• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.6°C / 14.1°C
  0 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.5°C / 6.3°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.9°C / 12.9°C
  3 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.0°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 4.6°C
  2 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -2.6°C / 0.6°C
  4 BF
  86%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 11.6°C
  1 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 13.8°C
  3 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 15.7°C
  6 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 11.6°C
  6 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  76%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.6°C / 11.5°C
  2 BF
  72%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.7°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 13.8°C
  0 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 14.3°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.6°C
  0 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 2.6°C / 6.4°C
  3 BF
  64%
 • Καστοριά
  Χιονοπτώσεις
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  3 BF
  90%

Χανιά: Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο έργο του Ταυρωνίτη

 • A-
 • A+
Η ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος του σχεδίου αξιοποίησης υδατικού δυναμικού της λεκάνης Ταυρωνίτη, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβρη - Ικανοποίηση στο ΤΕΕ/ΤΔΚ για τις εξελίξεις στο έργο του Ταυρωνίτη.

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την πορεία του ερευνητικού έργου για την επικαιροποίηση του σχεδίου αξιοποίησης υδατικού δυναμικού της λεκάνης Ταυρωνίτη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (κεντρική φωτογραφία). 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου, πρόεδρος της οποίας είναι ο περιφερειακός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γύπαρης, η ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον καθ. Γιώργο Τσακίρη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων.
 
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με το έργο και τονίστηκε το γεγονός ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό ως έργο «Εθνικού Επιπέδου Ειδικού και σημαντικού», και τόνισε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου με την ανάληψη όλων των απαιτούμενων πρωτοβουλιών.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης και της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ επί τεχνικών λεπτομερειών του έργου, και η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του 6ου Παραδοτέου «Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτη μεταφοράς φερτών και διάβρωσης κατάντη των ταμιευτήρων», από την Επιτροπή Παραλαβής.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό έργο έχει σκοπό την επικαιροποίηση της μελέτης του Φράγματος Παπαδιανών στον Ντεριανό, που αποτελεί το κύριο μέρος του συστήματος αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη, μέσω δυο διασυνδεδεμένων φραγμάτων στον Ντεριανό και στο Σεμπρωνιώτη, με σκοπό την άρδευση εκτάσεων στην υψηλή ζώνη του Δήμου Πλατανιά και στη Δυτική Κίσαμο.

Ικανοποίηση στο ΤΕΕ/ΤΔΚ για τις εξελίξεις στο έργο

Θετική εξέλιξη σε ότι αφορά την διαχείριση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής των δήμων Πλατανιά και Κισάμου, χαρακτήρισε την ένταξη του έργου στον Ταυρωνίτη ως έργο «Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό», το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΔΚ, αυτήν η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για να υλοποιηθεί, στο σύνολο του, το «Σχέδιο Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Δυτικής Κρήτης», δίνοντας οριστική λύση σε διαχρονικά θέματα άρδευσης, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού.

«Για την παραπάνω εξέλιξη θα πρέπει να εξάρουμε για την συμβολή του τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, καθώς και τους δήμους Πλατανιά και Κισάμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΔΚ.

«Το ΤΕΕ – ΤΔΚ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της μελέτης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τους δύο δήμους, προς την κατεύθυνση της ταχύτερης ολοκλήρωσής της και της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σημαντική επένδυση στα νερά της Κρήτης
Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα υπογράφηκαν χτες οι συμβάσεις με την αμερικανική Exxon Mobil, τη γαλλική Total και τα ΕΛ.ΠΕ. για έρευνες υδρογονανθράκων στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά της Κρήτης. «Ψήφο εμπιστοσύνης»...
Σημαντική επένδυση στα νερά της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της λειψυδρίας στην Κρήτη
Το σχέδιο αντιμετώπισης φαινομένων λειψυδρίας - ξηρασίας θα περιλαμβάνει: πρόβλεψη των αναγκών σε νερό, ανάλυση και καθορισμός ξηρασίας - λειψυδρίας, ιστορική αναδρομή σε ότι αφορά την αποτύπωση φαινομένων...
Κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της λειψυδρίας στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σημαντικά έργα για την αξιοποίηση του φράγματος των Ποταμών
Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή Γιαννούδι ενώ το δεύτερο έργο αφορά στην επέκταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης.
Σημαντικά έργα για την αξιοποίηση του φράγματος των Ποταμών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στα Δικαστήρια ο ΟΑΚ για το φράγμα Βαλσαμιώτη
Στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων συζητιέται η προσφυγή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αναφορικά με την παραλαβή από το Δημόσιο του φράγματος Βαλσαμιώτη
Κρήτη: Στα Δικαστήρια ο ΟΑΚ για το φράγμα Βαλσαμιώτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρναουτάκης: «Εθνική ιδιοκτησία τα υδατικά μας αποθέματα»
Στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν και τα φράγματα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου και Ασιτών – Πρινιά, των οποίων οι μελέτες ολοκληρώνονται.
Αρναουτάκης: «Εθνική ιδιοκτησία τα υδατικά μας αποθέματα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας