• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.8°C / 29.0°C
  2 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 27.4°C
  2 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.0°C / 25.4°C
  1 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 18.9°C / 21.6°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 23.8°C
  2 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 20.1°C
  1 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 29.1°C
  3 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.9°C / 24.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.4°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 25.7°C
  0 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 25.1°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 19.5°C / 28.4°C
  0 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 28.2°C
  0 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.3°C / 27.1°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 26.7°C
  1 BF
  86%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  0 BF
  75%

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης

 • A-
 • A+

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τους εργαζομένους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ όπως τονίζουν, κινδυνεύουν με εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τους, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, καθώς και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Υπό κατάρρευση η Μαιευτική του Βενιζελείου

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, καθώς οι αυξημένες ανάγκες της κλινικής σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη του προσωπικού καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του τμήματος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του προσωπικού προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το εναπομείναν ελάχιστο μαιευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Η προσέλευση στο τμήμα ολοένα και αυξάνεται ενώ ενδεικτικό της αύξησης, σύμφωνα με το προσωπικό, είναι η πληρότητα των 36 κρεβατιών καθημερινά, της στιγμή που η δύναμη της κλινικής είναι 25.

Στην επιστολή ζητείται από τους αρμόδιους (την Διοίκηση της 7ηΥ.ΠΕ Κρήτης, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), να προβούν στην ενίσχυση του τμήματος, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου με προσωπικό, ενώ τονίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δουλεύει οριακά το τελευταίο εξάμηνο, μετά την συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους.

Σύμφωνα με το προσωπικό, η κατάσταση σε κάποια τμήματα πολύ βασικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου είναι δραματική. Όπως αναφέρουν, το Τμήμα Επειγόντων, η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Μαιευτική κλινική και το Αναισθησιολογικό τμήμα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ενώ η Πνευμονολογική και η Ουρολογική κλινική «κλείνουν»-δεν δέχονται περιστατικά κάποιες μέρες του μήνα.

Τέλος τονίζουν ότι η προκήρυξη 12 μόνιμων θέσεων και 3 άγονων θέσεων (δηλαδή προκηρύχτηκαν και κανείς δεν υπέβαλε υποψηφιότητα) του Ιουνίου, πάγωσε λόγω των εκλογών, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ζητούν:

 • Την άμεση προκήρυξη των 3 άγονων θέσεων (2 ΤΕΠ 1 Παθολόγου). Αυτές οι θέσεις πρέπει να προκηρυχτούν με κίνητρα άγονης θέσης πχ την αναστολή του αγροτικού.
 • Την άμεση προκήρυξη των θέσεων που «πάγωσαν» τον Ιούνιο χωρίς περικοπές
 • Την επίσπευση των διορισμών που έχουν «κολλήσει» αδικαιολόγητα
 • Τη μετακίνηση γιατρών από άλλες θέσεις από όπου υπάρχει δυνατότητα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους...
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία της Κρήτης
Ενισχύονται τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου με 32 νέες θέσεις γιατρών - Εγκρίθηκε η προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Νέες προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
Συνολικά 118 θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού περιλαμβάνει για την Κρήτη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία του νησιού.
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τους συμβασιούχους ΟΑΕΔ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Στάση εργασίας των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Κρήτη: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τους συμβασιούχους ΟΑΕΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά
Το έργο αφορά στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή.
Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας