• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.1°C / 28.4°C
  1 BF
  30%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.4°C / 27.2°C
  2 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.0°C / 28.0°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 24.7°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  3 BF
  56%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.8°C / 26.2°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.4°C / 21.8°C
  1 BF
  73%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.6°C / 27.6°C
  2 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.5°C / 24.8°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  4 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.0°C / 26.6°C
  5 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  2 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.4°C / 27.2°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.8°C / 27.8°C
  2 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 28.7°C
  1 BF
  34%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 22.7°C / 26.6°C
  2 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.1°C / 27.3°C
  2 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 20.8°C
  1 BF
  43%
Σε προκάτ οι μαθητές της Κισσάμου μέχρι την ανέγερση των νέων σχολείων

Από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κισσάμου παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Β. Διγαλάκη.

kriti24.gr

Σε προκάτ οι μαθητές της Κισσάμου μέχρι την ανέγερση των νέων σχολείων

 • A-
 • A+
«Πρωινή βάρδια με προκατασκευασμένες αίθουσες» ζητούν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι μαθητές και οι οικογένειες από απογευματινό ωράριο.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο το πρώτο σχολικό κτίριο το οποίο θα ανεγερθεί στην Κίσσαμο, μετά την απόφαση για κατεδάφιση του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονταν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, λόγω ακαταλληλότητας από τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου.

Σε σχετική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου το Σάββατο, ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης τόνισε πως το πρώτο κτίριο θα ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ και πιθανόν θα είναι έτοιμο σε περίπου τρία χρόνια. Όσον αφορά το δεύτερο κτίριο, αυτό πιθανολογεί ότι θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός και η σχετική μελέτη θα εκπονηθούν από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ενώ μέχρι τότε, οι μαθητές θα στεγαστούν σε περίπου 25 προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους που θα διαθέσουν ο Δήμος Κισσάμου.

Οι χώροι τοποθέτησης τους έχουν βρεθεί ενώ γίνονται προσπάθειες η προμήθεια τους να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο. 

Τέλος μεταξύ άλλων προτάθηκε στον Δήμο Κισάμου να κάνει αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας για μοριοδότηση των μαθητών της ΄Γ Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο πλαίσιο της πρόβλεψης για μαθητές περιοχών με αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση για κατεδάφιση του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος, οι μαθητές του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισσάμου θα στεγαστούν στα κτίρια γυμνασίων του Δήμου Κισσάμου. Η λειτουργία των γυμνασίων, θα παραμείνει ως έχει, το πρωί, ενώ τα λύκεια θα λειτουργήσουν στο απογευματινό ωράριο. Αυτό σημαίνει ότι τα Γυμνάσια θα παραμείνουν στο πρωινό ωράριό τους και τα φιλοξενούμενα σχολεία θα λειτουργήσουν απόγευμα, από τις 14.00 μέχρι τις 18.40.

«Προσωρινή αλλά αναγκαία η λύση των προκάτ»

Την άμεση μετεστέγαση των μαθητών των λυκείων της Κισσάμου σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κισσάμου.

Όπως τονίζει, η λύση αυτή πρέπει να είναι προσωρινή μέχρι την ανέγερση των νέων κτιρίων, ωστόσο κρίνεται αναγκαία καθώς με το απογευματινό ωράριο πλήττεται η επίδοση και η καθημερινότητα των μαθητών αλλά των γονέων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Έπειτα από το σεισμό των 6,1 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 27/11/2019 και τον έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΤΥΠ Α.Ε., το σχολικό συγκρότημα των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου κρίθηκε ακατάλληλο και αποφασίστηκε η κατεδάφισή του. Παράλληλα, αποφασίστηκε η προσωρινή στέγαση των παραπάνω σχολείων στα υπάρχοντα Γυμνάσια της πόλης σε απογευματινή βάρδια, μέχρι την εξεύρεση λύσης για επιστροφή στο κανονικό πρωινό ωράριο.

Μετά από συνεδρίαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κισσάμου την Παρασκευή, σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης αποφασίστηκαν τα εξής:

Γνωρίζοντας ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις (πχ. Λέσβος , Αθήνα) υπήρξε άμεση ανταπόκριση και λειτουργία των σχολείων σε πρωινή βάρδια με προκατασκευασμένες αίθουσες, διεκδικούμε ανάλογη, άμεση αλλά προσωρινή (μέχρι την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος) λύση για πρωινή λειτουργία του σχολείου εντός Ιανουαρίου του 2020, για τους εξής λόγους:

 1. Η μαθησιακή επίδοση των μαθητών επηρεάζεται αρνητικά από το απογευματινό ωράριο. Όλες οι σύγχρονες παιδαγωγικές έρευνες συνιστούν τη λειτουργία του σχολείου σε πρωινό ωράριο για παιδαγωγικούς και μαθησιακούς λόγους.
 2. Διαταράσσονται οι οικογενειακές σχέσεις των μαθητών, οι οποίοι έχουν ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο με την οικογένειά τους.
 3. Δημιουργείται πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μαθητών και ιδιαίτερα με την επιστροφή τους σε απομακρυσμένες περιοχές κατά τις βραδινές ώρες.
 4. Οι μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, όπως αθλητισμός, μουσική, ξένες γλώσσες κτλ.
 5. Ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των εκπαιδευτικών του σχολείου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόφαση για κατεδάφιση του σεισμόπληκτου σχολείου στην Κίσσαμο
Σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου κτιρίου.
Απόφαση για κατεδάφιση του σεισμόπληκτου σχολείου στην Κίσσαμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Εγινε αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα.
Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός στην Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσωρινή λύση για το λύκειο Κισσάμου που έπαθε ζημιές από τον σεισμό
Στα κτίρια γυμνασίων του Δήμου Κισσάμου, θα στεγαστούν προσωρινά, οι μαθητές του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισσάμου - Το κτιριακό συγκρότημα είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω του σεισμού της 27ης Νοεμβρίου.
Προσωρινή λύση για το λύκειο Κισσάμου που έπαθε ζημιές από τον σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Οκτώ νέα σχολεία στα επόμενα τρία χρόνια
Οκτώ νέα σχολεία, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, θα κατασκευαστούν στα Χανιά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το κόστος των έργων ανέρχεται στα 40 εκ. ευρώ, με τον Δήμο Χανίων να είναι ο πρώτος δήμος...
Χανιά: Οκτώ νέα σχολεία στα επόμενα τρία χρόνια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άμεσο έλεγχο της στατικότητας των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων
Τον άμεσο έλεγχο όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητάει με ψήφισμα της η ΕΛΜΕ, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη.
Άμεσο έλεγχο της στατικότητας των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών
Την αντίδραση των γονέων των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα εμ την οποία οι μετακινήσεις μέσω ΚΤΕΛ των μαθητών που έμεναν σε απόσταση 4...
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας