• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.7°C / 34.7°C
  4 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.6°C / 30.8°C
  4 BF
  54%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 29.9°C / 34.8°C
  1 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  23%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.1°C / 29.9°C
  4 BF
  39%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  28°C 26.6°C / 34.0°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 24.5°C / 30.4°C
  3 BF
  23%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 33.5°C / 33.5°C
  3 BF
  15%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.8°C / 31.1°C
  2 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.1°C / 32.9°C
  1 BF
  38%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.1°C / 28.8°C
  2 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  3 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  30%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 33.9°C
  3 BF
  36%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 27.5°C / 32.7°C
  3 BF
  39%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  4 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  34°C 29.3°C / 36.1°C
  3 BF
  17%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.3°C / 29.3°C
  3 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 28.9°C
  3 BF
  61%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 28.1°C / 28.1°C
  3 BF
  38%

Στην 7η ΥΠΕ συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, ζητώντας προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης

Διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης

 • A-
 • A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και πρόνοιας της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό και στην μειωμένη χρηματοδότηση της Πολιτείας προς την Υγεία.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Βενιζελείου, Ιεράπετρας, τα σωματεία εργαζομένων ΘΨΠΧ, ΠΕΔΥ, 7ης ΥΠΕ και εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα κέντρα υγείας και εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ, επικουρικοί κλπ).

Στη συνάντηση με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας της Κρήτης, κυρίως οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Για άλλη μια φορά ακούσαμε λόγια κατανόησης και προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων», τονίζουν οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας πως «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δεν έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις με φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και πελάτες τους ασθενείς».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ:

 • Η κρατική χρηματοδότηση της υγείας ολοένα και μειώνεται στο όνομα των περιορισμών που θέτουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ενώ παράλληλα επεκτείνονται οι συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι η σοβαρή υποστελέχωση, που επιδεινώνει τις συνθήκες δουλειάς μας και αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών.
 • Με το νέο «αναπτυξιακό» νόμο η κυβέρνηση, ενώ παρέχει απλόχερα περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές, κλιμακώνει την επίθεση στις κλαδικές συμβάσεις, καταπατώντας ακόμη περισσότερο τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα, ενώ προχωράει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων-μελών συνδικάτων, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στη δυνατότητα προκήρυξης απεργίας
 • Η τακτική ανακύκλωσης της ανεργίας και της ομηρίας των συμβασιούχων συνεχίζεται και από αυτή την κυβέρνηση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων:
 • 1.200 εργαζόμενοι ΟΑΕΔ απολύονται το Νοέμβρη και 2.800 το Φλεβάρη.
 • 1.100 επικουρικοί γιατροί απολύονται ως 31/12/19.
 • Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη απολύονται τους επόμενους μήνες.
 • Με την προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε δομές υγείας, δεν λύνεται το πρόβλημα των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν θα είναι στους επιτυχόντες, αφού οι αιτήσεις είναι υπερδεκαπλάσιες των θέσεων.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ επιχείρησε να αποδώσει ένα ανθρώπινο προφίλ στην απάνθρωπη πολιτική στον τομέα της υγείας, που συνεχίζει με φόρα και η σημερινή κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της.

Συνεχίζουμε δυναμικά, μαζικά τον αγώνα μας διεκδικώντας:

 1. Την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.
 2. Τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (επικουρικών, ΟΑΕΔ, εργολαβικών, εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις). Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ όλων των ειδικοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες.
 3. Αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στους εργολάβους, στις ΣΔΙΤ. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Δημόσια – Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
 4. Αυξήσεις στους μισθούς, ανάκτηση όλων των απωλειών (13ος -14ος , ΜΚ 2016-2017, περικοπές κλπ).
 5. Άνοιγμα κλειστών κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ και στελέχωσή τους με το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
 6. Άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγειινής κι ασφάλειας εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε βαριές κι επικίνδυνες εργασίες, καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαδήλωσαν κατά των βάσεων και της νέας συμφωνίας
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανιών ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.
Κρήτη: Διαδήλωσαν κατά των βάσεων και της νέας συμφωνίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά κατά του πολυνομοσχεδίου
Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων σε Ηράκλειο και Χανιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου.
Συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά κατά του πολυνομοσχεδίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους...
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρώτο βραβείο για την εμβολιαστική κάλυψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Η εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού του Βενιζελείου έναντι της γρίπης άγγιξε 89,3% - Στην τέταρτη θέση πανελλαδικά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με ποσοστό 58,3%.
Πρώτο βραβείο για την εμβολιαστική κάλυψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας