Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο Ρέθυμνο ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Στο Ρέθυμνο ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

  • A-
  • A+
Στο Ρέθυμνο διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, από τις 22 – 24 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος πλέον αποτελεί θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση των Κρητικών προϊόντων & της Κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «Κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του», με ομιλητές:

  • «Η συμβολή των προϊόντων ΠΟΠ/ ΠΓΕ στη δημιουργία  υπεραξίας της αγροτικής παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη Branding Τόπου. Η περίπτωση του ελαιολάδου», Μπουνάκης Νίκος, M.Sc Marketing &CommunicationMBA Διευθύνων ΣύμβουλοςProactive ΑΕ –Σύμβουλοι επιχειρήσεων
  • «Η καλλιέργεια της ελιάς στον κόσμο, προβλήματα και προοπτικές», Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος, M.ScPhD, Γεωπόνος-Ερευνητής,  Πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών φυτών Χανίων
  • «Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της Ελαίας καρπός», Ψιλάκης Νίκος, Συγγραφέας
  • «Το ελαιόλαδο στην σύγχρονη γαστρονομία. – Σήμα «κρητική κουζίνα» Παναγιωτάκης Μιχάλης, Chef & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής

Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στα ελαιόλαδα, τα οποία θα διακριθούν, στην τελετή βράβευσης, την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ελαιόλαδο... 510 € από αιωνόβιες ελιές
Το ποσό των 510 € «έπιασε» σε δημοπρασία στην Ολλανδία, η συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοιΝΣΕΠ) «Επτάστικτος» από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας. Το...
Κρήτη: Ελαιόλαδο... 510 € από αιωνόβιες ελιές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: O δεκάλογος του ποιοτικού ελαιολάδου
Απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες για όλα τα κρίσιμα σημεία ποιότητας από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιουργείο και από την αποθήκευση μέχρι την τυποποίηση, εξέδωσε το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου...
Κρήτη: O δεκάλογος του ποιοτικού ελαιολάδου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιεράπετρα: Φτιάχνουν ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές
Στην παραγωγή ελαιόλαδου από αρχαία ελαιόδεντρα της Κρήτης, προχώρησαν τα μέλη του συλλόγου «Eπτάστικτου», ενός κοινωνικού συνεταιρισμού της Ιεράπετρας. Η τυποποίηση του ελαιολάδου ξεκίνησε από πέρυσι, με τις...
Ιεράπετρα: Φτιάχνουν ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από κοινού πώληση ελαιολάδου από συνεταιρισμούς του Ηρακλείου
Σε από κοινού πώληση ελαιολάδου φετινής παραγωγής με πλειοδοτικό διαγωνισμό, προχωρούν εννέα συνεταιρισμοί του Ηρακλείου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συλλογική προσπάθεια ενώ συνολικά θα...
Από κοινού πώληση ελαιολάδου από συνεταιρισμούς του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προτείνουν την καθιέρωση της Σητείας ως «Πόλη του Ελαιολάδου»
Στην κατοχύρωση του brand name της Σητείας, ως «Πόλη του Ελαιολάδου», στοχεύει το κάλεσμα του Δήμου για συνάντηση φορέων, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις και ιδέες. Επίσης προσανατολίζονται στην...
Προτείνουν την καθιέρωση της Σητείας ως «Πόλη του Ελαιολάδου»
ΝΗΣΙΔΕΣ
Τελικά, παράγουμε... χρυσό!
Ενα χρυσαφένιο, μοναδικό κρητικό ελαιόλαδο κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου της Νέας Υόρκης. Το ελαιόλαδο Ziro από τη Σητεία της Κρήτης τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση και...
Τελικά, παράγουμε... χρυσό!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας