Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρήτη: Σε αργία ο δήμαρχος Γόρτυνας - Τι απαντά ο ίδιος

Κρήτη: Σε αργία ο δήμαρχος Γόρτυνας - Τι απαντά ο ίδιος

  • A-
  • A+
Αιτία, η καθυστέρηση στην απάντηση των υπηρεσιακών εγγράφων για την απένταξη έργου «Θέατρο Δήμου Ρούβα» του πρώην Δήμου Ρούβα.

Σε αργία τίθεται για ένα μήνα ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης με απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας Κοζυράκη.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα μετά και την απόρριψη της αίτησης αναστολής, που είχε ασκηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης αυτής.

Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης φαίνεται πως είναι η καθυστέρηση στην απάντηση των υπηρεσιακών εγγράφων, αναφορικά με το ζήτημα της απένταξης του έργου «Θέατρο Δήμου Ρούβα» του πρώην Δήμου Ρούβα.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου, αλλά του επεβλήθη η πειθαρχική ποινή της αργίας για ένα μήνα, υπογραμμίζοντας ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει, ούτε δόλος, ούτε και βαριά αμέλεια ως προς την ίδια την απένταξη του έργου, παρά μόνο για την καθυστέρηση στην απάντηση των υπηρεσιακών εγγράφων. 

Παράλληλα αναφέρει ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη, και κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση» και «χτύπημα κάτω από τη μέση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την παραπληροφόρηση του κοινού, που επιχειρήθηκε από δημοσιεύματα, που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για δήθεν έκπτωσή μου από το αξίωμα του δημάρχου Γόρτυνας, θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ από το αξίωμα του δημάρχου.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούσε διευκρινήσεις για την απένταξη του έργου “Θεάτρου Δήμου Ρούβα” που αφορούσε τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ρούβα, για το οποίο έχουμε δικαιωθεί ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Η δε υπηρεσία επειδή καθυστέρησε να απαντήσει με δεδομένο ότι αφορούσε ένα έργο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ρούβα και εξαιτίας της ανωτέρω καθυστέρησης η Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου με παρέπεμψε στο πειθαρχικό, το οποίο γνωμοδότησε την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της αργίας για ένα μήνα. Την οποία επικύρωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηρακλείου και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Φυσικά, στην άδικη αυτή απόφαση έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη και για την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Παράλληλα, είχε ασκηθεί και αίτηση αναστολής, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η συζήτηση της Προσφυγής, η οποία και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί άμεσα.

ΑΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ.

Δυστυχώς κάποιοι παίρνοντας ως αφορμή το ανωτέρω και μη έχοντας άλλο όπλο στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι μου χρησιμοποιούν την ίντριγκα και την παραπληροφόρηση προκειμένου να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα και το λαό του Δήμου Γόρτυνας.

Θα ήθελα να τους καταστήσω σαφές ότι η παραπληροφόρηση και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν μπορούν να με ακουμπήσουν, είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους τους Δημότες ότι ενεργώ πάντα προς όφελος του Δήμου και μόνο.

Προφανώς κάποιοι κόπτονται βλέποντας ότι οι Δημότες αντιλαμβάνονται το ποιος είναι καταλληλότερος και ποιος θα είναι ο νικητής στις επερχόμενες εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να το ανατρέψουν με ανορθόδοξες ενέργειες και παραπληροφόρηση.

Σε όλους αυτούς έχουμε μια και μοναδική απάντηση:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ : ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Προβλήματα σε υπηρεσίες δήμων λόγω κινητικότητας
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών πολλών δήμων της Κρήτης, αναμένεται να προκαλέσει η δεύτερη φάση της κινητικότητας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, οι μισοί υπάλληλοι των υπηρεσιών δήλωσαν επιθυμία...
Κρήτη: Προβλήματα σε υπηρεσίες δήμων λόγω κινητικότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πιστώσεις σε δήμους της Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών
Νέες πιστώσεις, ύψους 930.000 ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους της Κρήτης, για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.
Πιστώσεις σε δήμους της Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άμεσες προσλήψεις ζητούν και οι δήμαρχοι της Κρήτης
Περισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, όπως και από την Κρήτη, ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού.
Άμεσες προσλήψεις ζητούν και οι δήμαρχοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Οι δήμοι που θα λάβουν δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους
Έξι δήμοι της Κρήτης επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 2.800 δήμους της ΕΕ για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία,...
Κρήτη: Οι δήμοι που θα λάβουν δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μόνιμες θέσεις στη «Βοήθεια στο σπίτι» σε δήμους της Κρήτης
Στην δημιουργία 20 οργανικών θέσεων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων προχώρησε με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ώστε να στελεχωθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Παράλληλα, την...
Μόνιμες θέσεις στη «Βοήθεια στο σπίτι» σε δήμους της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας