Αναβλήθηκε τελικά η δίκη για τη δολοφονία ενός κτηνοτρόφου από έναν 57χρονο, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσει ένας 57χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 58χρονο κτηνοτρόφο τον Μάρτιο του 2016, στο Μπιτζαριανό, κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος.
Τον Ιούλιο του 2017, ο δράστης είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» κι έτσι η ποινή του μετατράπηκε σε 20 έτη κάθειρξη.
Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης αναφορικά με το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού στον καταδικασθέντα κι έτσι η υπόθεση αναμένεται να δικαστεί εκ νέου.
Σημειώνεται ότι δράστης και θύμα ήταν κτηνοτρόφοι και είχαν χρόνιες προστριβές για τις κτηματικές διαφορές και τα βοσκοτόπια.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας