Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Μάστιγα» οι κλοπές αβοκάντο από καλλιέργειες στα Χανιά

«Μάστιγα» οι κλοπές αβοκάντο από καλλιέργειες στα Χανιά

  • A-
  • A+
Ανησυχητικά, πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπής αβοκάντο από τις καλλιέργειες στα Χανιά. Πολλοί παραγωγοί βάζουν κάμερες και άλλα μέσα ασφαλείας, για να προστατευτούν.

Παραγωγοί της περιοχής καταγγέλλουν ότι άγνωστοι μπαίνουν στις περιουσίες τους και αφαιρούν μεγάλες ποσότητες αβοκάντο, με τους ίδιους να προσπαθούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους με κάθε μέσo.

Όπως τονίσει ο Χαρίλαος Βλαζάκης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων, πολλοί παραγωγοί βάζουν πια κάμερες και άλλα μέσα ασφαλείας στα χωράφια.

Ο Χαρίλαος Βλαζάκης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για παραγωγούς οι οποίοι διακινούν το προϊόν χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. «Η πολιτεία μπορεί να ελέγξει την κατάσταση αν εντείνει τους ελέγχους για τα προϊόντα που διακινούνται χωρίς παραστατικά», συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι καλλιεργητές ζητούν την παρέμβαση του κράτους για την προστασία τους και την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε όλες οι παραγγελίες να έχουν τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι λεβέντες του… αβοκάντο
Πρωτοφανείς καταστάσεις και απειλές ακόμα και για τη ζωή τους βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ερευνητές στο παράρτημα του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών, Ελιάς και Αμπέλου στα Χανιά. Συστηματικοί καταπατητές...
Οι λεβέντες του… αβοκάντο
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του αβοκάντο -θα τρώμε καλύτερο γουακαμόλε;
Αμερικανοί και Μεξικάνοι επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το γονιδίωμα του αβοκάντο, του πολύ δημοφιλούς καρπού που χρησιμοποιείται σε σαλάτες και σάλτες, με πιο γνωστό το μεξικάνικο γουακαμόλε.
Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του αβοκάντο -θα τρώμε καλύτερο γουακαμόλε;
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Τα τρόφιμα της μόδας πλήττουν την αειφορία
Ενώ διάσημοι σεφ και διαιτολόγοι της Δύσης δημιουργούν μια νέα τάση προωθώντας τρόφιμα (π.χ. αβοκάντο ή τσίλι), ολόκληρα δάση αποψιλώνονται στις χώρες παραγωγής ώστε να επιτευχθεί η σοδειά που ζητά η αγορά. Οι...
Τα τρόφιμα της μόδας πλήττουν την αειφορία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα «εργαλειοθήκη» για τους καλλιεργητές φυτών στην Κρήτη
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, να χρησιμοποιεί τον διαδραστικό χάρτη και να βρίσκει σε κάθε σημείο της Κρήτης ποιο αρωματικό ή φαρμακευτικό φυτό μπορεί να ευδοκιμήσει.
Νέα «εργαλειοθήκη» για τους καλλιεργητές φυτών στην Κρήτη
ΕΥΕΞΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συμβολή του αβοκάντο στη μείωση της χοληστερίνης
Στη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης στο αίμα κυρίως σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους βοηθάει η κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσεκτικής διατροφής με μέτρια...
Η συμβολή του αβοκάντο στη μείωση της χοληστερίνης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας