Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. Πλακιωτάκης από Ηράκλειο: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμενικού

Γ. Πλακιωτάκης από Ηράκλειο: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμενικού

  • A-
  • A+

Στην Κρήτη βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς το πρωΐ του Σαββάτου επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και είχε συναντήσεις με την ηγεσία του.

Ο υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με τον λιμενάρχη Ηρακλείου καθώς και με τον πρόεδρο των εργαζομένων, συζητώντας για το κτιριακό, την στελέχωση του προσωπικού αλλά και των επιχειρησιακών μέσων.

Ο υπουργός τόνισε πως, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι πρώτα και πάνω από όλα η ενίσχυση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος, η ενίσχυση με επιχειρησιακά μέσα ολόκληρης της 7ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, η οποία προγραμματίζεται μάλιστα, μέσα στο φθινόπωρο. Προγραμματίζεται «εκπαίδευση όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ενώ θα πραγματοποιηθούν και κοινές ασκήσεις με την frontex, όπως έγινε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αυξήσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού μας».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, άμεσος στόχος και πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι να μη χαθεί ούτε μία μέρα ούτε ένα ευρώ από το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος που είναι σε εξέλιξη, όπως τόνισε, «πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο με ευρωπαϊκούς πόρους -πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ- το οποίο θα ενδυναμώσει και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της 'Αμυνας της χώρας».

Επίσης είπε,κ απευθυνόμενος σε όλα τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ότι θα στηρίξει προσωπικά, τα αιτήματά τους που αφορούν τόσο σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό όσο και σε ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού.

«Το κτιριακό πρόβλημα των λιμενικών υπηρεσιών, είναι μείζον εδώ στο Ηράκλειο και θα πρέπει να εξευρεθεί άμεση λύση. Θα πρέπει το Κεντρικό Λιμεναρχείο που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας όπως 100 χρόνια συμπληρώνει και το ένδοξο Λιμενικό Σώμα, για τους άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς του κεντρικού λιμεναρχείου πρέπει να ξεκινήσει πολύ άμεσα. Το κτηριακό του Λιμεναρχείου, είναι θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορεί να μεταφερθεί σε ένα νέο κτίριο», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας θα υπάρξει και η ενίσχυση με επιχειρησιακά μέσα τόσο του Λιμεναρχείου όσο βεβαίως και για το κλιμάκιο των ειδικών αποστολών. Ο υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη πως εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και το ειδικό σχολείο για τα ΚΕΑ, τα κλιμάκια ειδικών αποστολών. «Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα αυξήσει και θα διευρύνει περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κλιμακίων», σημείωσε.

Ο υπουργός ενημερώθηκε πλήρως όπως δήλωσε και στους δημοσιογράφους, για όλα τα θέματα, ζήτησε από τον διοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου καθώς και από τον περιφερειακό διοικητή της 7ης Λιμενικής διοίκησης να μιλήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα διότι, «είμαι εδώ για να ακούσω αλήθειες και τις πραγματικές και συνολικές ανάγκες και όχι για μια τυπική επίσκεψη», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το μέτρο του ισοδύναμου που πλέον αναμένεται να ισχύσει και για την Κρήτη, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε: «Στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης του συγκεκριμένου μέτρου, εκεί που χρειάζεται να υπάρξουν βελτιώσεις θα γίνουν, αλλά για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα πρέπει το συγκεκριμένο μέτρο να αξιολογηθεί. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, έχει εφαρμοστεί εδώ και ένα έτος και θα είμαστε σε θέση, αφού πρώτα αξιολογηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να λειτουργήσει προς το θετικότερο, για όλους. Και τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας και για όλους. Το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους θεσμικούς φορείς, θα γίνουν συναντήσεις και θα υποστηριχθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν και οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις όλων των νησιών μας αλλά και της Κρήτης».

Τέλος σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του θέματος δημιουργίας υδατοδρομίων ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι υπάρχει κινητικότητα για το θέμα, πριν από μερικές μέρες έγινε κοινή σύσκεψη, διυπουργική, των συναρμόδιων υπουργών. «Το θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να απλοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο και από εκεί και πέρα να υπάρξουν οι κατάλληλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός και στην Ελλάδα».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέροντας ότι το 15 % του πληθυσμού της πατρίδας μας κατοικεί στα νησιά, σημείωσε επίσης: «Ακτοπλοϊκή σύνδεση καλή, σημαίνει καλύτερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και βεβαίως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι η ακτοπλοΐα επιτελεί πρώτα και πάνω από όλα εθνικό έργο. Η παραμονή των νησιωτών στα νησιά μας συμβάλλει στην εθνική ανάταξη της πατρίδας μας, προστατεύει τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα και η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει εμπράκτως με έργα και όχι με λόγια όλα όσα αφορούν στη νησιωτική πολιτική της πατρίδας μας».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στ. Αρναουτάκης: «Το Λιμενικό υπηρετεί με συνέπεια τους πολίτες»
«Το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη και το Ηράκλειο υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες της Κρήτης», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Στ. Αρναουτάκης: «Το Λιμενικό υπηρετεί με συνέπεια τους πολίτες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό
Την επαναφορά της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος στις 12.250 θέσεις ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη, η Πανελλήνια...
Ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέο σκάφος παρέλαβε το Λιμενικό Ηρακλείου
Το νέο πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Πλωτάρχης Αρβανιτάκης», παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα στο Ηράκλειο. Είναι τύπου Abeking, μήκους 30 μέτρων, έχει υπηρεσιακή ταχύτητα 16,5 κόμβους και ακτίνα ενέργειας τα 1000 ναυτικά...
Νέο σκάφος παρέλαβε το Λιμενικό Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σημαντικά έργα σε λιμάνια των Χανίων
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού επιβατών στο λιμάνι της Σούδας - Σειρά έργων στους ιμενίσκους της Γαύδου, της Αγίας Ρουμέλης και του Γαλατά, καθώς και στο...
Σημαντικά έργα σε λιμάνια των Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιεράπετρα: Το Λιμενικό διέσωσε κολυμβητές από βραχονησίδα
Οι δύο κολυμβητές παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη βραχονησίδα «Φωτιά» στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Φωτιάς.
Ιεράπετρα: Το Λιμενικό διέσωσε κολυμβητές από βραχονησίδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενισχύεται η κρουαζιέρα το 2019 στα Χανιά
Για τον Ιούνιο οι προγραμματισμένες αφίξεις είναι 17, για τον Ιούλιο 18, για τον Αύγουστο 22 και για τον Σεπτέμβριο 21, τον Οκτώβριο 21 και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 6 αφίξεις.
Ενισχύεται η κρουαζιέρα το 2019 στα Χανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας