Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε στα Χανιά, «η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία» για τον θάνατο ανθρώπων στους δρόμους της Κρήτης.
Η εκδήλωση - συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και αποτέλεσε την πρώτη παρέμβαση ενημέρωσης της νεοσύστατης Ομάδας.
Η «Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία», δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες με μέλη την φιλόλογο κα. Κόλλια, τον νευροχειρουργό Αντώνη Κρασουδάκη, τον μουσικό Γιάννη Μεντζελόπουλο και τον αξιωματικό ε.α. Γιάννη Φωκά.
Όλα ξεκίνησαν μετά από μία συζήτηση της Βίκυς Κόλλια με το γιο της (24 ετών), ο οποίος όπως της είπε, έχει ήδη δει 7 παιδιά από την ομάδα που παίζουν ποδόσφαιρο να πεθαίνουν από τροχαία.
Στη εκδήλωση μίλησαν ο σεβασμιώτατος Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, η Βίκυ Κόλλια, ο Γιάννης Φωκάς, ο Αντώνης Κρασουδάκης και ο Γιάννης Μεντζελόπουλος.
«Μαζευτήκαμε όλοι από πόνο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συνέχεια παιδιά στις εφημερίδες με το μαύρο πλαίσιο», σχολίασε από το βήμα ο Γιάννης Φωκάς, συμπληρώνοντας: «να πίνουμε ένα βαρέλι ο καθένας, αλλά να μένει κάποιος, ο οποίος θα οδηγήσει με ασφάλεια τους υπόλοιπος στο σπίτι. Ας το περάσουμε αυτό στα παιδιά μας, σε όλο τον κόσμο. Τα ξημερώματα να βρουν τα παιδιά μας στο κρεβάτι τους. Αυτό είναι η επιθυμία και ο συλλογισμός μας».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας