Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χερσόνησος: Ορκίστηκε ο Σέγκος - Αδυναμία συνεργασίας με Διαμαντάκη

Από την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου και των νέων δημοτικών συμβούλων

Χερσόνησος: Ορκίστηκε ο Σέγκος - Αδυναμία συνεργασίας με Διαμαντάκη

  • A-
  • A+

Δεν ευοδώθηκαν τελικά οι συνομιλίες ανάμεσα στην δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Μανώλη Διαμαντάκη και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, αναφορικά με τις συνομιλίες των δύο πλευρών για συνεργασία στον Δήμο Χερσονήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Διαμαντάκης, τονίζεται ότι υπήρξε αδυναμίας συνεννόησης, ακόμη και για την μορφή της συνεργασίας, η οποία τελικά δεν οδήγησε στη συνεργασία των δύο δημοτικών ομάδων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η πλευρά του κ. Ιωάννη Σέγκου ζητούσε κυρίως τη «σύμπραξη παρατάξεων», κάτι το οποίο θα οδηγούσε, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντάκη, στην απορρόφηση της μιας δημοτικής ομάδας από την άλλη, με αντάλλαγμα θέσεις εκτελεστικής εξουσίας.

Η παράταξη του κ. Διαμαντάκη υπογράμμισε ότι επιθυμούσε συνεργασία, στα πλαίσια ρητής προγραμματικής συμφωνίας στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, τονίζοντας τέλος ότι θα στηρίξει τις χρήσιμες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής και θα σταθεί απέναντι σε λανθεμένες πολιτικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά σε λίγες ημέρες. Συνοδεύεται, όπως κάθε νέο ξεκίνημα, από πολλές ελπίδες και  προσδοκίες για τη βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης των δημοτών μας αλλά και για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών που έχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος μας.

Οι νέες δημοτικές αρχές θα λειτουργήσουν σε ένα νέο θεσμικό  περιβάλλον, αφού η σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων προέκυψε, για πρώτη φορά, με την απλή αναλογική, κάτι που αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και η καθιέρωση της, έστω και δειλά, έγινε πραγματικότητα. Παρά τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις της κεντρικής κυβέρνησης και την προσπάθεια ακύρωσης των αποτελεσμάτων της, η σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει με τον πλέον ακριβή τρόπο τη βούληση των πολιτών και ουδείς μπορεί να υποβαθμίσει το ρόλο τους στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη διενέργεια των εκλογών μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο και εκπροσώπους της δημοτικής του ομάδας, με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μας για την αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου μας. Στις συζητήσεις αυτές προτείναμε συνεργασία βασισμένη σε προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων που θα αποτυπωνόταν σε κοινό κείμενο, με το οποίο προφανώς θα ενημερωνόταν οι δημότες μας για τα επιμέρους στοιχεία της και τις κοινές δράσεις και πολιτικές που από κοινού θα συμφωνούσαμε να προωθήσομε την προσεχή τετραετία.

Η όλη προσπάθεια, λόγω αδυναμίας συνεννόησης, ακόμη και για την μορφή της συνεργασίας, δεν οδήγησε τελικά στη  συνεργασία των δύο δημοτικών μας ομάδων. Και αυτό, γιατί η πλευρά του κ. Ιωάννη Σέγκου ζητούσε κυρίως τη «σύμπραξη παρατάξεων» όπως η πρόσφατη αλλαγή του νόμου υιοθετεί, δηλαδή την απορρόφηση της μιας δημοτικής ομάδας από την άλλη, με αντάλλαγμα θέσεις εκτελεστικής εξουσίας. Την άποψη αυτή δεν την αποδεχτήκαμε γιατί θεωρούσαμε ως θεμελιώδες ζήτημα την εκ των προτέρων ρητή προγραμματική συμφωνία μας στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και στην αντιμετώπιση τους.

Μετά από αυτά, η Δημοτική Ομάδα της «Δύναμη Δημιουργίας» τη νέα  δημοτική περίοδο θα ασκήσει υπεύθυνα το θεσμικό ρόλο που της ανέθεσαν οι δημότες μας,  συμβάλλοντας καθημερινά, με όλες τις δυνάμεις της, για τις απαραίτητες συγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα άλλα όργανα διοίκησης του Δήμου για τη λήψη συναινετικών αποφάσεων.

Αυτονόητα θα στηρίξουμε τις χρήσιμες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής και θα σταθούμε αυστηροί σε όσες άλλες συμπεριφορές και κατευθύνσεις θεωρούμε  λανθασμένες και μακριά από την επίλυση των προβλημάτων του τόπου. Η λύση των καθημερινών προβλημάτων καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων και έργων είναι το ζητούμενο για εμάς, και όχι η κατάληψη θέσεων εκτελεστικής εξουσίας. Διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά τους δημότες μας ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, ενημερώνοντας τους τακτικά με κάθε πρόσφορο τρόπο και για τα δημοτικά δρώμενα και για τη δική μας στάση και συμπεριφορά».

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

Παρουσία πλήθος κόσμου και σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων και μελών των  Κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου, παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων, αυτοδιοικητικών αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.

Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, κκ. Γεράσιμος, παρουσία του σεβασμιότατου αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων για ρατσισμό λόγω του πολιτικού όρκου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων κατηγορεί τον κ. Σημανδηράκη για «ιδιότυπο ρατσισμό» με αφορμή τον διαχωρισμό μεταξύ αυτών που έδωσαν θρησκευτικό και πολιτικό όρκο κατά την τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος...
Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων για ρατσισμό λόγω του πολιτικού όρκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του έδωσε έμφαση στη συνεργασία σε κάθε επίπεδο, ενώ υπογράμμισε πως το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης εδράζεται σε 12 προγραμματικούς άξονες.
Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Τα «βρήκαν» (;) Λαμπρινός - Σισσαμάκης
Σε ανακοίνωση της παράταξης Σισσαμάκη, αναφέρεται ότι κατά τις διαβουλεύσεις υπήρξε διάθεση σύγκλισης των δυο πλευρών και κοινός τόπος συνεργασίας, τονίζοντας την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία των δύο...
Δήμος Ηρακλείου: Τα «βρήκαν» (;) Λαμπρινός - Σισσαμάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές Λαμπρινού για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ηρακλείου
Στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου βρέθηκε ο Γιάννης Κουράκης και ο Ηλίας Λυγερός ενώ οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και με τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων που εισήλθαν στο νέο Δημοτικό...
Επαφές Λαμπρινού για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας