• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.8°C / 32.9°C
  4 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.8°C / 32.3°C
  2 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.7°C / 33.0°C
  1 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 25.0°C / 32.3°C
  3 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  25°C 21.4°C / 28.7°C
  3 BF
  70%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  1 BF
  36%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 28.2°C
  5 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  4 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 29.4°C
  5 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Θύελλα
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  3 BF
  40%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 32.3°C / 32.3°C
  3 BF
  27%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.5°C / 32.2°C
  3 BF
  37%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.3°C / 29.8°C
  4 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.0°C / 32.0°C
  3 BF
  30%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.3°C / 29.9°C
  3 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.5°C / 30.7°C
  2 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.4°C / 26.4°C
  2 BF
  39%

Το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου

Λασίθι: Αντιδρούν οι γονείς στην αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου

 • A-
 • A+

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι γονείς των εγγεγραμμένων και ενδιαφερόμενων μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την λειτουργία του σχολείου για τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω μικρής συμμετοχής.

Οι γονείς των μαθητών τονίζουν ότι η μικρή προθεσμία για να εγγραφούν μαθητές στο νέο Γυμνάσιο δεν επαρκούσε για την ενημέρωση και τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών.

Παράλληλα οι γονείς υποστηρίζουν ότι «οι αιτιάσεις του Υπουργείου περί μικρής συμμετοχής θεωρούμε αποτελούν εμπαιγμό της κοινωνίας του Λασιθίου καθώς σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων, μικρότερη συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους».

Τέλος οι γονείς ζητούν την ακύρωση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου και την παράταση στην περίοδο εγγραφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Γονέων εγγεγραμμένων και ενδιαφερόμενων μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου:

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι αιφνιδίασε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία του Λασιθίου.

Η προθεσμία μόλις λίγων ημερών για να εγγραφούν μαθητές στο νέο Γυμνάσιο, που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Νομό μας, είναι αυτονόητο ότι δεν επαρκούσε για την ενημέρωση και τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών.

Το Υπουργείο, αντί να ανταποκριθεί θετικά στο αυτονόητο αίτημα για παράταση της προθεσμίας των εγγραφών, προχωρώντας παράλληλα σε ενημερωτικές δράσεις για τη στήριξη του νέου σχολείου, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία ακριβώς τη στιγμή που το ενδιαφέρον των μαθητών αυξανόταν. Πολλά παιδιά ενημερώθηκαν μόλις πρόσφατα και εκδηλώνουν ενδιαφέρον, περιμένοντας την παράταση της προθεσμίας για να εγγραφούν.

Οι αιτιάσεις του Υπουργείου περί μικρής συμμετοχής θεωρούμε ότι αποτελούν εμπαιγμό της κοινωνίας του Λασιθίου καθώς σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων, μικρότερη συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους. Άλλωστε είναι αναμενόμενο για τη λειτουργία ενός μουσικού σχολείου να απαιτείται ένα ικανό χρονικό διάστημα μέχρι να εδραιωθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη γονέων και μαθητών.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου του νομού μας, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και σωστή λειτουργία του».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναστέλλεται για φέτος η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή έναρξης λειτουργίας του σχολείου για τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω του μικρού αριθμού των αιτήσεων για εγγραφή που είχαν γίνει στο σχολείο.
Αναστέλλεται για φέτος η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Ζητούν την ανάκληση του «λουκέτου» στο Μουσικό Γυμνάσιο
Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου σχεδιάζει καμπάνια ενημέρωσης προκειμένου τον ερχόμενο Μάιο να έχουν συγκεντρωθεί όσο γίνεται περισσότερα παιδιά.
Λασίθι: Ζητούν την ανάκληση του «λουκέτου» στο Μουσικό Γυμνάσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ξεκινά το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών σε σχολεία
Τα δωρεάν πρωινά θα είναι 335 ανά ημέρα και θα χορηγούνται καθημερινά, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων (με εξαίρεση τις σχολικές αργίες και τα Σαββατοκύριακα) έως και τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος...
Ηράκλειο: Ξεκινά το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών σε σχολεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε συναγερμό τα Μουσικά Σχολεία
Οι ρυθμίσεις που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις εντοπίζονται στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου και αφορούν την κατάργηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, την απαλοιφή των μαθημάτων Αισθητικής Παιδείας από το πρόγραμμα...
Σε συναγερμό τα Μουσικά Σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έριδες για το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι
Αιχμές προς τους βουλευτές του Λασιθίου, άφησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης, όσον αφορά τους τακτικισμούς σε επίπεδο νομού. Ο κ. Καλαντζάκης υποστήριξε ότι οι βουλευτές θα πρέπει να...
Έριδες για το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναβολή ζητούν τα Μουσικά Σχολεία
Mαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων ζητούν να μην εφαρμοστεί φέτος η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον νέο τρόπο εισαγωγής στα τμήματα Μουσικών Σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι...
Αναβολή ζητούν τα Μουσικά Σχολεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας