• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 20.6°C / 25.7°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 24.1°C
  3 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.6°C / 24.4°C
  1 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.7°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 20.5°C
  2 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  2 BF
  88%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.9°C
  2 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 22.9°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.3°C / 23.8°C
  1 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  3 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.1°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.5°C / 24.0°C
  2 BF
  65%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  4 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 24.3°C
  0 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 24.4°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 23.7°C
  2 BF
  82%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  0 BF
  95%

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στη Δημοτική Αγορά Χανίων

zarpanews.gr

Χανιά: «Πραγματικότητα η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς»

 • A-
 • A+
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει περίπου 3 χρόνια διαρκών διεργασιών αποκατάστασης, εκ των οποίων μόνο τους 12 μήνες τα καταστήματα που λειτουργούν εντός του κτιρίου θα διακόψουν τη λειτουργία τους.

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζει τη δημοτική αγορά, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

«Ξεκινάει άμεσα το “ταξίδι” αποκατάστασης του συμβόλου της πόλης μας με σίγουρα βήματα, που σε σύντομο χρόνο θα μας δώσουν ένα κτήριο ανακαινισμένο, με επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με νέο κανονισμό, με προσανατολισμό στην προώθηση τοπικών προϊόντων και στην άσκηση δραστηριότητας που ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες, ενισχύοντας έτσι το μνημείο λειτουργικά και αισθητικά, αποδίδοντας στην πόλη μας την υπεραξία που της ανήκει», ανέφερε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, οι εργασίες που θα γίνουν θα έχουν σκοπό την ποιοτική, αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του κτίσματος, ενώ όπως τονίστηκε θα γίνουν σίγουρα βήματα και σε σύντομο χρόνο που θα δώσουν ένα ασφαλές κτίριο για τους Χανιώτες και τους επισκέπτες.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει περίπου τρία χρόνια διαρκών διεργασιών αποκατάστασης, εκ των οποίων μόνο τους 12 μήνες τα καταστήματα που λειτουργούν εντός του κτιρίου θα διακόψουν τη λειτουργία τους για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο εσωτερικό της Αγοράς.

Το πρώτο στάδιο (12 μήνες) περιλαμβάνει την εργοταξιακή εγκατάσταση του αναδόχου, τους απαραίτητους ελέγχους, την συνεννόηση με τις λοιπές υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ) και πιθανόν την ανακατασκευή της στέγης.

Το δεύτερο στάδιο (12 μήνες) περιλαμβάνει όλες τις εργασίες στο εσωτερικό, οικοδομικές, αρχιτεκτονικές, ηλεκτρολογικές κλπ. Στη διάρκεια αυτού του σταδίου, θα διακοπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το τρίτο στάδιο (12 μηνές) περιλαμβάνει τα λουτρά και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, εργασίες που δεν εμποδίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων.

«Αντιμετωπίσαμε άλλο ένα μεγάλο και δύσκολο και για χρόνια “λιμνάζον” θέμα του Δήμου μας με μεγάλη υπευθυνότητα. Πάμε με πλήρεις μελέτες, με σωστή διαδικασία και όχι με την εύκολη λύση ενός απλού μειοδοτικού διαγωνισμού που θα μας επέτρεπε να έχουμε ήδη ξεκινήσει το έργο και να το βλέπουν οι συμπολίτες μας, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε εμείς τις εντυπώσεις», δήλωσε ο κ. Βάμβουκας.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Βάμβουκας είπε πως ήδη έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από τον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη με 5 εκ. ευρώ για τις ανάγκες αποκατάστασης ετοιμορροπίας του κτίσματος.

Τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι τα 14 εκατομμύρια που είναι το εκτιμώμενο κόστος της αποκατάστασης, θα αναζητηθούν από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια, όπου θα απορροφηθούν, είτε από ίδιους πόρους, είτε από δανεισμό.

«Ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός θα οδηγήσει στην πιο συμφέρουσα και όχι, κατά ανάγκη, την οικονομικότερη προσφορά, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία του αναδόχου του μεγάλου αυτού έργου», διαβεβαίωσε ο κ. Βάμβουκας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινά η ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων
Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου ενώ σε περίπου δέκα μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες οι οποίες θα διαρκέσουν έναν χρόνο.
Ξεκινά η ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χανιά: Κατεδαφίσεις κτιρίων για την ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους
Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις παλαιών κτιρίων επί της οδού Σήφακα στην περιοχή Μαχαιράδικα στα Χανιά, με στόχο την ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους. Πρόκειται για επτά κτίρια τα οποία άνηκαν σε ιδιώτες ενώ...
Χανιά: Κατεδαφίσεις κτιρίων για την ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικίνδυνο το κτίριο που στεγάζει την ΔΟΥ Χανίων
Το πάγιο αίτημά για μετεγκατάσταση της Εφορίας Χανίων από το κτίριο όπου βρίσκεται σήμερα σε άλλο οίκημα ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή των Μουρνιών, απαναδιατυπώνει ο Σύλλογος Εφοριακών...
Επικίνδυνο το κτίριο που στεγάζει την ΔΟΥ Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χανιά: Διατηρητέα τα κτίρια στα Ταμπακαριά
Στην τελική ευθεία της αξιοποίησης και ανάδειξής τους, βρίσκονται τα παραδοσιακά κτίσματα στην περιοχή Ταμπακαριά Χανίων καθώς με σχετική υπουργική απόφαση, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικού Σχεδιασμού...
Χανιά: Διατηρητέα τα κτίρια στα Ταμπακαριά
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χανιά: Αποκαθίσταται ο χώρος μπροστά στο «Γιαλί Τζαμισί»
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου έξω από το «Γυαλί Τζαμισί» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Τα έργα αφορούν την αντικατάσταση της κατεστραμμένης ασφάλτου με νέο...
Χανιά: Αποκαθίσταται ο χώρος μπροστά στο «Γιαλί Τζαμισί»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας