• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 10.1°C
  3 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 9.8°C
  6 BF
  47%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 10.0°C
  0 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  3 BF
  30%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.4°C
  2 BF
  75%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 8.7°C
  2 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 5.1°C
  3 BF
  45%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.1°C
  2 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 12.8°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.3°C / 8.9°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.2°C / 9.4°C
  5 BF
  66%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 6.2°C / 9.7°C
  3 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  5 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 7.9°C
  3 BF
  57%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 7.8°C
  2 BF
  78%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  4 BF
  47%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 9.9°C
  2 BF
  55%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.3°C
  1 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 9.7°C
  3 BF
  50%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 3.5°C / 3.5°C
  2 BF
  57%

Προχωράει το εγχείρημα για Film Office στην Κρήτη

 • A-
 • A+

Οι προοπτικές για την δημιουργία Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) στην Περιφέρεια Κρήτης συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη και της υπεύθυνης του Τμήματος Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) Λίνας Μανωλοπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης όπου η κα. Μανωλοπούλου παρουσίασε του έργο που υλοποιεί το ΕΚΟΜΕ για τη δημιουργία Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης στην ελληνική επικράτεια μετά και την ψήφιση του Ν.4563/2018, με τον οποίο παρέχονται επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, όπως επιχορήγηση ύψους 35% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, καθώς και απαλλαγή έως 30% επί του φορολογητέου εισοδήματος για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που επενδύουν στην οπτικοακουστική παραγωγή.

Η λειτουργία film office αποτελεί καταλυτικό παράγοντα όσον αφορά στην προσέλκυση μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών, τα οποία παρέχουν ουσιαστική και ποικίλη πληροφόρηση στην οπτικοακουστική παραγωγή, διευκολύνουν τις επαφές της με εμπλεκόμενους φορείς – ιδιωτικούς και δημόσιους – ενώ παράλληλα προωθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ενισχύοντας το τουριστικό και επιχειρηματικό της υπόβαθρο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι προκλήσεις και οι προοπτικές υλοποίησης του έργου, ενώ παρουσιάστηκε το σχετικό χρονοδιάγραμμα, καθώς και τα άμεσα βήματα για τη δημιουργία του περιφερειακού τοπικού γραφείου.

Η Κρήτη αποτελεί το ιδανικό κινηματογραφικό πλατό για μικρές και μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές και η Περιφέρεια Κρήτης έχει συμπεριλάβει στο στρατηγικό της σχεδιασμό την δημιουργία film office με στόχο την προσέλκυση ελληνικών και ξένων παραγωγών, καθώς και την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μιχάλης Λαζαρίδης, τεχνικός ανάδοχος του έργου καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

«Συζητήσαμε με την εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Λίνα Μανωλοπούλου, και τον τεχνικό ανάδοχο Μιχάλη Λαζαρίδη, τη σπουδαιότητα να λειτουργήσει στην Κρήτη τοπικό γραφείο film office. Η Κρήτη με δεδομένες τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, τηλεοπτικών εκπομπών, που μπορούν να γυριστούν στο νησί μας. Είναι μια σπουδαία πρόκληση για όλους και εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεργαστούμε και θα στηρίξουμε το εγχείρημα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύντομα το Film Office για προσέλκυση παραγωγών στην Κρήτη
Συνάντηση του ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα τον συντονισμό για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην...
Σύντομα το Film Office για προσέλκυση παραγωγών στην Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνία για «Film Office» και στην Κρήτη
Σύμφωνο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Hellenic Film Office». Στόχος είναι...
Συμφωνία για «Film Office» και στην Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινία για τη διάσωση Κινέζων από τη Λιβύη, μέσω της Κρήτης
Κινηματογραφική ταινία με το χρονικό της διάσωσης των χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν από εφτά χρόνια από την εμπόλεμη τότε Λιβύη και την μεταφορά τους στην Κρήτη, προετοιμάζει εταιρεία παραγωγής της Κίνας. Τα...
Ταινία για τη διάσωση Κινέζων από τη Λιβύη, μέσω της Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα με.. «Μετέωρο βήμα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Με την ταινία «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ξεκινά την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Το 1991 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία της...
Πρεμιέρα με.. «Μετέωρο βήμα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα Χανιά γυρίζεται η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη
Στα Χανιά πραγματοποιείται μέρος των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο: «Το Τελευταίο Σημείωμα». Η ταινία πραγματεύεται την εκτέλεση 200 Ελλήνων, στην Καισαριανή κατά τον 2ο ΠΠ. Τα...
Στα Χανιά γυρίζεται η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας