Υπογραφές σε ψήφισμα υπέρ της εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου Rosa Nera στα Χανιά, συλλέγονται τις τελευταίες ημέρες.
Το ψήφισμα αποστέλλεται και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο ζητούν να παρέμβει, ούτως ώστε να εκδιωχθεί η κατάληψη, καθώς όπως τονίζουν, ο ίδιος είχε στηρίξει την αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου, όπου και ανήκει το κτίριο που τελεί υπό κατάληψη.
Κύριος στόχος του ψηφίσματος είναι να κινητοποιηθεί, όπως λένε, ο κρατικός μηχανισμός «για να να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία».
Στη σχετική ανακοίνωση του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:
Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Δημόσιου χώρου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο;
Κε Μητσοτάκη είχατε πει:
Την αμέριστη στήριξή του στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη δημιουργία προσκομμάτων στην παραχώρηση, ενώ δεσμεύτηκε για την οριστική πάταξη αντίστοιχων φαινομένων όταν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.
Όπως είχε πει: «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, αλλά και στην “αγάπη που δεν κρύβεται” για τις ομάδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, δημιουργεί προσκόμματα προσπαθώντας να καθυστερήσει το έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος η λογική, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν. Θα χρειαστεί όμως μάχη ακόμα και για τα αυτονόητα, κόντρα σε αγκυλώσεις και πρακτικές που κρατάνε τη χώρα πίσω. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ιδρύματος. Και δεσμεύομαι πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα μπει οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας