• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.6°C / 31.6°C
  3 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 31.6°C
  2 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 32.1°C
  3 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  45%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 27.0°C / 30.5°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 25.4°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  2 BF
  43%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.1°C / 28.8°C
  3 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 26.2°C / 30.9°C
  1 BF
  55%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  3 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.7°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  54%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 30.1°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 28.2°C
  5 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 27.0°C / 31.8°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 30.3°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.6°C / 29.7°C
  3 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  52%

Απολύσεις 25 εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει το Σωματείο τους

 • A-
 • A+
Αντιμέτωποι με την απόλυση βρίσκονται 25 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, την Πέμπτη 18/7 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ 3/2019 που αφορούσε την καθαριότητα και τη σίτιση, ωστόσο οι προσλήψεις «έκρυβαν» και απολύσεις, καθώς σε 25 εργαζομένος δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση την οποία είχαν.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποκαλούν την προκήρυξη «κοροϊδία» αφού, παρά την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απολύονται με τη λήξη της σύμβασής τους, γεγονός το οποίο οδηγεί στο να χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί.

Τέλος οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία «δίδεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και σίτισης των νοσοκομείων με γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 18/7 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ 3/2019 που αφορούσε την καθαριότητα και τη σίτιση. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση είναι στο ίδιο έργο θεατές! Πριν 2 χρόνια τις ίδιες μέρες είχαμε το ίδιο γεγονός. Οι περίφημες προσλήψεις 156 συμβασιούχων οδήγησαν 25 συναδέλφους μας στην απόλυση! Αποδείχθηκε και με αυτή την προκήρυξη  περίτρανα η κοροϊδία της «αυξημένης μοριοδότησης», αφού παρά την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους οι συνάδελφοι απολύονται με τη λήξη της σύμβασής τους. Αυτό που στην ουσία ήθελαν να κρύψουν όσοι την διαφήμιζαν είναι η σημερινή εξέλιξη. Ότι δηλαδή και οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας, ότι όσοι σήμερα δουλεύουν, αύριο θα είναι απολυμένοι για να πάρουν τη θέση τους κάποιοι άλλοι κ.ο.κ.

Με την απόλυση τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εντατικοποιημένη εργασία στους κλάδους αυτούς και όλα αυτά για ένα χρόνο γεμάτο ανασφάλεια, μέχρι να λήξουν και οι νέες συμβάσεις και να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο. Άλλωστε ο Υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης,  έστειλε το Σεπτέμβρη του 2019 στις διοικήσεις των νοσοκομείων, την απαράδεκτη εγκύκλιο «που δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και σίτισης των νοσοκομείων με γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος».

Κάθε τόσο οι συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο διεκδικούν το αυτονόητο: να μην χάσει κανείς τη δουλειά του, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Το σωματείο εργαζομένων σταθερά πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων -εργολαβικών και συμβασιούχων- που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας.

Απαιτούμε όχι απλά να μην απολυθεί κανείς, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι:  παλιοί και νεοπροσληφθέντες συνάδελφοι! Εξάλλου το προσωπικό σε καθαριότητα και σίτιση δεν επαρκεί ως έχει, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου!  

Για να παρέχουν τα νοσοκομεία αναβαθμισμένη αξιοπρεπή νοσηλεία, σε ένα περιβάλλον καθαρό, με επαρκή ποιοτική διατροφή ασθενών και εργαζομένων, πρέπει να είναι στελεχωμένα με ικανό αριθμό νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, οι οποίοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στην ανθυγιεινή και βαριά δουλειά τους

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των συναδέλφων, τόσο κατά την περίοδο της στυγνής τους εκμετάλλευσης από τους εργολάβους, όσο και κατά την περίοδο της κοροϊδίας των ατομικών συμβάσεων, παλεύοντας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην χάσει την δουλειά του κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με παράλληλη πρόσληψη όσων χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών του για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετατρέψουν την αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουν, σε απόφαση για δράση! Καλούμε  όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης να συμπαρασταθούν έμπρακτα τόσο στους 25 συνάδελφους μας όσο και σε όσους κινδυνεύουν να απολυθούν το επόμενο διάστημα   (επικουρικοί , ΟΑΕΔ, μπλοκάκια, εργολαβικοί κ.α.).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΣΑΛΟΝΙ ΣΤΙΣ 11πμ και παράσταση διαμαρτυρίας  στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ!!! 

Διεκδικούμε:

 • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος!
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων!
 • Αποκλειστικά  δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα τραγικά λάθη του νέου διοικητή στο ΠΑΓΝΗ
Πόρισμα-φωτιά του ΣΕΥΥΠ για το who is who του χειρουργού Γιώργου Χαλκιαδάκη, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίσει τον συνταξιούχο πλέον γιατρό, διοικητή του ΠΑΓΝΗ, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών –...
Τα τραγικά λάθη του νέου διοικητή στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλουν τη μη παροχή θεραπείας σε ογκολογικό ασθενή
Πρόκειται για ανασφάλιστο ογκολογικό ασθενή που δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλλει το κόστος για τη νοσηλεία και τη θεραπεία του, λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ.
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλουν τη μη παροχή θεραπείας σε ογκολογικό ασθενή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συνελήφθη γιατρός του ΠΑΓΝΗ για φακελάκι
Ο γιατρός ζήτησε αμοιβή για να προχωρήσει σε επέμβαση, με τον ασθενή να το καταγγέλει στην αστυνομία. Ο γιατρός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ηράκλειο: Συνελήφθη γιατρός του ΠΑΓΝΗ για φακελάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ διαμαρτύρεται για ακόμη μία φορά για την υποστελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, ενώ εγκαλεί το Υπουργείου Υγείας και την 7η ΥΠΕ για την μη ανανέωση των συμβάσεων τεσσάρων...
Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων
Παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ενιαίου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων, ζητώντας να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, σίτιση και...
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας