• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.4°C / 25.8°C
  2 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.7°C / 25.0°C
  2 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 19.4°C / 23.8°C
  3 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 16.6°C
  1 BF
  84%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.7°C / 21.9°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 19.4°C / 23.2°C
  2 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 19.5°C
  1 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.9°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 24.8°C
  5 BF
  83%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.0°C / 24.7°C
  0 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  2 BF
  41%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  2 BF
  58%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  1 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.6°C / 26.0°C
  2 BF
  45%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.3°C / 23.3°C
  2 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.1°C / 23.9°C
  1 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  59%

ΚΚΕ Κρήτης: «Και θα σκοτώνεστε και θα πληρώνετε πρόστιμα»

 • A-
 • A+

«Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε». 

Αυτός είναι ο τίτλος που αρμόζει στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής επιτροπής Κρήτης του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση ρίχνει όλες τις ευθύνες στους οδηγούς, απειλώντας με αυστηρά πρόστιμα, προκειμένου, όπως τονίζει, να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της Κρήτης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για για υποκρισία από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς θεωρεί υπεύθυνους μόνο τους οδηγούς, και όχι τις κακές υποδομές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε». (Αυτός είναι ο τίτλος που αρμόζει στις κυβερνητικές εξαγγελίες)

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τη σοβαρή αύξηση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη - κατά 47% σε σχέση με πέρυσι – ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο της τροχαίας, που περιλαμβάνει  αύξηση της αστυνόμευσης, πιο αυστηρούς ελέγχους των οδηγών, πρόστιμα και άλλα μέτρα καταστολής.

Συνεχίζοντας την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενων κυβερνήσεων, εντοπίζει ως κύρια αιτία του προβλήματος, την παραβατικότητα και τη μη συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (χρήση αλκοόλ, μη χρήση ζώνης-κράνους, υπερβολική ταχύτητα κ.α.).

Ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους οδηγούς, απειλώντας με αυστηρά πρόστιμα για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της Κρήτης. Επιπλέον κρύβουν ότι πολλά από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα είναι στην ουσία εργατικά, με εμπλοκή επαγγελματιών οδηγών ή στην μετάβαση εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, λόγω των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβάλλει με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Υποκρίνονται ότι έχουν ευαισθησία για την ασφαλή οδήγηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποκριτικά προτείνει μαθήματα στα σχολεία για την κυκλοφοριακή αγωγή(!), χωρίς συγκεκριμένη δομή, υποδομές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ από την άλλη διατηρεί τον απαράδεκτο νόμο για το σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει το κόστος για το λαό και είχε προκαλέσει έντονες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μηχανολογικά και των εκπαιδευτών, σταματώντας ένα περίπου χρόνο τη διαδικασία.

Τα ίδια τα στοιχεία μαρτυρούν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες.  Ο ΒΟΑΚ παραμένει όπως φτιάχτηκε πριν 50 χρόνια και οι υποσχέσεις πως θα φτιαχτεί μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στον ΝΟΑΚ, τους άλλους οδικούς άξονες και την συντήρηση συνολικά του οδικού δικτύου, η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αλήθεια, για την απαράδεκτη κυκλοφοριακή συμφόρηση, το απαράδεκτο οδόστρωμα και τα απαρχαιωμένα όρια ταχύτητας που επικρατούν σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα και τους βασικούς άξονες των μεγάλων αστικών κέντρων και είναι βασικοί παράγοντες πρόσκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ποιος φταίει;

Η απαράδεκτη οδική συμπεριφορά ορισμένων οδηγών ή η δολοφονική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά;

Με τα  πρόσκαιρα ανεπαρκή κατασταλτικά μέτρα επιδιώκουν ακόμα  να διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης στο λαό για τα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες για την κατασκευή και εκμετάλλευση σύγχρονου ΒΟΑΚ και άλλων αυτοκινητόδρομων.  Να «συνηθίζει» ο λαός στην ιδέα πως για να έχει ασφαλείς δρόμους και ασφαλή οδήγηση, πρέπει να πληρώνει σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους με διόδια και άλλους τρόπους, εξασφαλίζοντας την κερδοφορία τους και στο κράτος  τέλη, φόρους και πρόστιμα.

Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση των αγώνων του λαού για την ακύρωση των σχεδίων τους, για ένα δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης των οδηγών, για άμεσα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης των ατυχημάτων και για ένα σύγχρονο ασφαλές δωρεάν οδικό δίκτυο και συνολικά φτηνές μαζικές μεταφορές στην Κρήτη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης για τα τροχαία στην Κρήτη
Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει: μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, ενίσχυση της Τροχαίας σε προσωπικό & ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.
Έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης για τα τροχαία στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας
Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα εφαρμόζεται με τη μορφή Ειδικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο εκπονήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.
Κρήτη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλ. Μαρκογιαννάκης: Συνεχή ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων
Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης προτείνει την έγκριση δαπάνης για δημιουργία και μετάδοση μόνιμων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, τα οποία θα επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Αλ. Μαρκογιαννάκης: Συνεχή ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έργα οδικής ασφάλειας 2 εκατ. ευρώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Ο ΟΑΚ ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά αλλά και στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια σκοτώθηκαν δύο φοιτητές που παρασύρθηκαν από ΙΧ.
Έργα οδικής ασφάλειας 2 εκατ. ευρώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακόμη 5 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη
Υπεγράφη η απόφαση από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία εγκρίνονται 5 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης, για την συντήρηση του οδικού δικτύου του νησιού. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της...
Ακόμη 5 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας