• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.0°C / 20.1°C
  3 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.5°C / 20.3°C
  2 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.8°C / 21.0°C
  4 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.3°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  2 BF
  52%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.0°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.6°C / 13.4°C
  2 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 20.8°C
  5 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 19.9°C
  4 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.8°C
  6 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  1 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 16.9°C
  2 BF
  59%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.5°C / 18.4°C
  2 BF
  68%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.8°C
  3 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  48%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.3°C / 19.4°C
  0 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.0°C / 18.7°C
  2 BF
  62%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  0 BF
  59%

Από κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου

Ηράκλειο: Στον ΧΥΤΑ καταλήγουν τα απορρίμματα της ανακύκλωσης

 • A-
 • A+
Οι εργαζόμενοι ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΔΑΥ Ηρακλείου, καθώς για περισσότερο από δύο μήνες το εργοστάσιο παραμένει κλειστό, με τα υλικά που δεν ανακυκλώνονται να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι είναι άνεργοι, καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί, λόγω αδυναμίας της εταιρίας διαχείρισης να συντηρήσει τα μηχανήματα ή να πληρώσει τους εργαζομένους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν, μέσω σχετικού τέλους, για την ανακύκλωση, τα υλικά που δεν ανακυκλώνονται καταλήγουν στη χωματερή.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ρίχνουν ευθύνες, πέρα από τη δημοτική αρχή, και στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προκειμένου να ελέγξει την εταιρία διαχείρισης για το γεγονός ότι εδώ και δυο μήνες δεν γίνεται ανακύκλωση σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Τέλος η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ζητά την άμεση επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ με όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται τώρα, αλλά και να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και η πλειοψηφία σε Δήμους και Περιφέρεια, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, σε απόλυτη συνεργασία, υλοποιούν την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική.

Εδώ και πάνω από δυο μήνες το ΚΔΑΥ Ηρακλείου είναι κλειστό, απαξιωμένο, το ανακυκλώσιμο υλικό πάει στη χωματερή και οι εργάτες άνεργοι!!! Σε όλες τις παρεμβάσεις που έκαναν οι εργάτες μέσα από το σωματείο τους, την ΕΙΥΗ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα με την απαξίωση της Ανακύκλωσης αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την κάλυψη των αναγκών τους, η απάντηση ήταν ίδια. Δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο!!!

Γνωρίζουν βέβαια, αλλά δεν τους ενδιαφέρει, ότι οι εργάτες είναι άνεργοι κι ενώ οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις από την φορομπηχτική πολιτική, που υλοποιούν από κοινού κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, πιέζουν αφόρητα την καθημερινότητα των εργατών.

Γνωρίζουν επίσης ότι όλος ο λαός πληρώνει για να γίνεται Ανακύκλωση, μέσα από την τιμή αγοράς των προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν το τέλος Ανακύκλωσης.

Γνωρίζουν επίσης ότι οι δημότες πληρώνουν το κόστος αποκομιδής, μεταφοράς κι εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ του ανακυκλώσιμου υλικού που δεν ανακυκλώνεται.

Γνωρίζουν επίσης ότι δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης στον μηχανολογικό εξοπλισμό και συνολικά στο εργοστάσιο, παρόλο που ήταν διψήφιος ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων το διάστημα που λειτουργούσε.

Γνωρίζουν επίσης ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), που είναι ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ευθύνη τον έλεγχο για την υλοποίηση της Ανακύκλωσης, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προκειμένου να ελέγξει την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (στην οποία το 35% των μετοχών ανήκει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις) για το γεγονός ότι εδώ και δυο μήνες δεν γίνεται Ανακύκλωση σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, για να το γνωρίζουν κι αυτό, ότι δεν θα παραιτηθούμε απ’ τον αγώνα μας!!!

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε μορφή πάλης, τα δίκαια αιτήματά μας :

· Άμεσα να επαναλειτουργήσει το ΚΔΑΥ Ηρακλείου με όλους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

· Υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας»

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο
Απολύθηκαν οι 38 εργαζόμενοι, που πριν από έναν μήνα αποκάλυψαν τις άθλιες συνθήκες στο Εργοστάσιο Διαλογής. Αρνείται να τους εντάξει στα βαρέα ο Γιάννης Βρούτσης
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στην ανακύκλωση η Περιφέρεια Κρήτης
Την υποστήριξη σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και στα αιτήματά τους, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Στο πλευρό των εργαζομένων στην ανακύκλωση η Περιφέρεια Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστό το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης - Σύσκεψη δημάρχων για το ΚΔΑΥ
Οι δήμαρχοι των οποίων οι δήμοι συνεργάζονται με το Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών, επιδιώκουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, προκειμένου το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει άμεσα.
Κλειστό το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης - Σύσκεψη δημάρχων για το ΚΔΑΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Καινοτόμο σύστημα για την συλλογή και ανακύκλωση τηγανόλαδου
Σύμβαση για την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανελαίων) υπέγραψε ο δήμος Ρεθύμνης. Η σύμβαση αφορά τη συλλογή των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων από συγκεκριμένα σημεία συλλογής τα...
Ρέθυμνο: Καινοτόμο σύστημα για την συλλογή και ανακύκλωση τηγανόλαδου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας