Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά

Ο κόλπος του Δερματά στο Ηάκλειο

Δήμος Ηρακλείου

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά

  • A-
  • A+
Την «αρχή» έκανε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα στο σχεδιασμό σε πολλά έργα. «Σήκωσε το γάντι» ο νυν δήμαρχος και απάντησε στον κ. Κουράκη, για να ακολουθήσει ένα μπαράζ ανακοινώσεων (και με φωτογραφίες), κατηγορώντας ο ένας τον άλλον.

Για προχειρότητα στο σχεδιασμό και αστοχία στην υλοποίηση, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» του Γιάννη Κουράκη, αναφορικά με τις εξελίξεις στο έργο του κόλπου Δερματά.

Η δημοτική παράταξη τονίζει ότι ένα τόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητο έργο, είναι αδιανόητο να υλοποιηθεί χωρίς αξιόπιστη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς, όπως αναφέρεται, η παράκαμψη των σχετικών προβλέψεων, δύνανται να προκαλέσουν βλάβη στο περιβάλλον και στην εικόνα της πόλης.

Τέλος, η δημοτική παράταξη αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως η ανάπλαση της οδού Δικαιοσύνης, η καθυστέρηση των έργων στο Καπετανάκειο, καθώς και η αστοχία στην αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αποφάσισε την οριστική διακοπή των εργασιών στο έργο ανάπλασης του κόλπου του Δερματά και τη δημιουργία τεχνητής πλαζ στο σημείο, ελλείψει Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με λύπη και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τη τελευταία δυσμενή εξέλιξη για την οριστική διακοπή των εργασιών για τη διαμόρφωση του κόλπου του Δερματά. Με λύπη γιατί άλλο ένα έργο στο Ηράκλειο παραμένει ημιτελές. Με προβληματισμό γιατί δεν αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου αυτού αναδεικνύουν την γενικότερη παθογένεια που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή: Προχειρότητα στο σχεδιασμό, αναποτελεσματικότητα στην ωρίμανση, αστοχία στην υλοποίηση. Ανακοινώθηκε με μακέτες αλλά έπασχε στην ουσία και στη θεσμική θωράκιση του. Στην εποχή μας ένα τόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητο έργο είναι αδιανόητο να υλοποιηθεί χωρίς αξιόπιστη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα αντιμετωπίζει το σύνολο των ενδεχόμενων αρνητικών επιβαρύνσεων και θα προτείνει βιώσιμες λύσεις. 

Η παράκαμψη των σχετικών προβλέψεων με την επίκληση αθεμελίωτων ισχυρισμών περί κατεπείγοντος θίγουν αφενός τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά κυρίως δύνανται να προκαλέσουν βλάβη στο περιβάλλον και στην εικόνα της πόλης μας.

Να αναλάβουν της ευθύνες τους.

Δυστυχώς τα λάθη επαναλαμβάνονται. Στο κέντρο της πόλης μας παραμένει ως ανοικτή πληγή το ημιτελές έργο της ανάπλασης της Δικαιοσύνης. Λίγες ημέρες πριν την λήξη της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί μόνο το 40% του συνολικού έργου. Βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, κάτοικοι επισκέπτες επαγγελματίες και καταστηματάρχες είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τις αρνητικές επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις. Παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

Εάν σε αυτά προστεθεί η καθυστέρηση των έργων στο Καπετανάκειο και η αστοχία στην αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο, αναδεικνύεται μια γενικότερη εικόνα παράλυσης και απουσίας συντονισμού. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κόστος το πληρώνει το Ηράκλειο.

Η ευθύνη είναι συλλογική και βαρύνει το σύνολο της δημοτικής αρχής αλλά πρέπει να αναληφθεί και προσωπικά από αυτούς που έφεραν το δήμο σε αυτή τη δυσμενή θέση».

Δήμος Ηρακλείου: «Τι έκανε 12 χρόνια ο κ. Κουράκης για τον κόλπο του Δερματά»;

Απάντηση, στα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κουράκη για τον κόλπο του Δερματά, έδωσε με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του νυν δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κουράκη για το έργο στον κόλπο του Δερματά. Επειδή η Δημοτική Αρχή εξέφρασε ήδη από χθες την αποφασιστικότητά της για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο, καλούμε τον κ. Κουράκη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Στα 12 δώδεκα χρόνια της δημαρχίας του, τι έκανε ο κ. Κουράκης για τον κόλπο του Δερματά και σε τι κατάσταση τον άφησε (ας δει κ τις φωτογραφίες).
  2. Ο Δήμαρχος Β. Λαμπρινός δήλωσε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε το έργο, το οποίο εκτελείται νόμιμα, να συνεχιστεί. Η παράταξη του κ. Κουράκη θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου ή στηρίζει την άποψη του «ΚΡΗΤΗ TV» και της «ΝΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» που πιστεύουν ότι «το έργο τελείωσε»;
  3. Γιατί ο κ. Κουράκης επέτρεψε μετά τις εκλογές του 2014 και  λίγες μέρες πριν παραδώσει την εξουσία να μετατεθούν ταυτόχρονα 12 μηχανικοί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς μάλιστα καν να ενημερώσει το Δήμαρχο που επέλεξαν οι πολίτες του Ηρακλείου για να τον διαδεχθεί;
  4. Η απένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου που έγινε το 2014 και χρέωσε το Δήμο Ηρακλείου με περίπου 12 εκατομμύρια Ευρώ, την οποία παλεύει να ανατρέψει δικαστικά η  Δημοτική Αρχή ώστε να δικαιωθεί ο Δήμος, ήταν τελικά απένταξη ή «λογιστικό θέμα» όπως έλεγε ο κ. Κουράκης προεκλογικά το 2014;
  5. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κουράκης επέλεξε ουσιαστικά να απέχει από το Δημοτικό Συμβούλιο, απουσιάζοντας από 46 (σαράντα έξη) συνεδριάσεις του;

Ο δήμαρχος και τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών είναι δεκτικοί σε κάθε κριτική. Επιθυμία μας είναι να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ολοκληρωμένα και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Απαντήσεις όμως δεν οφείλουμε μόνο εμείς αλλά κι εκείνοι που διοίκησαν το Δήμο επί 12 χρόνια και διεκδικούν ξανά την εξουσία. Όλα λοιπόν στο φως και καθαρές κουβέντες απ’ όλους».

«Από όργανο παραγωγής πολιτικής και έργου, έχετε μετατραπεί σε απουσιολόγο»

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών», εξέδωσε εκ νέου η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, με την οποία κάνει λόγο για θράσος, από πλευράς δημοτικής αρχής και για απουσία έργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι κατανοητός ο εκνευρισμός της δημοτικής αρχής και η αφωνία της όταν καλείται να δώσει απαντήσεις για τις αστοχίες και παραλείψεις της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου που η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως εμβληματικό. Μόνο που εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Αρκετοί πρώην συνεργάτες της πλειοψηφίας έχουν εδώ και καιρό εντοπίσει την κακοδαιμονία της ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και την προχειρότητα που επέδειξε την περασμένη πενταετία.

Δεν κομίζουμε εμείς γλαύκα στην Αθήνα. Οι πολίτες του Ηρακλείου έχουν μνήμη και κρίση. Άλλωστε η ανοικτή πληγή στο κέντρο του Ηρακλείου δεν αφήνει κανένα να ξεχάσει ότι ακόμα και σε απλά τεχνικά έργα δεν μπορούν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Όμως, είναι ντροπή αντί να απαντήσει επί της ουσίας η δημοτική αρχή να απαντά η παράταξη και αντί να παρέχει στους δημότες επαρκείς εξηγήσεις, επικαλείται ατεκμηρίωτα δικαιολογίες και παραπέμπει σε άσχετα θέματα. Επειδή εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτή την πολιτική πρακτική, δεν ανήκουμε στη σχολή αυτών που «δοξάστηκαν κρυπτόμενοι» και σε αντίθεση μαζί τους θα απαντήσουμε με χαρά στα δικά τους ερωτήματα και αγωνίες.

Το θράσος όμως έχει όρια. Μας ζητούν συγκρίσεις για τον κόλπο του Δερματά. Τους απαντάμε: Εμείς αναμορφώσαμε το σύνολο του παραλιακού μετώπου σε μήκος χιλιομέτρων ενώ η παρούσα πλειοψηφία δεν μπορεί να υλοποιήσει ένα έργο σε μήκος 150 μέτρων (!)παρά το γεγονός ότι τους είχαμε παραδώσει εγκεκριμένες μελέτες μετά από Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Δεν ξέρουμε εάν θυμούνται πως ήταν το παραλιακό μέτωπο πριν τη θητεία μας και μετά. Είναι βέβαιο όμως ότι το θυμούνται οι πολίτες του Ηρακλείου. Δεν χρειάζονται φωτογραφίες. Επί των ημερών μας το Ηράκλειο είδε μετά από δεκαετίες τη θάλασσα.

Ας μην αποπροσανατολίζουν τους Δημότες με δηλώσεις ότι δήθεν θα ολοκληρώσουν το έργο στο Δερματά, το οποίο σταμάτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επειδή δεν τήρησαν τους περιβαλλοντικούς όρους. Το έργο, όπως πρόσφατα τους γνώρισε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το «πήραν τα «κύματα». Θα χρειαστεί καιρό για να «επουλωθούν» τα λάθη που έκαναν.  Βοήθησαν όμως και οι ίδιοι στην εξέλιξη αυτή, αφού επί πέντε συνεχείς εξάμηνες παρατάσεις της ισχύος της παρέκκλισης από την περιβαλλοντική αδειοδότηση που πήραν το 2016, δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν και όπως λέει ο λαός, τα έκαναν «μούσκεμα».

Επαναφέρουν το θέμα της μετάθεσης των μηχανικών το 2014 όταν θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι μεταθέσεις έγιναν με βάση το άρθρο 48 του ν.4274/2014 για την κινητικότητα των υπαλλήλων. Εκτός και εάν η θέση τους είναι να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην είναι σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να εκτελέσει τα έργα με βάση τις προβλέψεις του ν.4412/2016 που παρέχει διευρυμένες δυνατότητες ωρίμανσης παρακολούθησης και υλοποίησης των έργων. Ας μην επικαλείται λοιπόν ετεροχρονισμένα προβλήματα στελέχωσης ως δικαιολογία για να καλύψει την παντελή ανικανότητα συντονισμού στην υλοποίηση έργων.

Οι αναφορές στο Πολιτιστικό Κέντρο είναι προφανώς άστοχες. Τους ζητάμε να διαβάσουν τα επιχειρήματα που υπάρχουν καταχωρημένα στην Έφεση του Δήμου Ηρακλείου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου σε πρώτη φάση ο Δήμος δικαιώθηκε. Εκεί θα καταλάβουν πως με αδιάσειστα επιχειρήματα αποδεικνύεται ότι η ευθύνη για την απένταξη του Έργου οφείλεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και όχι στο Δήμο. Αυτά όλα τα γνωρίζουν, αλλά μάλλον σκοπίμως τα αποκρύπτουν.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος  Ηρακλείου, από όργανο παραγωγής πολιτικής και έργου, έχει μετατραπεί σε απουσιολόγο. Η δημοτική μας παράταξη ήταν πάντα παρούσα και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις προς όφελος των πολιτών. Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κουράκης ήταν παρών και όταν απουσίαζε δικαιολογημένα ενημέρωνε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Οι απουσίες του συνδέονται αποκλειστικά με τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών ως εκπρόσωπος της χώρας. Η εκπροσώπηση αυτή τιμά το Ηράκλειο και τους πολίτες του. Οι παρεμβάσεις του σε αυτό το θεσμικό ευρωπαϊκό όργανο ήταν πάντοτε προς όφελος της χώρας μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην επόμενη ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Γιάννης Κουράκης έχει επιλεγεί ένας μεταξύ τριών ομιλητών από τους 500 συνέδρους για να πραγματοποιήσει παρέμβαση για την αστική ανάπτυξη.

Είναι προφανές ότι η παρούσα δημοτική αρχή βλέπει το ένα μετά το άλλο τα όνειρα της να καταρρέουν, φυλλορροεί και αποσυντονίζεται και για το λόγο αυτό χάνει την ψυχραιμία της. Όμως με σκουριασμένα όπλα και σαθρά επιχειρήματα κανένας δεν πήγε μπροστά. Το Ηράκλειο κοιτάζει με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον και θα εμπιστευθεί αυτούς που παράγουν πολιτική έχουν όραμα, σχέδιο γνώση και εμπειρία».

«Αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Κουράκης»

Στα ερωτήματα που του είχε θέσει στην προηγούμενη ανακοίνωσή της, καλεί η «Δύναμη Πολιτών» του Βασίλη Λαρμπινού, να απαντήσει ο Γιάννης Κουράκης, κατηγορώντας τον ότι λίγες μέρες προτού παραδώσει την δημαρχία, συναίνεσε στην μαζική φυγή μηχανικών από τον Δήμο Ηρακλείου, γνωρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών»:

«Σε σχέση με την δεύτερη ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη (4 Απριλίου 2019) επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Για την εξέλιξη του έργου της αναμόρφωσης του Κόλπου του Δερματά,  με στόχο την αντιδιαβρωτική του προστασία, η Δημοτική Αρχή έδωσε πλήρη απάντηση,  ήδη από τις 3 Απριλίου, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.  Το ερώτημα, όμως που δεν απαντήθηκε και για αυτό  το επαναλαμβάνουμε, είναι το εξής:  Ο κ. Κουράκης στηρίζει ή  όχι προσπάθεια του  Δήμου;

Υπενθυμίζουμε απλώς – και αυτό ήταν το νόημα της αναφοράς μας στην χθεσινή ανακοίνωση – ότι στην υπόθεση της απένταξης του πολιτιστικού που κληρονομήσαμε,θεωρήσαμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Κι αυτό πράττουμε.

Η  ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κουράκη  φαίνεται να λησμονεί την  επικίνδυνη απραξία της  δημοτικής του αρχής σχετικά με την αποκατάσταση του Κόλπου,  από το 2010 ως το 2014,  και παρότι είχαν προκύψει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.  Οι δημότες αντιθέτως  δεν το έχουν λησμονήσει.

Ο κ. Κουράκης, εκτός του ότι αποφεύγει ουσιαστικά να απαντήσει και στο ζήτημα της μετακίνησης των μηχανικών τον Αύγουστο του 2014, επιχειρεί να μας κάνει και ένα μάθημα νομιμότητας. 

Μόνο που τα πράγματα εν προκειμένω είναι απλά και ξεκάθαρα: λίγες μέρες προτού παραδώσει την Δημαρχία, ο κ. Κουράκης συναίνεσε στην μαζική φυγή μηχανικών από τον Δήμο Ηρακλείου, γνωρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες. Και το έκανε χωρίς να έχει την στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια να ενημερώσει σχετικά τον διάδοχό του, πολλώ δε μάλλον να ζητήσει την γνώμη του. 

Ήταν αυτή του η απόφαση προς το συμφέρον του Δήμου; Ας το κρίνουν οι δημότες.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή , παρά την υποστελέχωση την οποία κλήθηκε να  διαχειριστεί,  μαζί με ποικίλα  άλλα προβλήματα, ολοκλήρωσε όλα – πλην ενός -  τα έργα ΕΣΠΑ που παρέλαβε από την προηγούμενη και υλοποιεί  αυτήν την στιγμή πολλά ακόμα και ιδιαίτερα σημαντικά έργα σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.

Εν κατακλείδι και επειδή το μόνο που ενδιαφέρει τους δημότες τελικά είναι η πρόοδος της πόλης, εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το έργο της αποκατάστασης του Κόλπου του Δερματά να ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση η πορεία που έχουμε χαράξει δεν πρόκειται να  ανακοπεί, παρά τα πρόσκαιρα εμπόδια.

Το Ηράκλειο προχωρά μπροστά. Μόνο μπροστά».

«Απουσία έργου»

Απαντώντας στην απάντηση της «Δύναμης Πολιτών» που είχε προηγηθεί, η Δημοτική Κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» του Γιάννη Κουράκη, εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την δημοτική αρχή για «απουσία έργου και φθηνές δικαιολογίες», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι πολίτες του Ηρακλείου έχουν πλήρη αντίληψη του αδιεξόδου της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν χρειάζονται οι αμυντικές ανακοινώσεις της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας (που είναι ήδη μειοψηφία) για να τους το υπενθυμίζουν.

Η απουσία έργου μετά από 5 χρόνια θητείας δεν καλύπτεται με φθηνές δικαιολογίες και αναφορές στο παρελθόν. Ο καθένας πλέον έχει τη δική του διαδρομή. Οι Ηρακλειώτες και ξέρουν και βλέπουν.

Άλλωστε οι αστοχίες που ακολουθούν κάθε τους προσπάθεια μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνουν αυτά που επισημάναμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας».

Δύναμη Πολιτών: «Η πραγματικότητα φτάνει(και με φωτογραφίες)»

Άμεση απάντηση, με τη συνοδεία φωτογραφιών από το πριν και το μετά στον κόλπο του Δερματά (ο οποίος φαίνεται ότι αποτελούσε μόνο την αφορμή για τον «πόλεμο» ο οποίος ξέσπασε ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δημάρχους), έδωσε η «Δύναμη Πολιτών».

Στην λιτή ανακοίνωση, παρουσιάζονται δύο φωτογραφίες από τον κόλπο Δερματά το 2014 (επί δημαρχίας Κουράκη) και από σήμερα (επί δημαρχίας Λαμπρινού), κάτι το οποίο, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, δείχνει τη βελτίωση του σημείου.

Η ανακοίνωση:

«Επειδή ήδη ζητήσαμε δύο φορές από τον κ.Κουράκη να εξηγήσει σε ποια κατάσταση άφησε το 2014 τον κόλπο Δερματά και γιατί, αλλά αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει, απαντούμε εμείς με δυο φωτογραφίες που τα λένε όλα, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα σε ποια κατάσταση παραδόθηκε η τοποθεσία από τη δημοτική αρχή Κουράκη και πώς είναι τώρα με τις εργασίες αντιστήριξης.

 

Δεν χρειάζονται ούτε μακέτες, ούτε πολλά λόγια. Η πραγματικότητα φτάνει».

«Πέντε χρόνια για μία επιχωμάτωση;»

Συνέχεια στο μπαράζ των ανακοινώσεων, έδωσε η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5», καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τον κόλπο Δερματά, ο Γιάννης Κουράκης κατηγόρησε για ανικανότητα την δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι περήφανη, για το γεγονός ότι προχώρησε σε μία επιχωμάτωση 150 μέτρων, σε πέντε χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωηση:

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει …κρεμαστάρια;

Επειδή η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται το χαμηλό σημείο στο οποίο έχει διολισθήσει, της υπενθυμίζουμε ότι εκτίθεται ακόμα περισσότερο και με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει.

Τι ακριβώς δείχνουν οι φωτογραφίες που παραθέτει η «Δύναμη Πολιτών» και μάλιστα με υπερηφάνεια, όπως συνάγεται από το ύφος της απάντησης της; Για την αποκατάσταση της συνοχής του μετώπου του επιχώματος μήκους 150 μέτρων περίπου χρειάστηκε 5 χρόνια και -για την αλήθεια των γεγονότων- πέντε παρατάσεις (!) αφού το πέρασε ως ειδικό καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» για να το αποκαταστήσει.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ολοκληρώσει το σύνολο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και προετοιμάσει την υλοποίηση του έργου με Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUROPAN 4. Να υπενθυμίσουμε δε στους επιλήσμονες ότι το Ηράκλειο τιμήθηκε το 2012 από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο διαγωνισμό επιβράβευσης καλών πρακτικών με θέμα "Αναπλάσεις Ευρωπαϊκών Παράκτιων Πόλεων".

Για την ταμπακιέρα φυσικά κουβέντα και πάλι. Μετά τις μακέτες και οι φωτογραφίες είναι άλλη μια απόδειξη της ανικανότητας τους σε έργο. Αναρωτούνται οι πολίτες, πόσα χρόνια χρειάζονται ακόμα για να ολοκληρώσουν αυτό το μικρό (150 μέτρων) «εμβληματικό έργο» όπως το χαρακτηρίζουν;»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Άκυρο» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον κόλπο Δερματά
Την οριστική διακοπή των εργασιών στο έργο ανάπλασης του κόλπου του Δερματά και τη δημιουργία τεχνητής πλαζ στο σημείο, αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.
«Άκυρο» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον κόλπο Δερματά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Γεωργιάδη
Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο κομμάτι του έργου στο πάρκο Γεωργιάδη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.
Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Γεωργιάδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσιάστηκε... με αντιδράσεις η ανάπλαση της Πλατείας Σούδας
Ο Δήμος Χανίων παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης, τη μελέτη του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Σούδας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.224.500 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου...
Παρουσιάστηκε... με αντιδράσεις η ανάπλαση της Πλατείας Σούδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσιάστηκε η πρόταση για το Open Mall στο Ηράκλειο
Η παρουσίαση της μελέτης – πρότασης για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην πόλη του Ηρακλείου, παρουσιάστηκε από τον Δήμο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που επέλεξαν να συμμετέχουν στο...
Παρουσιάστηκε η πρόταση για το Open Mall στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενεργοί Πολίτες: Καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης του Ηρακλείου
Ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα ανάπλασης του κέντρου του Ηρακλείου, αλλά και την ποιότητα της κατασκευής, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο –...
Ενεργοί Πολίτες: Καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Τα δέντρα έπεσαν θύματα της... «ανάπλασης»
Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη του Ηρακλείου προκαλεί η κοπή 15 δέντρων στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των έργων «ανάπλασης». Τα δέντρα κόπηκαν από τη ρίζα τους στην οδό Ίδης από το συνεργείο του εργολάβου...
Ηράκλειο: Τα δέντρα έπεσαν θύματα της... «ανάπλασης»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας