• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 20.2°C
  3 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.6°C / 18.6°C
  3 BF
  52%
 • Πάτρα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 17.0°C / 18.0°C
  3 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.0°C / 19.0°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  3 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 16.6°C / 17.6°C
  2 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  0 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  3 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.8°C
  4 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.7°C
  3 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  5 BF
  89%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.5°C / 17.9°C
  0 BF
  55%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.5°C / 16.5°C
  1 BF
  57%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  3 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  2 BF
  52%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.2°C / 19.7°C
  2 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  2 BF
  61%
kriti24.gr

Ζητούν την στελέχωση του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Τροχαίας του ΒΟΑΚ

 • A-
 • A+
Την ικανοποίησή της για την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, ζητώντας ταυτόχρονα την στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργείται Τμήμα Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Λαππαίων του Δήμου Ρεθύμνης. Στην Υπηρεσία αυτή, θα υπάγονται διοικητικά οι  Α΄, Β΄ και Γ΄ Σταθμοί Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, οι οποίοι εδρεύουν στους δήμους Χανίων, Ηρακλείου και στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου, αντίστοιχα.

Με αφορμή την μετατροπή του κλιμακίου Χανίων της Τροχαίας ΒΟΑΚ σε Α’ Σταθμό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων με έγγραφό της προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αφενός εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη και αφετέρου ζητά την στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Σύμφωνα με την Ένωση, η φυσική εξέλιξη που επακολουθεί της ίδρυσης μίας νέας Υπηρεσίας, είναι η στελέχωσή της και η πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από αστυνομικούς υπηρετούντες σε άλλες διευθύνσεις της χώρας.

Απευθυνόμενη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., η Ένωση υπενθυμίζει την αναδιάρθρωση του 2017, με βάση την οποία ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις και ζητά να μην γίνει το ίδιο και τώρα, ούτως ώστε το νέο Τμήμα Τροχαίας να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε γνώση του ανωτέρω (γ) σχετικού το οποίο προβλέπει ΙΔΡΥΣΗ του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης προς αντικατάσταση του Κλιμακίου Τροχαίας Χανίων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς υλοποιήθηκε άμεσα από πλευράς Α.Ε.Α., η σχετική μας πρόταση στην ανωτέρω (α) επιστολή μας, αλλά και στην αντίστοιχη ανωτέρω (β) επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ, περί ίδρυσης Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Κατόπιν τούτου, αναμένουμε τη φυσική εξέλιξη που επακολουθεί της ΙΔΡΥΣΗΣ  μίας νέας Υπηρεσίας και είναι η πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από αστυνομικούς υπηρετούντες σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα μορίων των τακτικών μεταθέσεων. Τα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003 το οποίο προβλέπει ότι: «Έκτακτες μεταθέσεις του αστυνομικού προσωπικού μπορεί να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης, όταν υποβαθμίζεται ή καταργείται Υπηρεσία ή ιδρύεται νέα. Στην τελευταία περίπτωση και εφόσον στη νέα Υπηρεσία μετατίθεται προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, αυτό προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους παραπάνω πίνακες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 14, 15 και 16 του παρόντος διατάγματος».

Κύριε αρχηγέ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ζήσουμε λάθη του παρελθόντος… Θα σας θυμίσουμε λοιπόν ότι κατά την αναδιάρθρωση του 2017, ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις, ως προβλέπεται. Εν συνεχεία όμως όταν ιδρύθηκαν νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στη Στερεά Ελλάδα, τότε η Ηγεσία θυμήθηκε την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων, γιατί άραγε; 

Είναι γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν τρίμηνες αποσπάσεις, με έξοδα Δημοσίου, με σκοπό να «μπαλωθούν» με προσωπικό οι Υπηρεσίες Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ. Με ημίμετρα όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, πόσο μάλλον με πολυέξοδες, για το Ελληνικό Δημόσιο αποσπάσεις, έναντι ανέξοδων και μόνιμων έκτακτων μεταθέσεων, ως προβλέπεται στη νεοσύστατη αυτή Υπηρεσία.  

Παράλληλα οι Κρήτες συμπολίτες μας, περιμένουν την παρέμβαση της πολιτείας, όσον αφορά την κατακόρυφη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας. Η απόφαση κατασκευής του πολύπαθου νέου Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι θέμα της Αστυνομίας. Όσον αφορά όμως, την αστυνόμευση, αποτελεί χρέος του Α.Ε.Α., η μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση αστυνομικών στη νεοσύστατη Υπηρεσία του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση του Β.Ο.Α.Κ.».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ζητούν ενίσχυση με αστυνομικούς για την πρόληψη τροχαίων
Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου τόνισαν ότι πληροφορήθηκαν με δυσαρέσκεια ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.
Κρήτη: Ζητούν ενίσχυση με αστυνομικούς για την πρόληψη τροχαίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας
Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα εφαρμόζεται με τη μορφή Ειδικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο εκπονήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.
Κρήτη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα τροχαία στην Κρήτη δεν είναι «έκτακτο» πρόβλημα
Ο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ζήτημα η Πολιτεία, κάνοντας λόγο για άτοπες παρεμβάσεις, που δεν λύνουν το πρόβλημα.
Τα τροχαία στην Κρήτη δεν είναι «έκτακτο» πρόβλημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μαύρα» τα Σάββατα για τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, οι πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για εκδήλωση ατυχήματος.
«Μαύρα» τα Σάββατα για τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο νέος χάρτης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη
Ξεκίνησε από το Σαββάτο 3 Ιουνίου η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση...
Ο νέος χάρτης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας