• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 27.9°C
  3 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.2°C / 28.1°C
  2 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.6°C / 28.8°C
  3 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 20.9°C / 24.9°C
  1 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  69%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.0°C / 24.8°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 21.2°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 25.8°C
  4 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 25.4°C
  6 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  5 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.1°C / 27.1°C
  2 BF
  66%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 26.2°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.8°C / 27.8°C
  1 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  1 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.7°C / 28.0°C
  3 BF
  51%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.5°C / 25.5°C
  0 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 26.7°C
  1 BF
  68%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  82%

Κρήτη: Νέα δομή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για παιδιά με καρκίνο

 • A-
 • A+
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους, θα παρέχει πλέον ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η «Ηλιαχτίδα».

Η νέα δομή, που εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αποτελεί την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου οράματος, το οποίο πραγματοποιείται με την επιστημονική εποπτεία και μέριμνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σκοπός της νέας δομής είναι η βελτίωση των επιπτώσεων της ασθένειας του καρκίνου της παιδικής ηλικίας στην ψυχική υγεία του παιδιού και η ισορροπία της οικογενειακής δομής, σε όλα τα στάδια της ασθένειας, από τη διάγνωση έως και το τέλος της θεραπείας και μετά από αυτήν.

Στη νέα δομή, παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συστηματικών εβδομαδιαίων συνεδριών ψυχικής ενδυνάμωσης. Όπως εξήγησε η κα. Ευστρατίου, σε πρώτη φάση η λειτουργία της δομής έχει ξεκινήσει στη βασική της μορφή με τη στελέχωση από μία ψυχολόγο, χωρίς όμως έκπτωση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί στον σχεδιασμό, ενώ σύντομα όπως επισήμανε θα επιχειρήσουν αυτό το έργο να υποβληθεί σε θεσμικούς δωρητές για χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίηση όλων των στόχων και των δράσεων της δομής.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε, καθώς η Δομή αυτή είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι πήρε σάρκα και οστά, με σχεδόν μηδενικό κόστος για το Σύλλογο, καθώς αγαπήθηκε από όλους τους ανθρώπους της "Ηλιαχτίδας" ήδη από τη γέννηση τις ιδέας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμπνεύσουμε θετικά και να βρεθούν άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτό και χρηματοδότησαν την υλοποίησή του» δήλωσε η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η «Ηλιαχτίδα», η οποία εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της δομής, αναφέρθηκε στα στοιχεία της εκτίμησης αναγκών, όπως αυτά αντλήθηκαν από δύο βασικές πηγές.

«Πρώτη πηγή ήταν τα στατιστικά στοιχεία που διέθετε η "Ηλιαχτίδα" από την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής. Για 3 χρόνια -από το 2016 έως το Σεπτέμβριο 2019- παρείχε δωρεάν ψυχολογική στήριξη μέσω συστηματικών εβδομαδιαίων συνεδριών από εξωτερικούς συνεργάτες ψυχολόγους στα ιδιωτικά τους γραφεία. Η αύξηση του αριθμού των συνεδριών κάθε χρόνο, ξεκινώντας με 99 συνεδρίες το 2016 και καταλήγοντας στις 754 το 2019, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα. Δεύτερη πηγή ήταν τα συμπεράσματα από τις συζητήσεις που είχαμε με τους ίδιους τους ωφελούμενους μας, οι οποίοι μας επιβεβαίωναν πως η ψυχολογική στήριξη, τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και τα μέλη των οικογενειών τους βοηθούσε σημαντικά να ανταποκριθούν στις αλλαγές και τις δυσκολίες που επιφέρει η νόσος τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Επιπλέον, θα μπορούσα να πω, ότι η οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό η συστηματική ψυχοθεραπεία για όλα τα μέλη μιας οικογένειας, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανάγκη αυτής της δωρεάν παροχής» δήλωσε η κα. Ευστρατίου.

Η καινούργια δομή η οποία λειτουργεί ήδη, στεγάζεται σε ιδιόκτητο γραφείο του Συλλόγου που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οδό Δουκός Μποφώρ 7.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δομές Υγείας στην Κρήτη
Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού, έργων αναβάθμισης Κέντρων Υγείας καθώς επίσης και Ανέγερσης νέων Περιφερειακών Ιατρείων.
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δομές Υγείας στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Έναρξη λειτουργίας για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών
Μέριμνα του Κέντρου είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή κοινότητας, αλλά και η συμβουλευτική παρέμβαση, η θεραπεία και η συμβολή στην αποκατάσταση και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των παιδιών και εφήβων με...
Ρέθυμνο: Έναρξη λειτουργίας για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέες δομές για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις
Την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας στην Κρήτη, προωθεί η Περιφέρεια με την υπογραφή δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ για υποδομές στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής. Τα έργα...
Κρήτη: Νέες δομές για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Δύο έργα στον τομέα της υγείας για τη στήριξη της ενδοχώρας
Πρόκειται για το νέο ισόγειο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου της Ψαρής Φοράδας και ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Θραψανό.
Κρήτη: Δύο έργα στον τομέα της υγείας για τη στήριξη της ενδοχώρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας