• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.8°C / 20.2°C
  2 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 19.9°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.7°C / 20.5°C
  3 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 12.9°C / 18.3°C
  1 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.0°C / 17.6°C
  3 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.4°C / 14.8°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.2°C / 21.0°C
  5 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 18.9°C
  4 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.4°C
  6 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.7°C
  1 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.7°C / 15.9°C
  0 BF
  48%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 13.5°C / 18.8°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 21.8°C
  0 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.0°C / 20.4°C
  3 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  2 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.7°C / 18.3°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.2°C / 15.2°C
  0 BF
  48%

Καταστήματα επί της οδού Χάληδων στα Χανιά

kriti24.gr

Σε διαβούλευση το σχέδιο του Δήμου Χανίων για βιώσιμη κυκλοφορία

 • A-
 • A+

Στο στάδιο της διαβούλευσης, με τους πολίτες να καλούνται να απαντήσουν μέσω ειδικού ερωτηματολογίου για το ποια είναι η πόλη που επιθυμούν, βρίσκεται το Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χανίων το οποίο εκπονείται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε περιοχές που συνυπάρχουν ζώνες τουριστικής ένταξης, αρχιτεκτονικά σύνολα πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και ζώνες οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ως περιοχές εφαρμογής προτείνονται η Παλιά Πόλη, το παράκτιο μέτωπο, περιοχές του κέντρου των Χανίων, η Αμπεριά, η Χαλέπα και η περιοχή των Δικαστηρίων.

Το Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας που ενέκρινε η προηγούμενη δημοτική αρχή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο και στη γενική του φιλοσοφία του, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την συμμετοχή φορέων της πόλης.

Όπως είπε ο δήμαρχος, «στόχος μας είναι να αναδείξομε δράσεις και τους τρόπους με τους οποίους ο δήμος και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να “ενθαρρύνουν” την ήπια κινητικότητα μέσα στην πόλη, να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση των αυτοκινήτων και να προωθήσουν δράσεις για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης».

Ακόμα τόνισε ότι, «είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με το κυκλοφοριακό που αντιμετωπίζει η πόλη και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

«Είναι ένα Σχέδιο - πρόταση για τα Χανιά της επόμενης 20ετιας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Ξανθουδάκης επισημαίνοντας παράλληλα ότι, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ο σύγχρονος τρόπος σχεδιασμού των πόλεων».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της πρότασης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Χανιά αναφορικά με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και της κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης, αφορούν την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, την παράνομη στάθμευση, την έλλειψη επαρκών θέσεων για τη στάθμευση ποδηλάτων και δικύκλων, την έλλειψη ποδηλατοδρόμων, τη δυσκολία στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρίες και τη μειωμένη ζήτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ένα ακόμα ζήτημα αφορά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στους δρόμους, προς το αεροδρόμιο Χανίων, το λιμάνι της Σούδας και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ήδη, στο πλαίσιο του Σχεδίου για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού, υλοποιείται μέτρηση κίνησης οχημάτων μέσω ειδικών μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η μελέτη θα βασισθεί σε τρόπους για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και θα βασιστεί στις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας.
Έτσι προτείνονται μονοδρομήσεις και αλλαγές κατεύθυνσης σε δρόμους κυρίως στο κέντρο της πόλης, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η δημιουργία δικτύου προσβάσιμων πεζοδρομίων για πεζούς και ΑΜΕΑ.

Περαιτέρω μέριμνα θα ληφθεί για την εξυπηρέτηση των αυξημένων ροών πεζών στο εμπορικό κέντρο, για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, ενώ θα γίνει επανακαθορισμός στην κυκλοφορία - στάθμευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ε στόχο την αύξηση της κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης των επιβατών.

Παράλληλα θα υπάρξει επανασχεδιασμός της πολιτικής στάθμευσης των οχημάτων ( επαγγελματικών και ιδιωτικής χρήσης) και θα ληφθούν μέτρα αποτροπής της παράνομης στάθμευσης. Παρεμβάσεις θα γίνουν ακόμα στη σήμανση σε σημεία της πόλης και γειτονιές καθώς και σε εισόδους σχολικών συγκροτημάτων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Μετά το καλοκαίρι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Σούδας
Το έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού, με φυσικά υλικά, έντονο φυσικό πράσινο και εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Χανιά: Μετά το καλοκαίρι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Σούδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αλλάζει όψη το Κουμ Καπί
Εγκρίθηκε ο φάκελος του σύνθετου διαγωνισμού μελετών προστασίας και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί στα Χανιά.
Χανιά: Αλλάζει όψη το Κουμ Καπί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: «Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο στον κόμβο Σούδας
Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη Σούδα και τη διασύνδεσή του με την οδό Ακρωτηρίου.
Χανιά: «Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο στον κόμβο Σούδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αναπλάθεται η οδός Χάληδων και η πλατεία Μητροπόλεως
Την ανάπλαση της οδού Χάληδων και της πλατείας Μητροπόλεως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων. Το έργο, προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης του...
Χανιά: Αναπλάθεται η οδός Χάληδων και η πλατεία Μητροπόλεως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Βδομάδα Κινητικότητας
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί δράσεις για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικά δρώμενα, διαδραστικές προβολές, σεμινάρια σωστής χρήσης ποδηλάτου, πρότυπα μαθήματα...
Οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Βδομάδα Κινητικότητας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας