• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.2°C / 25.8°C
  4 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.7°C / 26.6°C
  2 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.4°C / 26.0°C
  3 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 19.2°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 23.2°C
  0 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 19.5°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.1°C / 23.1°C
  2 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.2°C / 23.8°C
  5 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.6°C / 20.9°C
  2 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 23.8°C
  6 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  5 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.2°C / 27.2°C
  2 BF
  46%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 21.2°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.5°C / 23.8°C
  0 BF
  48%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 24.3°C
  2 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 26.0°C
  3 BF
  40%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.7°C
  1 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  78%

Πρώτο Βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Δήμος Ηρακλείου: Βραβείο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

 • A-
 • A+

Το πρώτο βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018.

Στην τελετή βράβευσης για τις ελληνικές συμμετοχές στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Ηρακλείου πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Δημαρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο (κεντρική φωτογραφία).

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος σχετικά:

«Το γεγονός ότι πήραμε την πρώτη θέση στην κατηγορία των μεγάλων ελληνικών πόλεων, για την συμμετοχή μας στον σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό για το περιβάλλον, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μας γεμίζει ικανοποίηση.

Το βραβείο αποτελεί επισφράγιση της συνεχόμενης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει προοπτικές και να προσφέρει λύσεις, έχοντας τη βιώσιμη κινητικότητα ως βασικό πυλώνα του σχεδιασμού μας για την βελτίωση των υποδομών του Δήμου, για την προώθηση σύγχρονων τρόπων μετακίνησης καθώς και για την σταδιακή απεξάρτηση των δημοτών από τα ΙΧ.

Θέλω να συγχαρώ όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την διάκριση και να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους, με καθαρό περιβάλλον, ασφάλεια, πολιτισμό, οικονομική ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής .

Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, ωστόσο διαθέτουμε το σχέδιο, την επιμονή και την υπομονή για να τα καταφέρουμε».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» συμμετείχαν 62 ελληνικές πόλεις, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους για τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ παράλληλα η σημαντική δουλειά τους αποτυπώθηκε και αυτή τη χρονιά σε ειδικό Επετειακό Λεύκωμα.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητάς από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Το 2018 ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.800 κωμοπόλεων και πόλεων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά
Την «αρχή» έκανε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα στο σχεδιασμό σε πολλά έργα. «Σήκωσε το γάντι» ο νυν δήμαρχος και απάντησε στον κ. Κουράκη, για να ακολουθήσει...
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Παρουσιάστηκε η μελέτη για τους ποδηλατόδρομους
Τη μελέτη για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατοδρόμου στον άξονα οδών Στρ. Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς» παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμος...
Χανιά: Παρουσιάστηκε η μελέτη για τους ποδηλατόδρομους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για γυναίκες τρίτης ηλικίας
Στόχος του προγράμματος για γυναίκες «τρίτης ηλικίας» με τίτλο «Γυναίκες 65+, ...αεί διδασκόμενες» είναι η επιμόρφωση, ψυχαγωγία και ενδυνάμωση.
Ηράκλειο: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για γυναίκες τρίτης ηλικίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηράκλειο: Δέσμευση ξενοδόχων για απορρόφηση ντόπιων προϊόντων
Τη δέσμευση ότι μέσα από ύπαρξη συγκεκριμένων προϋποθέσεων, τα ντόπια αγροτικά προϊόντα θα απορροφώνται άμεσα από τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, εξέφρασαν ξενοδόχοι του Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Δέσμευση ξενοδόχων για απορρόφηση ντόπιων προϊόντων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας