Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Συστάσεις στους οδηγούς ταξί για τον κορονοϊό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ηράκλειο: Συστάσεις στους οδηγούς ταξί για τον κορονοϊό

  • A-
  • A+
Προληπτικά μέτρα για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού συνιστά στους οδηγούς και στους επιβάτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

Ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης, συνιστά στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να καθαρίζουν τις επιφάνειες του οχήματος, να απολυμαίνουν τα αυτοκίνητά τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να παρέχουν στους επιβάτες καθαριστικά μαντηλάκια ή απολυμαντικά διαλύματα, έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς και άνετα.

«Ως Ομοσπονδία, ενθαρρύνουμε τους οδηγούς ταξί να γίνουν παράδειγμα ευθύνης και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τον πιο ασφαλή τρόπο», αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, τονίζοντας ότι «αν και η κατάσταση είναι σοβαρή, το ταξί είναι ίσως η ασφαλέστερη αστική δημόσια υπηρεσία μεταφοράς».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η κρίση που δημιουργείται από τον κορωνοϊό, είναι ήδη παρούσα σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες της κοινωνίας μας. Ως ώριμοι άνθρωποι, πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και η επιστημονική κοινότητα ενεργούν με λογική και ευθύνη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Η παγκόσμια κατάσταση από το COVID-19 επηρεάζει όλες τις μετακινήσεις, ειδικά τους επιβάτες. Οι αερομεταφορές, οι ναυτικές και οι σιδηροδρομικές μεταφορές και κατ’ επέκταση οι οδικές, αστικές και μη, είναι οι περισσότερο πληγείσες.

 Όντας ένας τομέας αυτόνομων εργαζομένων, οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, έτσι ώστε η φροντίδα και η υγιεινή τους να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια και στην υγεία τους, η οποία επηρεάζει και τον επιβάτη. Ωστόσο, επειδή οι πληροφορίες και οι οδηγίες είναι γενικές ,είναι απαραίτητο οι αρχές να προσφέρουν στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί, σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση των ενδεχόμενων κινδύνων που προέρχονται από το COVID-19 στο πεδίο υπηρεσίας τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και τα κατά τόπους σωματεία είναι στη διάθεση της Πολιτείας για τυχόν σχέδια αντιμετώπισης που έχουν καταρτιστεί ή θα καταρτιστούν από τις αρμόδιες αρχές. Θα πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα που είναι απαραίτητα για την πιθανότητα μετάδοσης ενός αναπνευστικού ιού, όπως ο COVID-19».

Τι συνιστά η Ομοσπονδία Ταξί στους οδηγούς

Ως Ομοσπονδία, ενθαρρύνουμε τους οδηγούς ταξί να γίνουν παράδειγμα ευθύνης και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τον πιο ασφαλή τρόπο.

  • Ιδιαίτερα, πρέπει να επιμένουμε σχολαστικά στην καθαριότητα επιφανειών και κοινών σημείων στην αφή.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ σκουπίδια στο αυτοκίνητο και ελέγχουμε μετά από κάθε διαδρομή το όχημα.
  • Η Ομοσπονδία Ταξί συνιστά στους οδηγούς να απολυμαίνουν τα αυτοκίνητά τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, με ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες και στα αντικείμενα συχνής επαφής (λαβές θυρών, ζώνες και καθίσματα).
  • Οι χρήστες των ταξί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, βλέποντας ότι οι οδηγοί ταξί είναι προσεκτικοί με την προσωπική τους υγιεινή.
  • Καλούμε όλους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους, να φτερνίζονται και να βήχουν στον αγκώνα και να χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτες.
  • Να παρέχουν στους επιβάτες καθαριστικά μαντηλάκια ή απολυμαντικά διαλύματα, έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς και άνετα.

Είναι μια ευκαιρία για το ταξί να αποδείξει την υπεροχή του ως μέσο δημόσιας μεταφοράς δείχνοντας ευαισθησία και σοβαρότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η «οικογένεια» του ταξί στέλνει το μήνυμα ότι θα ανταποκριθεί σε αυτό που απαιτεί η κοινωνία μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Χρησιμοποιήστε το ταξί. Θα κάνουμε τα πάντα, για να μείνουμε και να μείνετε ασφαλείς».

ΥΓΕΙΑ
Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στους 89 το σύνολο των προσβληθέντων
Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε πριν λίγο ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας...
Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στους 89 το σύνολο των προσβληθέντων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβολή εκδηλώσεων και τελετών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον κορονοϊό
Στην αναβολή εκδηλώσεων – τελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησε η πρυτανεία κατόπιν των εξελίξεων σε σχέση με τον νέο κοροναϊό COVID-19 και των οδηγιών κατευθύνσεων που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς.
Αναβολή εκδηλώσεων και τελετών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό στην Κρήτη
Κανένα από τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού που εξετάστηκαν στην Κρήτη δεν βρέθηκε θετικό, καθώς όσο άτομα είχαν συμπτώματα κι ελέγχθηκαν, ήταν «καθαρά».
Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αντίθετοι οι ξενοδόχοι στην πολιτική ακυρώσεων λόγω κορονοϊού
Κατά της πρότασης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων στα ξενοδοχειακά καταλύματα, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, τάσσεται η...
Ηράκλειο: Αντίθετοι οι ξενοδόχοι στην πολιτική ακυρώσεων λόγω κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μόνο από μία είσοδο στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω... κορονοϊού
Την απόφαση να εισέρχονται οι ασθενείς και οι συνοδοί στα νοσοκομεία της Κρήτης μόνο από την κεντρική είσοδο, πήρε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Μόνο από μία είσοδο στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω... κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Φοιτητές και γονείς ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορονοϊό
Για σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, κάνουν λόγο οι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας...
Κρήτη: Φοιτητές και γονείς ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τον κορονοϊό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας