Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νεος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ο Γιάννης Κουράκης

Νεος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ο Γιάννης Κουράκης

  • A-
  • A+

Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης εξελέγη ο Γιάννης Κουράκης, με 11 ψήφους και επτά λευκά.

Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και γραμματέα ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, οι οποίοι αμφότεροι πήραν επίσης 11 ψήφους ενώ ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που έλαβε 12 ψήφους, και ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης αναδείχθηκαν μέλη της  Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι Γιάννης Στεφανάκης, Μανώλης Φραγκάκης και Θοδωρής Νίνος.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, δεν αποδέχτηκε θέση στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με την πρόταση της «Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κρήτης», σημείωσε παρ' όλα αυτά ότι θα είναι δίπλα στη νέα Διοίκηση.

Νωρίτερα έγινε και η εκλογή εποπτικής επιτροπής στην οποία εξελέγησαν οι κύριοι Γιάννης Μαστοράκης (πρόεδρος), Σχοιναράκης (αντιπρόεδρος) και Μαρία Πετρακογιώργη (γραμματέας).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 10 μέρες είχαν διεξαχθεί οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, στις οποίες η «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης» επικράτησε με 69 ψήφους έναντι της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δήμων Κρήτης» η οποία έλαβε 53 ψήφους.

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης μετά και την εκλογική διαδικασία, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο και στα μέλη της Ενώσεως.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( Π.Ε.Δ.) Κρήτης

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.), εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του , σ’εσάς προσωπικά ως και στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( Π.Ε.Δ.) Κρήτης, για την εκλογή σας, στα όργανα αυτά , κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Προσδοκούμε στην καλή συνεργασία της Ένωσής σας με το Σύλλογο μας, με αντικειμενικό σκοπό και επιδίωξη , την ανάδειξη και επίλυση των πολύ σοβαρών ζητημάτων και υποθέσεων που αντιμετωπίζει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί,για να διασφαλίσουμε το δημόσιο τοπικό συμφέρον των πολιτών και να εμπεδώσουμε την τοπική ανάπτυξη.

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, ιδρύθηκε το 2017 και ως μέλη της είναι δήμαρχοι( εν ενεργεία, πρώην και τέως). Μεταξύ των βασικών καταστατικών σκοπών της , συγκαταλέγονται η προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , η συνδρομή των δημάρχων και η έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη του συλλόγου της που χρήζουν ανάγκης.

Στη μέχρι σήμερα λειτουργία μας, εντελώς ανιδιοτελώς, έχουμε αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων αναβάθμισης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και καθημερινής υποστήριξης των αιρετών της Κρήτης και όχι μόνο. Ο ιστότοπος της Ένωσης μας( www.dimarhoskritis.gr), παρέχει έγκυρη και χρήσιμη πληροφορία για το ρόλο και την αποστολή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τα θεσμικά όργανά της , κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και τη διοίκηςη των τοπικών υποθέσεων .

Είμαστε βέβαιοι, πως με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτετε, αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση σας να λειτουργήσετε συλλογικά , η ΠΕΔ Κρήτης, ως συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Κρήτης, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του ρόλου των δήμων, στη διασφάλιση της καταστατικής θέσης των αιρετών και κυρίως θα προωθήσει και θα εγγυηθεί την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Κρήτης με τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Στην προσπάθειά σας αυτή ευχόμαστε δύναμη και υγεία».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νικήτρια η «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση» στις εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης
Στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ εκλέγονται οι 13 δήμαρχοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ενώ από τον συνδυασμό «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης» εκλέγονται έξι δημοτικοί σύμβουλοι και από την «Ανεξάρτητη...
Νικήτρια η «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση» στις εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με αντικείμενο το προσφυγικό
Συνεδριάζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, με κύριο θέμα της συνεδρίασης το προσφυγικό και τις δυνατότητες της Κρήτης για τη φιλοξενία προσφύγων, στο πλαίσιο ανταπόκρισης στις κυβερνητικές προθέσεις.
Συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με αντικείμενο το προσφυγικό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Παραταξιακές ή άλλες διαφορές να μένουν έξω από την ΠΕΔ»
Τη διοικητική αυτονομία του θεσμού της Παγκρήτιας Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) από «επιχειρηματικά συμφέροντα ή άλλα», που δεν κατονομάζει, και από «κομματικές εξαρτήσεις» υπερασπίζεται ως εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος ο...
«Παραταξιακές ή άλλες διαφορές να μένουν έξω από την ΠΕΔ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η Κρήτη μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα προσφυγόπουλα»
«Προφανώς λοιπόν ο αριθμός των 25 παιδιών είναι πολύ μικρός», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το Ηράκλειο. «Το Υπουργείο Εργασίας έχει την αρμοδιότητα της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών,...
«Η Κρήτη μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα προσφυγόπουλα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΔ Κρήτης: Σχέδια έκτακτης ανάγκης για κάθε δήμο
Τη δημιουργία σχεδίου έκτακτης ανάγκης το οποίο θα εξειδικεύεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε δήμου ώστε τα όποια έκτακτα περιστατικά να αντιμετωπίζονται περισσότερο αποτελεσματικά, προτάθηκε στην...
ΠΕΔ Κρήτης: Σχέδια έκτακτης ανάγκης για κάθε δήμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Θετικοί με... αστερίσκους οι δήμαρχοι για φιλοξενία προσφυγόπουλων
Αναμένεται συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου για να λάβουν λεπτομέρειες, προκειμένου να αποφασίσουν τελεσίδικα.
Κρήτη: Θετικοί με... αστερίσκους οι δήμαρχοι για φιλοξενία προσφυγόπουλων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας