• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -1.2°C / 5.7°C
  1 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  0°C -3.5°C / 2.4°C
  0 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.0°C / 5.7°C
  2 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -8°C -8.1°C / -8.1°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.1°C / -5.1°C
  1 BF
  86%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -3.0°C / 1.8°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -6°C -6.6°C / -2.1°C
  1 BF
  79%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.6°C / 4.6°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 4.9°C / 7.8°C
  4 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -4.1°C / -0.1°C
  1 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 8.5°C
  4 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 6.6°C
  4 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.0°C / 7.0°C
  2 BF
  66%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -6°C -6.1°C / -2.5°C
  0 BF
  79%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C -2.5°C / 1.7°C
  1 BF
  77%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 1.8°C / 5.4°C
  2 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -0.6°C / 5.9°C
  1 BF
  67%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -4.7°C / 1.6°C
  2 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C -2.3°C / 2.5°C
  1 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -6°C -6.2°C / -6.2°C
  1 BF
  69%

φωτογραφία αρχείου

Πρόσθετη χρηματοδότηση για το αποχετευτικό δίκτυο του Αποκόρωνα Χανίων

 • A-
 • A+
Πρόσθετη χρηματοδότηση 12,5 εκατ. ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκόρωνα, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020.

Πρόκειται για πρόσθετη χρηματοδότηση που αφορά στην ολοκλήρωση κατασκευής των υποδομών για την διαχείριση των αστικών λυμάτων της τουριστικής περιοχής Γεωργιούπολης και της ευρύτερης περιοχής. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 13.133.077,56 ευρώ, υλοποιείται σε μια περιοχή με σημαντικούς υγροβιότοπους, σε Γεωργιούπολη, Κουρνά και προκειμένου για τη βέλτιστη περιβαλλοντικά και τεχνικά υλοποίησή του απαιτήθηκε ο επανασχεδιασμός μέρους του φυσικού αντικείμενου του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 επιπλέον πόροι και έτσι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει σε 25.633.077,56 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 12,5 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο στον τομέα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων που με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει τόσο στην περιβαλλοντική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Γεωργιούπολης. Με την ένταξη ακόμα 12,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται ο βιολογικός της Γεωργιούπολης με όλα τα δίκτυα, ούτως ώστε μαζί με τα υπόλοιπα έργα τα οποία προγραμματίζουμε σε όλη την Κρήτη για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων, να βρει το τέλος του 2023 το νησί μας σε αυτή την θέση που πραγματικά να το κάνει πρωτοπόρο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης.

Για την τελική ευθεία υλοποίησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου πνοής όχι μόνο για την περιφέρεια του Αποκόρωνα, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επισημαίνοντας: «Έρχεται να καλύψει τη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού, τη μεγαλύτερη παραλία της Κρήτης 11,5 χιλιομέτρων, η οποία στεγάζει πάνω από 13.000 τουριστικές κλίνες. Εντός του 2023 θα έχει παραδοθεί το έργο αυτό προκειμένου να δοθεί στην κοινωνία και έτσι ένας πόθος δεκαετιών, 30 χρόνων και πλέον, θα γίνει πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, θα υπάρξει κατασκευή υποδομής διαχείρισης αστικών λυμάτων σε μία από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Τα υγρά λύματα θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στη θαλάσσια περιοχή. Η επιλεγείσα μέθοδος επεξεργασίας είναι της ενεργούς ιλύος με ταυτόχρονη νιτροποίηση/απονιτροποίηση. Το δίκτυο κλειστών κεντρικών αποχετευτικών αγωγών και συλλεκτήριων αγωγών αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας και καταθλιπτικούς αγωγούς με τα αντίστοιχα αντλιοστάσια. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε φρεάτιο φόρτισης και μέσω υποθαλάσσιου αγωγού τελικής διάθεσης θα καταλήγουν στη θάλασσα.

Πέραν του παραπάνω φυσικού αντικειμένου, που είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση από το ΕΠ Κρήτης 2014-2020, το φυσικό αντικείμενο των ιδιωτικών συνδέσεων κατοικιών, καταστημάτων και άλλων, που περιλαμβάνεται, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Αποκόρωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κίνδυνος μολύνσεων από τους βιολογικούς στην Ιεράπετρα
Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση των βιολογικών καθαρισμών της Ιεράπετρας του Μύρτους και όλων των ανάλογων εγκαταστάσεων του Δήμου, προχώρησε η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Ύδρευσης Άρδευσης και...
Κίνδυνος μολύνσεων από τους βιολογικούς στην Ιεράπετρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Οροπέδιο Λασιθίου
Σε συντήρηση και αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού αποβλήτων στην τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου προχωρά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου. Παράλληλα στην τοπική κοινότητα Πλάτης προχωρεί το έργο επέκτασης του...
Σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Οροπέδιο Λασιθίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπογράφηκε και η 2η σύμβαση για τον βιολογικό στην Παλαιόχωρα Χανίων
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιείται από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, ενώ το χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες.
Υπογράφηκε και η 2η σύμβαση για τον βιολογικό στην Παλαιόχωρα Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραχωρούν τις περιουσίες τους για τον βιολογικό στη Σούγια
Διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους, προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, εμφανίζονται οι κάτοικοι της Σούγιας στην Παλαιόχωρα. Αν και εγκρίθηκαν οι...
Παραχωρούν τις περιουσίες τους για τον βιολογικό στη Σούγια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Με δημόσια χρηματοδότηση ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων
Παρουσιάστηκε η μελέτη που καταρτίστηκε για την ασφάλεια του ΧΥΤΑ Χερσονήσου, σε ημερίδα για την παρουσίαση της Μελέτης Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων.
Κρήτη: Με δημόσια χρηματοδότηση ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας