• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.8°C / 30.2°C
  3 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.7°C / 28.6°C
  2 BF
  66%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 30.5°C
  2 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 19.2°C / 23.9°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  61%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 21.0°C / 25.5°C
  3 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 21.2°C
  1 BF
  88%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 27.7°C
  4 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  3 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.8°C / 28.4°C
  3 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.7°C / 26.8°C
  1 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 25.1°C
  2 BF
  60%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.1°C / 27.8°C
  3 BF
  56%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  2 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.3°C / 30.4°C
  2 BF
  31%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 24.3°C / 27.1°C
  3 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 28.7°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  82%

Από παλαιότερη κινητοποίηση στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Καταβλήθηκε μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην ανακύκλωση

 • A-
 • A+

Καταβλήθηκε μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων μαζί με το σωματείο τους και η αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών εργασίας τους, ήταν αυτά που πίεσαν τον Δήμο και την εταιρία WASTE SOLUTIONS να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους».

Επί πρόσθετα, όπως λένε οι ίδιοι, στην παρέμβαση των εργαζομένων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείχτηκε ότι δεν είναι σαφές και ξεκαθαρισμένο το εάν υπάρχει πρόθεση και ουσιαστικό σχέδιο ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί το ΚΔΑΥ Ηρακλείου ακόμα και για τον μήνα Οκτώβρη, τόσο από πλευράς κυβέρνησης και ΕΕΑΑ, όσο και από πλευράς Δήμου και ΕΣΔΑΚ.

Οι εργαζόμενοι ρίχνουν την ευθύνη στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να δηλώνει αναρμόδιος, την στιγμή που συμμετέχει, μέσω της ΚΕΔΕ, στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας διαχείρισης του εργοστασίου, κατά 40%.

Τέλος οι εργαζόμενοι ζητούν την διασφάλιση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ Ηρακλείου καθώς και την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς των εργατών αλλά και συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη από τους εργαζομένους της Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, που είχε σαν αποτέλεσμα να πληρωθούν τμήμα των δεδουλευμένων από την WASTE SOLUTIONS. Επιβεβαιώνεται η πείρα που έχει κατακτήσει το ταξικό εργατικό κίνημα, πως η οργάνωση των εργατών , ο προσανατολισμένος αγώνας για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας έχει αποτέλεσμα, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα!

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων μαζί με το σωματείο τους, η αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών εργασίας τους , ήταν αυτά που πίεσαν τον Δήμο και την εταιρία WASTE SOLUTIONS να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους,  όταν μάλιστα η δικαιολογία τους για την μη αποπληρωμή δεδουλευμένων ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά ..

Μετά την χτεσινή Γ.Σ. των εργαζομένων όπου μπήκε στο επίκεντρο η εκτίμηση της δράσης τους με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισαν -παρά την δέσμευση της εταιρίας για την έως 10 Οκτώβρη αποπληρωμή των υπόλοιπων δεδουλευμένων- να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα! Οι εργαζόμενοι αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απέσπασαν χωρίς κανένα εφησυχασμό, συνεχίζοντας την πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Επί πρόσθετα αναδείχτηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν είναι σαφές και ξεκαθαρισμένο το εάν υπάρχει πρόθεση και ουσιαστικό σχέδιο ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί το ΚΔΑΥ Ηρακλείου ακόμα και για τον μήνα Οκτώβρη, τόσο από πλευράς κυβέρνησης και ΕΕΑΑ , όσο και από πλευράς Δήμου και ΕΣΔΑΚ.

Για την λειτουργία της ανακύκλωσης δεν μπορεί η Δημοτική αρχή να δηλώνει αναρμόδια (ενώ συμμετέχει μέσω της ΚΕΔΕ στη μετοχική της σύνθεση κατά 40%!!), η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ αυτοί έχουν την  κύρια ευθύνη.

Απαιτούμε να γίνει συνάντηση με ευθύνη της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ΕΙΥΗ, ΕΟΑΝ, ΕΕΑΑ, ΕΣΔΑΚ, Δήμος Ηρακλείου με θέμα την διασφάλιση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ Ηρακλείου , την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς των εργατών αλλά και συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων .

Οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους, αντίθετα θα κλιμακώσουν για το αυτονόητο, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών κεκτημένων τους, την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την αναγνώριση και καταβολή των ΒΑΕ ενσήμων με βάση το αντικείμενο εργασίας τους. Θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την διασφάλιση όλων των παραπάνω με υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργοστάσιο Ανακύκλωσης: Αποκάλυψη-σοκ για την εύρεση βρέφους σε τάπερ
Στην σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο σε διαμαρτυρία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εργοστάσιο Ανακύκλωσης: Αποκάλυψη-σοκ για την εύρεση βρέφους σε τάπερ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας ενώ καταγγέλλουν τον εργολάβο για συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους.
Καταγγέλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργοστάσιο ανακύκλωσης... σοβαρών εργατικών ατυχημάτων
Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου Κρήτης με δύο σοβαρά περιστατικά σε εργαζομένους της εργολαβικής εταιρείας Waste Solutions να...
Εργοστάσιο ανακύκλωσης... σοβαρών εργατικών ατυχημάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης
Οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, καθώς η εταιρία διαχείρισης καθυστερεί παράνομα την καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους.
Νέα κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας