολική επιτροπή θα πραγματοποιηθεί ενδελεχής καθαρισμός των βρεφονηπιακών, νηπιαγωγείων και σχολείων του Δήμου μας.
 • Για διάστημα 2 εβδομάδων η λειτουργία του κολυμβητηρίου και παράλληλα έχει προγραμματιστεί η προληπτική απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων.
 • Για διάστημα 2 εβδομάδων η λειτουργία των Φιλαρμονικών Άγιο Νικολάου, Νεάπολης και της Χορωδίας του Δήμου Αγίου Νικολάου.
 • Για διάστημα 2 βδομάδων η λειτουργία όλων των κλειστών αθλητικών χώρων και ο περιορισμός στην χρήση των ανοιχτών αθλητικών χώρων  όπως ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
 • Επίσης αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΠΑΟΔΑΝ μέχρι τέλος του Μαρτίου.

Επίσης, εντατικοποιούνται οι εργασίες καθαριότητας όλων των παραπάνω χώρων καθώς και των χώρων των υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
Παράλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα αλλά και έμμεσα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ζητά ο πρόεδρος...
Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών ζητά το Επιμελητήριο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό στην Κρήτη
Κανένα από τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού που εξετάστηκαν στην Κρήτη δεν βρέθηκε θετικό, καθώς όσο άτομα είχαν συμπτώματα κι ελέγχθηκαν, ήταν «καθαρά».
Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Φοιτητές και γονείς ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορονοϊό
Για σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, κάνουν λόγο οι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας...
Κρήτη: Φοιτητές και γονείς ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αντίθετοι οι ξενοδόχοι στην πολιτική ακυρώσεων λόγω κορονοϊού
Κατά της πρότασης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων στα ξενοδοχειακά καταλύματα, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, τάσσεται η...
Ηράκλειο: Αντίθετοι οι ξενοδόχοι στην πολιτική ακυρώσεων λόγω κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Αναβάλλεται η απονομή διπλωμάτων λόγω κορονοϊού
Την αναβολή της Τελετής Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Πολυτεχνείο Κρήτης: Αναβάλλεται η απονομή διπλωμάτων λόγω κορονοϊού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας