• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.2°C / 18.4°C
  1 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 17.1°C
  1 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.0°C / 16.6°C
  1 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 5.9°C / 10.5°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 14.6°C
  1 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.4°C / 9.5°C
  2 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  1 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.8°C / 16.6°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  2 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 18.8°C
  2 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.1°C / 18.1°C
  1 BF
  57%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 12.9°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  16°C 11.5°C / 17.2°C
  0 BF
  62%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.2°C / 18.2°C
  1 BF
  60%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 16.6°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.7°C / 15.3°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.1°C
  0 BF
  75%
ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ηράκλειο: Υπόμνημα στον υπουργό Υγείας για τα Νοσοκομεία

 • A-
 • A+
Οι εργαζόμενοι ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την μετεγκατάσταση των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και την αποπληρωμή των οφειλών από δεδουλευμένες υπερωρίες.

Υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου, (ΠΑΓΝΗ και ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ), κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι επικροτούν την άρση της διοικητικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου, ωστόσο τονίζουν ότι ο νέος οργανισμός ο οποίος δημιουργείται, περιλαμβάνει τη δραστική μείωση κλινών και οργανικών θέσεων και υποβαθμίζει τη Τεχνική Υπηρεσία ορίζοντας την ως Υποδιεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες που θα προκύψουν από την αποπεράτωση της καινούριας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση έστω και τώρα για την μετεγκατάσταση των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών σε χώρο που να πληρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, καθώς μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το οίκημα όπου στεγαζόταν, βρίσκονται διασκορπισμένοι σε χώρους που δεν πληρούν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια.

Τέλος, ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που προέκυψαν από τις περικοπές που έγιναν σε δεδουλευμένες υπερωρίες, για τα έτη 2012 και 2013, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

«Αξιότιμε κε υπουργέ,

Παρά την ευφορία που προκάλεσε αρχικά η δημοσίευση του ΦΕΚ της άρσης της διοικητικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ- ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το μέγεθος της προχειρότητας με την οποία πραγματοποιήθηκε το όλο εγχείρημα.

Αντί λοιπόν, με την άρση της διασύνδεσης, το «Βενιζέλειο» να επανέλθει στην «κανονικότητα» με τον οργανισμό του 2010 που προέβλεπε την ανάπτυξη 500 κλινών, την Τεχνική Υπηρεσία ως Διεύθυνση κ.α., ξαφνικά ορίζεται ως «οργανισμός» ο αναχρονιστικός και μνημονιακός του 2012 που οδηγεί το Νοσοκομείο σε υποβάθμιση και συρρίκνωση. 

Ο συγκεκριμένος οργανισμός περιλαμβάνει τη δραστική μείωση κλινών και οργανικών θέσεων, υποβαθμίζει τη Τεχνική Υπηρεσία ορίζοντας την ως Υποδιεύθυνση και γενικά υποβαθμίζει το ρόλο του Νοσοκομείου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ζητάμε:

 1. Την επαναφορά του Νοσοκομείου στην «κανονικότητα» με έναν οργανισμό σύγχρονο που να οδηγεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και όχι στην συρρίκνωση και την απαξίωση.
 2. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων , δίνοντας έμφαση στην πρόβλεψη και των αναγκών που θα προκύψουν από την αποπεράτωση της καινούριας πτέρυγας του Νοσοκομείου. Γιατί τα «μπαλώματα» με προσλήψεις προσωπικού με ελαστικές σχέσης εργασίας είναι προσωρινά και δεν λύνουν μόνιμα το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Νοσοκομείου.
 3. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση έστω και τώρα για την μετεγκατάσταση των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών σε χώρο που να πληρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής , καθώς μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το οίκημα όπου στεγαζόταν, βρίσκονται διασκορπισμένοι σε χώρους που δεν πληρούν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια και εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Μέχρι τώρα χάρει του φιλότιμου και της ευσυνειδησίας του προσωπικού δεν φάνηκε προς τα έξω το μέγεθος του προβλήματος.
 4. Στο τέλος αφήνουμε ένα θέμα που έπρεπε ,εδώ και χρόνια και μετά από τόσες υποσχέσεις, να έχει επιλυθεί. Αυτό δεν είναι άλλο από την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που προέκυψαν από τις περικοπές που έγιναν σε δεδουλευμένες υπερωρίες και εξαιρέσιμα του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού και αναλύονται ως εξής:
 • Έτος 2012 οφειλόμενα 126.827.26 €
 • Έτος 2013 οφειλόμενα 174.323,98€

Το οικονομικό κόστος είναι πολύ μικρό και έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί μια και αφορούν χρωστούμενα χρήματα δεδουλευμένων και γιατί αντίστοιχη οφειλή των ιδίων ετών προς του ιατρούς έχει τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση στο σύντομο παρελθόν από εσάς τον ίδιο.

Σας καλούμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να δώσετε άμεσα λύσεις στα προβλήματα μας και να δώσετε τέλος στις αδικίες που υφίσταται το «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και το προσωπικό του».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
Το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο των Χανίων εγκαινίασε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μέσω αυτού του τμήματος θα εξυπηρετείται πλέον ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από την...
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομείο Σητείας: Ανακαινίστηκε η Παθολογική Κλινική
Το πρωΐ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της ανακαινισμένης πτέρυγας της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας, με 6 νέους θαλάμους και 16 κλίνες. Το έργο ολοκληρώθηκε με την πρωτοβουλία...
Νοσοκομείο Σητείας: Ανακαινίστηκε η Παθολογική Κλινική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τέλος όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
Την πρόθεση της κυβέρνησης να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία επανέλαβε απευθυνόμενος αυτήν τη φορά στις εργαζόμενες στην καθαριότητα στο «Δρομοκαΐτειο» που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας...
Τέλος όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα μηχανήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Το ποσό των 2.180.000 € για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα πιστωθεί για τα νοσοκομεία της Κρήτης. Πρόκειται για μονάδες παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου, για 12 μηχανήματα...
Νέα μηχανήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Χανίων
Είκοσι θέσεις μονίμων ιατρών Ε.Σ.Υ, διαφόρων ειδικοτήτων, προκηρύχθηκαν για τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο και επτά στο νοσοκομείο Χανίων. Πρόκειται για θέσεις σε διάφορες ειδικότητες ενώ η υποβολή των...
Προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Χανίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας