Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: «Στα χαρακώματα» ΚΤΕΛ - Ταξί για τις θέσεις στο λιμάνι
http://astiko-irakleiou.gr

Ηράκλειο: «Στα χαρακώματα» ΚΤΕΛ - Ταξί για τις θέσεις στο λιμάνι

  • A-
  • A+
Επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απέστειλε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, σχετικά με τη μεταφορά της στάσης λεωφορείων εντός του λιμανιού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του ΟΛΗ (η οποία ζητήθηκε και από το νέο ΔΣ) για τη μεταφορά της αφετηρίας από τον χώρο εξωτερικά της περίφραξης (παραλιακή) στο εσωτερικό του λιμανιού, ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, η παραπάνω απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των ταξιτζήδων. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου αντιδρά σε αυτήν την προοπτική, τονίζοντας ότι, ενώ υπάρχει ήδη αφετηρία δωρεάν μεταφοράς (επιδοτούμενη για το Αστικό Κτελ) από το λιμάνι προς το κέντρο και στάση στα 30 μέτρα από τον επιβατικό σταθμό, «η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ ζητά νέες στάσεις και αφετηρία στο ήδη κορεσμένο χώρο του λιμανιού».

Όπως τονίζουν οι Ιδιοκτήτες Αστικών Λεωφορείων, η μη υλοποίηση της απόφασης αυτής «στην ουσία τιμωρεί το επιβατικό κοινό και όλους τους συναλλασσόμενους με το λιμάνι και τους αναγκάζει θέλοντας και μη να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τα ταξί στερώντας τους το δικαίωμα της επιλογής μέσου μετακίνησης τους».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, «οι ίδιοι θα στηρίξουν την επιλογή των κατοίκων και επισκεπτών του Ηρακλείου, να αποφασίζουν το μέσο μετακίνησης που θα επιλέξουν».

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για το θέμα, με στάσεις εργασίας οι οποίες, όπως τονίζουν, θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων:

«Όπως γνωρίζετε το προηγούμενο Δ.Σ. του Ο.Λ.Η με ομόφωνη απόφαση του (673/1-2-2019) ενέκρινε την αίτηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου για την μεταφορά της αφετηρίας από τον χώρο εξωτερικά της περίφραξης (παραλιακό δρόμο) στο εσωτερικό του Λιμένος.

Η παραπάνω απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των Ταξιτζήδων, η μη υλοποίηση όμως της απόφασης στην ουσία τιμωρεί το επιβατικό κοινό και όλους τους συναλλασσόμενους με το λιμάνι και τους αναγκάζει θέλοντας και μη να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τα ταξί στερώντας τους το δικαίωμα της επιλογής μέσου μετακίνησης τους.

Με την αλλαγή του Δ.Σ. του Ο.Λ.Η το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. επανήλθε ζητώντας την ενεργοποίηση ομόφωνης απόφασης (673/1-2-2019). Πράγματι μετά τον ορισμό της θέσης από τις υπηρεσίες του Ο.Λ.Η το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ξεκίνησε το δρομολόγιο της Κνωσσού την 1-3-2020. Όμως μετά από τις αντιδράσεις και πάλι των Ταξί ανεστάλη για μια ακόμη φορά η συνέχιση της εκτέλεσης της παραπάνω ομόφωνης απόφασης.

Από τα παραπάνω καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχει παρεξηγηθεί η όποια στάση μας και ενδεχομένως έχει ερμηνευθεί σαν αδυναμία.

Κύριοι, όπως γνωρίζετε οι χρήστες του Αστικού Λεωφορείου στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι περισσότεροι αδύνατοι οικονομικά και με τις πράξεις σας τους στερείτε το δικαίωμα της επιλογής μεταφορικού μέσου.

Επίσης γνωρίζετε ότι εντός του χώρου του Λιμένος συνυπάρχουν όλα τα μέσα μεταφοράς και στο μόνο μέσο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ την είσοδο είναι το Αστικό Λεωφορείο.

Μετά τα παραπάνω ο Σύνδεσμος μας σας ζητά το αυτονόητο επιτέλους αποφασίστε για την καλύτερη και φθηνότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της πόλεως μας. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο εξής η ανεκτικότητα που έως τώρα έχομε δείξει έλαβε ΤΕΛΟΣ.

Ο Σύνδεσμος μας θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα το Δικαίωμα του Ηρακλειώτη να επιλέξει το μέσον μετακίνησης του και όχι την αναγκαστική χρήση του Ταξί που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κόντρα ταξί - λεωφορείων για μια θέση στο λιμάνι
Να διατηρήσει τα κεκτημένα του επιχειρεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση θέσης για τα αστικά λεωφορεία μέσα στο λιμάνι του...
Ηράκλειο: Κόντρα ταξί - λεωφορείων για μια θέση στο λιμάνι
ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Ποιος κάνει κουμάντο για τις αστικές συγκοινωνίες;
Ως γνωστόν στην Ελλάδα έχουμε συνήθως δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ'αυτόν τον κανόνα. Έτσι ενώ οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης...
Ηράκλειο: Ποιος κάνει κουμάντο για τις αστικές συγκοινωνίες;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Καταγγέλλουν οδηγό ταξί που πήγε να πατήσει δημοτικό εργαζόμενο
Μήνυση κατά οδηγού ταξί υπέβαλλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς φέρεται να επιχείρησε να χτυπήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο εργαζόμενο σε απορριμματοφόρο.
Ρέθυμνο: Καταγγέλλουν οδηγό ταξί που πήγε να πατήσει δημοτικό εργαζόμενο
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Οδηγοί ταξί
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ένας ο οδηγός ταξί υπερασπιζόταν τον συνάδελφό του που πέταξε την αιμόφυρτη γυναίκα από το αυτοκίνητό του και ένας άλλος ο οδηγός κουνούσε το κεφάλι του.
Οδηγοί ταξί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας των ΤΑΞΙ στο αεροδρόμιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στα πλαίσια της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων. Οι οδηγοί ΤΑΞΙ συμμετέχουν στην...
Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας των ΤΑΞΙ στο αεροδρόμιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας