• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.8°C / 20.2°C
  2 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 19.9°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.7°C / 20.5°C
  3 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 12.9°C / 18.3°C
  1 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.0°C / 17.6°C
  3 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.4°C / 14.8°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.2°C / 21.0°C
  5 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 18.9°C
  4 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.4°C
  6 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.7°C
  1 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.7°C / 15.9°C
  0 BF
  48%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 13.5°C / 18.8°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 21.8°C
  0 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.0°C / 20.4°C
  3 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  2 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.7°C / 18.3°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.2°C / 15.2°C
  0 BF
  48%

Νέος αξονικός τομογράφος για το Νοσοκομείο Σητείας.

Αναβάθμιση για δύο νοσοκομεία της Κρήτης

 • A-
 • A+

Τον δικό του Αξονικό Τομογράφο απέκτησε το Νοσοκομείο Σητείας, καθώς ανακοινώθηκε η εγκατάσταση και η προσωρινή παραλαβή τού από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου η προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος ενώ τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού, αδειοδότηση, δοκιμαστική λειτουργία και οριστική παραλαβή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης:

«Με χαρά ανακοινώνουμε την εγκατάσταση και προσωρινή παραλαβή ενός καινούργιου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών από το Νοσοκομείο Σητείας. Η απόκτηση του Αξονικού είναι το επιστέγασμα συλλογικής προσπάθειας τα τελευταία 3 χρόνια. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε μετά την διαπίστωση της αναγκαιότητας ενός σύγχρονου διαγνωστικού μηχανήματος για την περιοχή και ταυτόχρονα την αναγνώριση αλλά και τον σεβασμό του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και των ιατρών το οποίο διατυπώθηκε στους τότε Υπουργούς Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη τον Νοέμβριο του 2016 με τη στήριξη της Διοίκησης 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας, αφού συγκέντρωσε αντίστοιχα αιτήματα προμήθειας αξονικών τομογράφων και από άλλα Νοσοκομεία της χώρας, ανέθεσε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθειά τους. Το 2018, με την επιτυχή ολοκλήρωση του ενιαίου αυτού πιλοτικού διαγωνισμού (αφορούσε 19 αξονικούς για όλη τη χώρα) το Υπουργείο Υγείας πέτυχε εξοικονόμηση κόστους απόκτησης και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, απαραίτητα στοιχεία για να είναι οικονομικά εφικτή η προμήθειά τους.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο μεταξύ Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και προμηθευτών, οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σητείας (Οικονομική, Προμηθειών) συνεργάστηκαν άψογα με τις αντίστοιχες του Σισμονόγλειου για την προετοιμασία της εκτελεστικής σύμβασης η οποία τελικά υπεγράφη από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κα. Σπινθούρη, ενώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λασιθίου συνέβαλαν καθοριστικά με τις αποφάσεις τους.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε από την Τεχνική μας Υπηρεσία η προετοιμασία του χώρου που θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος με τη συνδρομή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Μετά την εγκατάσταση του τις επόμενες λίγες μέρες, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού, αδειοδότηση, δοκιμαστική λειτουργία και οριστική παραλαβή. Η προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του αξονικού θα συνεχιστεί και από τη νέα κυβέρνηση με την επαναπροκήρυξη της 3ης θέσης μόνιμου Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής που είχε παγώσει λόγω εκλογών, ενώ το Νοσοκομείο μας διαθέτει ήδη πίστωση και για επικουρικό Ιατρό Ακτινοδιαγνωστικής.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους προαναφερθέντες για όλα όσα έκαναν και θα κάνουν στο άμεσο μέλλον για την απόκτηση και την εύρυθμη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου. Σταδιακά θα επιλυθούν πολλά προβλήματα που υπήρχαν στη διαχείριση των περιστατικών είτε από το Νοσοκομείο μας είτε από το ΕΚΑΒ με τις συνεχείς διακομιδές. Η απουσία του τα τελευταία χρόνια ήταν αισθητή στους συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον μπορούν να λένε: «Ήρθε ο αξονικός μας!».

Μονάδα Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου αποκτά το Νοσοκομείο Χανίων

Την αποπεράτωση του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί από τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων η σύμβαση με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση των εργασιών και την εγκατάσταση της Μονάδας, το Νοσοκομείο Χανίων θα είναι σε θέση να παράγει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα. Αυτό θα του επιτρέψει να επιτύχει αυτάρκεια αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο -όπως γίνονταν έως σήμερα να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα παράγει οξυγόνο με υποπολλαπλάσιο κόστος.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο Χανίων ήταν ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και το πρώτο που ολοκλήρωσε τον σχετικό διαγωνισμό. Τα πέντε νοσοκομεία του νησιού ήταν: Τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους...
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χωρίς κλιματιστικά το νοσοκομείο
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 6 συστήματα κλιματισμού, κάνοντας λόγο για συνθήκες καύσωνα και ασθενείς που υποφέρουν από τη ζέστη.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χωρίς κλιματιστικά το νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία της Κρήτης
Ενισχύονται τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου με 32 νέες θέσεις γιατρών - Εγκρίθηκε η προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Νέες προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δομές Υγείας στην Κρήτη
Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού, έργων αναβάθμισης Κέντρων Υγείας καθώς επίσης και Ανέγερσης νέων Περιφερειακών Ιατρείων.
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δομές Υγείας στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
Συνολικά 118 θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού περιλαμβάνει για την Κρήτη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία του νησιού.
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Δύο έργα στον τομέα της υγείας για τη στήριξη της ενδοχώρας
Πρόκειται για το νέο ισόγειο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου της Ψαρής Φοράδας και ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Θραψανό.
Κρήτη: Δύο έργα στον τομέα της υγείας για τη στήριξη της ενδοχώρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας