• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.4°C / 18.0°C
  2 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 16.6°C
  1 BF
  92%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 18.2°C
  1 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 11.9°C
  2 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.3°C
  5 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 15.0°C
  1 BF
  90%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 11.4°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  2 BF
  95%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.1°C / 17.2°C
  1 BF
  94%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  4 BF
  85%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.4°C / 18.3°C
  4 BF
  85%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  4 BF
  85%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  11°C 10.9°C / 15.1°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 12.5°C / 17.3°C
  0 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 18.2°C
  2 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  0 BF
  93%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 16.2°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  91%

Σύσκεψη εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης

Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

 • A-
 • A+
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους ζητώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών και ετοιμάζοντας παγκρήτια κινητοποίηση μετά τις 16/9. 

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων αναφέρεται:

«Με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, των Ψυχικών Παθήσεων νομού Χανίων, του ΠΕΔΥ, του ΚΕΠΕΠ Πόμπιας, του ΠΑΑΠΑΗΚ, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δεκάδες εργαζόμενοι απ’ όλα τα νοσοκομεία των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. 

Στην σύσκεψη μεταφέρθηκε η εικόνα από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας Ηρακλείου, τα προνοιακά ιδρύματα αλλά και από την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς από τις τεράστιες ελλείψεις.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις.
Η παραμονή και η μονιμοποίηση με την παράλληλη προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων είναι η απάντηση που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες ασθενών και υγειονομικών. 

Τονίζουμε την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση των εργαζομένων, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, μεταξύ μόνιμων και ελαστικά εργαζομένων, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας  

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγανάκτηση και η αγωνία των εργαζομένων για την διαχρονική ομηρία τους, η θέληση να μην χάσει κανείς την δουλειά του και παράλληλα να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι ήδη υπηρετούντες στα νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα αφού καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των νοσοκομείων. Από την πλευρά των σωματείων εκφράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, όπως όταν πάνε να κλείσουν ένα ραντεβού, στις πολύμηνες λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, για την συμμετοχή στις πληρωμές, στις εξετάσεις, στα φάρμακα, στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε: 
• Όλα τα σωματεία να στείλουν υπομνήματα στις διοικήσεις των νοσοκομείων, της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.
• Στις 11/9, ημερομηνία λήξης των συμβάσεων στο ΠαΓΝΗ, σε όλα τα νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις τους με αίτημα καμία απόλυση εργαζομένου, μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού όλων των κατηγοριών. 
• Το διάστημα από 16/9 έως 26/9 να οργανωθεί παγκρήτια κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ.
• Να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη απογευματινό συλλαλητήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

Τέλος, αποφασίστηκε την ήμερα ψήφισης του νέου αντεργατικού νόμου που καταργεί καταστατικά των σωματείων μας, φακελώνει  όλους τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους και που επιδιώκει να βάλει σε  γύψο την συνδικαλιστική δράση, να υπάρξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τους συμβασιούχους ΟΑΕΔ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Στάση εργασίας των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Κρήτη: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τους συμβασιούχους ΟΑΕΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
Συνολικά 118 θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού περιλαμβάνει για την Κρήτη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία του νησιού.
Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
Σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, διαπίστωσε η ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με μεγάλη έρευνα την οποία πραγματοποίησε. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην...
ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων
Παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ενιαίου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων, ζητώντας να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, σίτιση και...
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης
Έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας