Ολοκληρώθηκαν, χωρίς αποτέλεσμα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 64χρονου Πολωνού τουρίστα που αγνοείται από τις 9 Απριλίου στην περιοχή της Σούγιας.
Επίσημα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων τερματίστηκαν στις 8:30 χθες βράδυ. Οι άντρες της Πυροσβεστικής ερεύνησαν μια μεγάλη περιοχή, μεταξύ της Σούγιας και των Σφακίων, χωρίς όμως να τον εντοπίσουν.
Την τελευταία φορά που ο 64χρονος επικοινώνησε με τους οικείους του βρισκόταν στη Σούγια και είχε σκοπό να μείνει για περιήγηση μεταξύ Σούγιας και Χώρας Σφακίων. Το τελευταίο τηλεφώνημα προς τους οικείους του φαίνεται να έγινε τη Δευτέρα 8 Απριλίου και από τότε η τύχη του αγνοείται, ενώ το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών τα σωστικά συνεργεία ερεύνησαν πολλά δύσβατα σημεία και μονοπάτια στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, ακολουθώντας διαδρομές μέχρι και τον Ομαλό.
Την περασμένη Κυριακή οι αρχές εντόπισαν το αντίσκηνο του Πολωνού τουρίστα, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα στην είσοδο του φαραγγιού της Τρυπητής, αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του, ενώ έλειπε και το κινητό του τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι στα Χανιά βρέθηκε η κόρη του 64χρονου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών, η οποία ωστόσο αναχώρησε χθες για την πατρίδα της με την ολοκλήρωση των επίσημων ερευνών.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας