• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.7°C / 18.4°C
  0 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.0°C / 14.6°C
  2 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.3°C
  2 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 13.6°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 15.2°C
  1 BF
  88%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 14.0°C
  1 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.4°C / 9.4°C
  3 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 16.8°C
  1 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.1°C / 18.6°C
  2 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  0 BF
  80%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.1°C / 19.1°C
  0 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 13.5°C / 13.5°C
  5 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.1°C / 18.1°C
  3 BF
  77%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 9.9°C / 13.5°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 14.0°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 14.8°C / 19.8°C
  1 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 18.7°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.2°C / 14.4°C
  1 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 14.7°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  1 BF
  85%

O ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, έξω από το Ηράκλειο

ΑΗΣ Λινοπεραμάτων: Νέο «όχι» του Δήμου στους αεριοστρόβιλους

 • A-
 • A+
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κατηγορηματικά αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εργασία στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση, το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με την οποία δύναται να τοποθετηθούν αεριοστρόβιλοι σε υπάρχουσες μονάδες της Κρήτης και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αντέδρασε άμεσα, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε.Δ. Κρήτης ενώ κινητοποίησε το σύνολο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Ηρακλείου, υπενθυμίζοντας τις πάγιες θέσεις του Δήμου Μαλεβιζίου, το σχετικό ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Κρήτης αλλά και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, που προβλέπουν ως ενεργειακό κέντρο την Κορακιά, επίσης στα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου, και χαρακτηρίζουν την περιοχή των Ληνοπεραμάτων ως τουριστική.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, Η κινητοποίηση αυτή, είχε αποτελέσματα, με τον υπουργό να δηλώνει στην Βουλή ότι αυτή η μεταφορά αεριοστροβίλων δεν θα γίνει στα Ληνοπεράματα, αλλά στα Χανιά.

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον ίδιο για όλες τις ενέργειες που προηγήθηκαν, για τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη, Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανώλη Συντυχάκη και του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς και για τα αποτελέσματα που υπήρξαν.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Πέτρος Ινιωτάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισσαμάκης.

Από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Μαλεβιζίου για τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους και με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του: Δεν επιτρέπουμε καμία απολύτως εργασία στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που θωρακίζουν και καλύπτουν τα όποια ενεργειακά κενά της Κρήτης αναμένεται να δημιουργηθούν, μεταξύ αυτών και η Κορακιά, το χαρακτηρισμένο ενεργειακό κέντρο που επίσης βρίσκεται στα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου.

Υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς, παραμένοντας ενωμένοι και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και των κατοίκων του, παραμένουμε σε επαγρύπνηση.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση των Βουλευτών Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη, Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανώλη Συντυχάκη, καθώς και του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που υποστήριξαν αποτελεσματικά τις θέσεις του Δήμου Μαλεβιζίου.

Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια έτσι ώστε η σχετική, προφορική δήλωση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην Βουλή των Ελλήνων, ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αφορά τον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, να λάβει και νομοθετική ισχύ».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι το Μαλεβίζι, η Κρήτη γενικότερα, είναι ενωμένη. Μας ικανοποίησε απόλυτα η άμεση αντίδραση όλων των εκπροσώπων του τόπου μας – και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό – τονίζουμε όμως παράλληλα, το ότι δεν εφησυχάζουμε.

Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, σχεδιάζουμε με σοβαρότητα και χωρίς λαϊκισμούς κάθε βήμα και προτείνουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις. Λύσεις που επί της ουσίας λύνουν το ενεργειακό ζήτημα της Κρήτης. Μην ξεχνάμε ότι η Κορακιά βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας και έχουμε καταφέρει τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Π.Ε.Δ. Κρήτης, να ενστερνιστούν και να υποστηρίξουν τις προτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου.

Γι’ αυτό και η θέση μας ήταν και παραμένει αδιαπραγμάτευτη: Δεν θα επιτρέψουμε καμία απολύτως εργασία στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, δεδομένου των πολλών εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν. Και μόνο μας μέλημα, είναι το ιδανικότερο αύριο για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους του».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράταση ως το 2022 στη λειτουργία του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
Την παράταση της λειτουργίας των αεριοστροβιλικών μονάδων του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο μέχρι τα τέλη του 2022, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Παράταση ως το 2022 στη λειτουργία του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου για τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
Θέση για τα αιτήματα εταιριών για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου στα Λινοπεράματα, πήραν οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου». Με ανακοίνωσή τους, απορρίπτουν τις λογικές εκσυγχρονισμού...
Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου για τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιμένει ο Δήμος Μαλεβιζίου στην απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, είχε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, όπου κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με την πάγια και αμετακίνητη θέση της Δημοτικής Αρχής για...
Επιμένει ο Δήμος Μαλεβιζίου στην απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζονται οι πιέσεις για την απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
Σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων τους, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, με θέμα τις ενεργειακές αλλαγές της Κρήτης και την απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων. Ο δήμαρχος...
Συνεχίζονται οι πιέσεις για την απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Μαλεβιζίου: «Όχι» στη δημιουργία μόλου στα Λινοπεράματα
Την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, προκάλεσε έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο ζητείται η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή μόλου στα Λινοπεράματα. Ο...
Δήμος Μαλεβιζίου: «Όχι» στη δημιουργία μόλου στα Λινοπεράματα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας