• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.0°C / 16.4°C
  0 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.4°C / 16.8°C
  2 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.8°C / 16.0°C
  2 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 12.9°C
  1 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.2°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.5°C / 16.0°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 12.4°C
  0 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 15.6°C
  2 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.8°C
  4 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 16.1°C
  1 BF
  88%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 14.6°C
  3 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  3 BF
  71%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.5°C / 13.9°C
  1 BF
  68%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.8°C
  3 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.2°C / 17.0°C
  2 BF
  69%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 14.9°C
  1 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.2°C / 16.7°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  0 BF
  62%

ΤΕΙ Κρήτης: «Πανεπιστημιοποίηση»... με απλήρωτο προσωπικό

 • A-
 • A+
Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι στο Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, οδηγεί σε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, το ίδρυμα για να καλύψει τη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού, αναγκάζεται να προχωράει σε τροποποίηση του προϋπολογισμού καθώς η χρηματοδότηση από το Υπουργείο δεν επαρκεί. 

Παράλληλα κατηγορούν το Υπουργείο ότι, αντί να φροντίσει τα ποσά που κατευθύνονται για τους μισθούς των εργαζόμενων να εξαιρούνται από την υποχρεωτική τροποποίηση του προϋπολογισμού, επιτρέπει τις συνεχείς τροποποιήσεις του προϋπολογισμού του ιδρύματος, το οποίο σχεδόν πάντα οδηγεί σε καθυστέρηση των πληρωμών τους.

Τέλος, το Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κύρια προτεραιότητά της είναι η είσοδος των επενδύσεων εντός του ΤΕΙ, και όχι η διασφάλιση των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και τα αιτήματα:

«Το Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται ξανά μπροστά στο ίδιο τραγικό έργο. Όπως σταθερά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έρχεται ο Μάρτιος και μας βρίσκει κοντά 4 μήνες απλήρωτους, έτσι και φέτος. Το Ίδρυμα για να καλύψει τη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού αναγκάζεται σε τροποποίηση του προϋπολογισμού καθώς η χρηματοδότηση από το υπουργείο δεν επαρκεί.

Χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έδωσε κονδύλι 250χιλ ευρώ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιδρύματος, ενώ για να καλυφτούν επαρκώς απαιτούνται τουλάχιστον 800χιλ ευρώ. Μέχρι να αποδεχτεί το υπουργείο την τροποποίηση αυτή, οι οικογένειες μας στερούνται βασικά πράγματα, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι μας που ζουν με δανεικά.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτήν την κατάσταση πρώτον για την πάγια και διαρκή υποχρηματοδότηση του ΤΕΙ Κρήτης έτσι ώστε να αναγκάζεται το Ίδρυμα, κάθε χρόνο σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για να μπορεί από ίδιους πόρους να καλύπτει τις εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες του Ιδρύματος.

Δεύτερον γιατί αντιμετωπίζει με αναλγησία τις ανάγκες εκατοντάδων εργαζόμενων αντί να φροντίσει τα ποσά που κατευθύνονται για τους μισθούς των εργαζόμενων να εξαιρούνται από την υποχρεωτική τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο μπορεί η τροπολογία για τους μισθούς μας να έχει περάσει από κόσκινο μέχρι να εγκριθεί όμως πολύ πιο άμεσα εγκρίθηκε μια άλλη τροπολογία, αυτή των δημόσιων επενδύσεων του ΤΕΙ Κρήτης. Εξέλιξη που καταδεικνύει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι οι επενδύσεις και ας υπάρχουν απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία! Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με δανεικά. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρωστούμενων μισθών και ταυτόχρονα νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί από την διαδικασία τροποποίησης του προϋπολογισμού των Ανώτατων Ιδρυμάτων τα επιπλέον ποσά που κατευθύνονται για την μισθοδοσία έκτακτου ή μόνιμου προσωπικού.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης! Διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με νόμο από την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να ζούμε με ψίχουλα, ούτε να κάνουμε 2-3 δουλειές για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Θέλουμε σταθερή μόνιμη αξιοπρεπή δουλειά. Όπως σταθερές και πάγιες ειναι ανάγκες που καλύπτούμε για την ερυθμη λειτουργία του ΤΕΙ.

Διεκδικούμε:

 • Καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας μας. Να καταβάλλεται σταθερά κάθε πρώτο δεκαήμερο του μήνα.
 • Αναπλήρωση των απωλειων των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με νόμο. Συμβάσεις ετήσιες χωρίς μείωση των μισθολογικών όρων απο εξάμηνο σε εξάμηνο.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με όλα τα δικαιώματα του μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού καθώς καλύπτουμε μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος. Άνοιγμα θέσεων Ειδικού Επιστημονικού́ Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού́ Διδακτικού Προσωπικού́(Ε.ΔΙ.Π,) και Ειδικού́ Τεχνικού́ Εργαστηριακού Προσωπικού́ (Ε.Τ.Ε.Π.) για την στελέχωση των τμημάτων και των εργαστηρίων, με αυξήσεις στου μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του σημερινού έκτακτου και μόνιμου προσωπικού στο νέο Πανεπιστήμιο χωρίς βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΤΕΙ Κρήτης και συνολικά την Ανώτατη Εκπαίδευση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης, μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού αλλά και η εξασφάλιση στοιχειωδών αναγκών του Ιδρύματος(αναβάθμιση εξοπλισμού, έρευνας, εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναβάθμιση των παροχών του Ιδρύματος όπως σίτιση, στέγαση κ.α.)».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην τελική ευθεία η πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης
Την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, βάσει των ακαδημαϊκών κριτηρίων που είχαν εκ των προτέρων τεθεί, αναμένεται να εισηγηθεί στο πόρισμά της η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας. Το...
Στην τελική ευθεία η πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
Ενα τρίτο Πανεπιστήμιο αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η Κρήτη καθώς η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε ομόφωνα τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστημιακή μονάδα. Η απόφαση ελήφθη...
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΙ Κρήτης: «Ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»
Την ενίσχυση του υφιστάμενου τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ζητάει η Σύγκλητος, με φόντο την «πανεπιστημιοποίηση» του ιδρύματος.
ΤΕΙ Κρήτης: «Ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
Με διαφορετικές ταχύτητες εισέρχεται στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής προς τον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ. Στην Κρήτη, το ΤΕΙ βάζει πρόσω ολοταχώς για να...
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
Την Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών και των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου της Κρήτης, παρουσίασε ο πρύτανης του ΤΕΙ Νίκος Κατσαράκης, σε σχετική συνέντευξη τύπου. Το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα προέλθει από...
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων
Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η 90η Σύνοδος των Πρυτάνεων η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ενώ παραβρέθηκε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος προέβη σε ανακοινώσεις για τα ιδρύματα.
Οι αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας