Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπό κατάληψη η Τουριστική Σχολή στον Άγιο Νικόλαο

Υπό κατάληψη τελεί η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο

anatolh.gr

Υπό κατάληψη η Τουριστική Σχολή στον Άγιο Νικόλαο

  • A-
  • A+
Με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, ο Σύλλογος των σπουδαστών αποφάσισε την κατάληψη της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Οι σπουδαστές κάνουν λόγο για διάψευση των προσδοκιών και των υποσχέσεων που τους είχαν δοθεί, καθώς αναμενόταν η κατάθεση νομοσχεδίου στα τέλη Μαρτίου, μέσω του οποίου θα αντιμετωπίζονταν τα περισσότερα προβλήματα των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου Κρήτης και Ρόδου, το οποίο και αυτό τελεί από την Τρίτη υπό κατάληψη.

Οι σπουδαστές της Σχολής αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουν από το Υπουργείο Τουρισμού στα ζητήματα και αιτήματα που έχουν καταθέσει.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται κατάληψη στη Σχολή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Φοιτητών της Α.Σ.Τ.Ε.Κ. διεξήχθη Γενική Συνέλευση των φοιτητών με κύριο θέμα την πραγματοποίηση της δεύτερης κατάληψης του κτηρίου. Η πρόταση έγινε δεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Ως εκ τούτου η κατάληψη ξεκινάει στις 2 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 σε συνεργασία με την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. (αντίστοιχη σχολή της Ρόδου) η οποία τελεί και αυτή υπό κατάληψη από τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας.

Η Απόφαση για την τέλεση της δεύτερης κατάληψης δεν προήλθε τυχαία. Μια σειρά γεγονότων οδήγησε τις δύο σχολές σε αυτήν την κίνηση. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2018 η Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και τον Ιανουάριο του 2019 η Α.Σ.Τ.Ε.Κ., απέστειλε στο Υπουργείο Τουρισμού σε μορφή ηλεκτρονικής επιστολής τα χρόνια προβλήματα των σχολών, χωρίς κάποια ανταπόκριση. Έτσι πάλι μετά από Γενική Συνέλευση των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/02/2019 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.Τ.Ε.Κ. πάρθηκε η απόφαση για την κατάληψη του κτηρίου η οποία ξεκίνησε στις 20:00 της ίδιας ημέρας. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο και την υπόσχεση που μας έδωσαν για αποστολή ενός κλιμακίου στη σχολή μας, αποφασίσαμε να λήξουμε την κατάληψη την Παρασκευή 01/03/2019.

Την Τρίτη 05/03/2019 μας επισκέφτηκαν ο Κύριος Ανδρουλάκης (Γενικός Διευθυντής Τουριστικής Εκπαίδευσης) και η Κυρία Ανδρέου ( Γενική Προϊσταμένη του τμήματος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου) για να συζητήσουμε για τα χρόνια προβλήματα της σχολής. Όπως φάνηκε όμως η συζήτηση αποδείχθηκε άγονη καθώς όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά μας αλλά και γενικότερα δεν είχαμε καμία απάντηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου είχαν υποσχεθεί ότι θα δούμε «έργο» και απαντήσεις έως το τέλος του Μαρτίου, κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε.

Έχει καταντήσει γραφική η αντιμετώπιση του Υπουργείου με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε καταλήψεις με σκοπό να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την σχολή μας. Όντας φοιτητές που εισαχθήκαμε στις σχολές μας από την διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων νιώθουμε αδικημένοι από αυτή την κατάσταση. Την προκειμένη στιγμή οι 2 μοναδικές τριτοβάθμιες σχολές του Υπουργείου Τουρισμού είναι κλειστές λόγω κατάληψης. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου, για την ανάληψη ευθυνών αλλά και την λήψη αποφάσεων για την αναβάθμιση των Α.Σ.Τ.Ε.».

Με πληροφορίες από την «Ανατολή»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
Ενα τρίτο Πανεπιστήμιο αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η Κρήτη καθώς η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε ομόφωνα τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστημιακή μονάδα. Η απόφαση ελήφθη...
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
Με διαφορετικές ταχύτητες εισέρχεται στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής προς τον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ. Στην Κρήτη, το ΤΕΙ βάζει πρόσω ολοταχώς για να...
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πρώτο ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια
Στην καλύτερη θέση, σε σχέση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ελλάδας παγκοσμίως, κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με την λίστα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Κατάταξης για το 2019. Από τα οχτώ ελληνικά...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πρώτο ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
Την Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών και των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου της Κρήτης, παρουσίασε ο πρύτανης του ΤΕΙ Νίκος Κατσαράκης, σε σχετική συνέντευξη τύπου. Το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα προέλθει από...
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΙ Κρήτης: «Πανεπιστημιοποίηση»... με απλήρωτο προσωπικό
Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι στο Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, οδηγεί σε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού.
ΤΕΙ Κρήτης: «Πανεπιστημιοποίηση»... με απλήρωτο προσωπικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΙ Κρήτης: «Ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»
Την ενίσχυση του υφιστάμενου τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ζητάει η Σύγκλητος, με φόντο την «πανεπιστημιοποίηση» του ιδρύματος.
ΤΕΙ Κρήτης: «Ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας