Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ζητούν την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ζητούν την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου

  • A-
  • A+

Την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ζητά με επιστολής της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. 

Στην επιστολή αναφέρονται τα προβλήματα που συνεπιφέρει η έλλειψη προσωπικού ενώ τονίζεται ότι η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, ενόψει και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, στην αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η Υπηρεσία της Χερσονήσου ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις να παραμένουν πολυάριθμες ενώ τέλος υπογραμμίζουν και τις σημαντικές ελλείψεις σε οχήματα και εξοπλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

«Το Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα .

Στο νησί μας ήδη η τουριστική περίοδος από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει και η συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν έχει ενισχυθεί από κάποιον αστυνομικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Από την αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις να παραμένουν πολυάριθμες.

Πέραν του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η υλικοτεχνική υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων κατά την τουριστική περίοδο, όσο για υπηρεσία καθαριότητας ούτε λόγος από την αρχή του χρόνου, όπως και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Νομού άλλωστε, με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στους τουρίστες που θα επισκευθούν την Υπηρεσία.

Πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι η αναμενόμενη ενίσχυση με αστυνομικούς εκτός Δ.Α. Ηρακλείου θα είναι μικρότερη της περυσινής (4 μόνιμοι και 2 δόκιμοι σε σχέση με το 2018 που ενισχύθηκε με 5 μόνιμους και 5 δόκιμους Αστυνομικούς), ενώ με εντολή του Αρχηγείου στο φετινό σχέδιο που εκπονείται για την αστυνόμευση της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο, δεν συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, παρά την άκρως επιτυχημένη παρουσία της Υπηρεσίας αυτής τα προηγούμενα χρόνια, αν και η περιοχή περιλαμβάνεται στην εδαφική της αρμοδιότητα. Απόφαση που πραγματικά θα μειώσει την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας .

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση ενίσχυση της Υπηρεσίας αυτής με ικανό αριθμό αστυνομικών- ανακριτικών υπαλλήλων εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, τουλάχιστον σε αριθμό ίδιο με του 2018, καθώς επίσης να συμπεριληφθεί στο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής και φέτος το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, όπως άλλωστε εισηγήθηκε και η Δ.Α. Ηρακλείου, το οποίο από κοινού με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν με τεράστια επιτυχία την αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην νευραλγική αυτή περιοχή.

Η Κοινωνία μας απαιτεί την προστασία του κυριότερου και τελευταίου αγαθού που προσφέρει εργασία στις οικογένειές μας, πριν είναι πολύ αργά και δημοσιεύματα δυσαρεστημένων τουριστών κατακλύσουν τον διεθνή Τύπο με ανεπιθύμητες συνέπειες».

Ερώτηση Δανέλλη

Για το θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση ικανή να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο καθώς το ΑΤ Χερσονήσου αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα.

«Δεδομένου ότι η επαρκής στελέχωση του ανωτέρω ΑΤ αποτελεί πάγιο αίτημα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο των Αστυνομικών Αρχών Ηρακλείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων των εν λόγω περιοχών.  

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του νομού Ηρακλείου υπερδιπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο, με κορυφαίο παράδειγμα το Δήμο Χερσονήσου, του οποίου το Α.Τ. παραμένει διαχρονικά υποστελεχωμένο και με ελλείψεις στην υλικοτεχνική του υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό. 

Δεδομένου ότι κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις  να παραμένουν πολυάριθμες.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Υπάρχει κάποιος άμεσος σχεδιασμός ουσιαστικής ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, με σκοπό την εκπλήρωση των αυξημένων υποχρεώσεων και αναγκών, αλλά και για την κάλυψη της ασφάλειας των πολιτών κατά την τουριστική περίοδο;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του προς την αρμόδια υπουργό ο βουλευτής.
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
Ο θεσμός της αστυνομικής περιπολίας με ποδήλατα, θα ξεκινήσει στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι αστυνομικοί ποδηλάτες θα υπάγονται διοικητικά και...
Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επίθεση αντιεξουσιαστών
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας αστυνομικός στο Ηράκλειο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης.
Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επίθεση αντιεξουσιαστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο νέος χάρτης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη
Ξεκίνησε από το Σαββάτο 3 Ιουνίου η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση...
Ο νέος χάρτης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικοί Κρήτης: «Αδύνατη η 24ωρη αστυνόμευση»
Την ενίσχυση σε προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί η 24ωρη αστυνόμευση, ζητούν με κοινή τους επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι τέσσερις Αστυνομικές Ενώσεις της Κρήτης. Όπως τονίζουν, η...
Αστυνομικοί Κρήτης: «Αδύνατη η 24ωρη αστυνόμευση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποτυχημένη η αναδιάρθρωση, λένε οι αστυνομικοί του Ηρακλείου
Αποτυχημένο θεωρεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών Ηρακλείου η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί καθώς οι γεωγραφικές αρμοδιότητες...
Αποτυχημένη η αναδιάρθρωση, λένε οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας