Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ταλαιπωρία περιμένει τους Χανιώτες από τα χερσαία έργα της διασύνδεσης

Από τη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενόψει της επικείμενης έναρξης εκτέλεσης του έργου

Ταλαιπωρία περιμένει τους Χανιώτες από τα χερσαία έργα της διασύνδεσης

  • A-
  • A+
Στις περιοχές του νομού Χανίων όπου προβλέπονται εκσκαφές, προβλέπεται το κλείσιμο δρόμων ή εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων, για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, εν όψει της επικείμενης έναρξης εκτέλεσης του έργου του χερσαίου τμήματος του ηλεκτρικού καλωδίου σύνδεσης της Πελοποννήσου με την Κρήτη.

Αρχικά o αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής αναφέρθηκε στο έργο, τονίζοντας το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη. Επίσης τόνισε την τεράστια σημασία που έχει για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού του νησιού και επομένως την ανάγκη στήριξης και ολοκλήρωσής του εντός χρονοδιαγράμματος.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ παρουσίασε εν συντομία το έργο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του ΑΔΜΗΕ για την απεξάρτηση της Κρήτης από τα καύσιμα, κρίσιμης σημασίας και από οικονομικής πλευράς, αφού, όταν ολοκληρωθεί, οι Έλληνες καταναλωτές θα γλιτώσουν 175 εκατομμύρια από τα 500 εκατομμύρια που πληρώνουν ετησίως στα πλαίσια των ΥΚΩ.

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία με αναφορά στον τρόπο διέλευσης του καλωδίου καθ’ όλο το μήκος της όδευσης, καθώς και το είδος των προγραμματιζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για κάθε επιμέρους τμήμα της όδευσης. 

Συγκεκριμένα, σε ένα μεγάλο τμήμα του Βόρειου Άξονα των Χανίων, από το ύψος των Νοπηγίων έως το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, συνολικού μήκους 34 χλμ., θα ξεκινήσουν έργα τα οποία θα συνδέονται με τη διασύνδεση, ενώ στις περιοχές του νομού όπου θα γίνουν εκσκαφές προβλέπεται το κλείσιμο δρόμων ή εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων για σημαντικό χρονικό διάστημα.

kriti24.gr

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, όσο και οι παριστάμενοι δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά και Κισάμου εξέφρασαν προβληματισμούς αναφορικά με  τις συνέπειες που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών η εκτέλεση του έργου.

Παράλληλα επισήμαναν την ανάγκη ολοκλήρωσής του το ταχύτερο δυνατόν, δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του προβλέπει 8+8 μήνες.

Στη σύσκεψη έγινε ακόμη εκτενής συζήτηση για την κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στον ΒΟΑΚ όσο και στα άλλα οδικά τμήματα, ειδικά την τουριστική περίοδο, που καταγράφονται οι μεγαλύτεροι κυκλοφοριακοί φόρτοι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Fulgore Ελληνικά Καλώδια» Γρηγόρης Μερτινός, αναφερόμενος στον τρόπο εκτέλεσης του έργου στο χερσαίο τμήμα του νομού Χανίων, επισήμανε:

«Υπάρχουν 2 μέτρα. Το ένα είναι κίνηση με παράκαμψη, δηλαδή το ένα ρεύμα το οποίο πηγαίνει προς Κίσαμο να εκτρέπεται στην παλιά εθνική οδό – το άλλο θα κυκλοφορεί κανονικά. Στα Νοπήγεια (όπου δεν υπάρχει Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) θα δουλέψουμε εκ περιτροπής, η κίνηση θα γίνεται με ασύρματα φανάρια και θα κοιτάξουμε όσο γίνεται, τη μικρότερη όχληση. Έχουμε κάνει όλες τις συζητήσεις με τον ΟΑΚ και με την Τροχαία ΒΟΑΚ. Αυτή τη στιγμή όλες οι μελέτες βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, έχουν υπογραφεί κάποιες και περιμένουμε την ολοκλήρωση των υπογραφών και των υπολοίπων, με αποτέλεσμα όταν θα έχουμε το σύνολο των αδειοδοτήσεων να ξεκινήσουμε και εμείς τις εργασίες μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτέλεση του έργου σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς με τρόπο που ελαχιστοποιεί την όχληση και γνώμονα την μέγιστη ασφάλεια. Οι χρονικές περίοδοι χωρίστηκαν σε 4 τμήματα:

  • Α. Περίοδος 1: Μήνες Οκτώβριος – Νοέμβριος – Μεσαίος Κυκλοφοριακός Φόρτος.
  • Β. Περίοδος 2: Μήνες Δεκέμβριος – Μάρτιος – Χαμηλός Κυκλοφοριακός Φόρτος.
  • Γ. Περίοδος 3: Μήνες Απρίλιος – Ιούλιος – Μεσαίος Κυκλοφοριακός Φόρτος.
  • Δ. Περίοδος 4: Μήνες Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Υψηλός Κυκλοφοριακός Φόρτος».

Όπως επισήμανε ο κ. Μερτινός, «οι μέθοδοι για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα γίνεται, είτε με εκτροπή σε παρακαμπτήριες οδούς είτε εκ περιτροπής. Το καλωδιακό σύστημα θα διέλθει επί του ΒΟΑΚ εν μέσω μεταλλικών φορέων από 25 συνολικά υπαρχουσών γεφυρών».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής
Μεγάλες εταιρείες κατασκευής καλωδίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέθεσαν προσφορές για τα καλώδια της "μεγάλης" διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξάγει η «Αριάδνη...
Μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
Οι διεθνείς διαγωνισμοί για το έργο που διενεργούνται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της «Αριάδνης Interconnection» βρίσκονται σε εξέλιξη.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ως εθνικό έργο προχωρά η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
Με την «ευλογία» των Βρυξελλών και με φορέα υλοποίησης την εταιρεία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, θα προχωρήσει η λεγόμενη «μεγάλη» ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.
Ως εθνικό έργο προχωρά η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις - Προχωρά η διασύνδεση της Κρήτης
Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως και τις προσφυγές - Πρόσκληση για συμμετοχή στους διαγωνισμούς κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρος - Κρήτη - Αττική, απηύθυνε η EuroAsia Interconnector.
Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις - Προχωρά η διασύνδεση της Κρήτης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΜΗΕ: Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ
Με τη δυναμική που κατέγραψε το 2018, συνεχίζει και στη νέα χρονιά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με σημείο αναφοράς τη «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ύψους ενός δισ....
ΑΔΜΗΕ: Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας