• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.2°C / 33.5°C
  2 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.6°C / 30.9°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.0°C / 32.6°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 27.5°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 27.4°C
  2 BF
  57%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  28°C 24.6°C / 29.0°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 25.4°C
  0 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  32°C 32.2°C / 32.2°C
  1 BF
  21%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 26.0°C / 31.6°C
  1 BF
  45%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 26.8°C
  2 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 26.7°C
  1 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  64%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.2°C / 28.4°C
  0 BF
  55%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  21%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  3 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 28.8°C / 33.8°C
  1 BF
  35%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.3°C / 25.3°C
  1 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 23.7°C / 28.9°C
  2 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  0 BF
  52%

Μεγάλος βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Φόδελε

Χανιά: «Μη ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο»

 • A-
 • A+
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς οι οποίοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων, καθώς με ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Χανίων χαρακτηρίζει «μη ασφαλές» το οδικό δίκτυο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σε συνεργασία με τους δήμους του νομού και με τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού, επιχειρούν, σε πρώτη φάση, να διανοίξουν τους δρόμους, και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν τα έργα πλήρους αποκατάστασής τους, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η διέλευσή τους.

Η Αντιπεριφέρεια σημειώνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι το πρωΐ της Τετάρτης, οι εκπαιδευτικοί του νομού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το θέμα της ασφάλειας των μετακινήσεων, καθώς αντιμετωπίζουν κινδύνους για να μετακινηθούν στα σχολεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων για την ασφάλεια του οδικού δικτύου:

«Τα φαινόμενα επικίνδυνων κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα αμέτρητες ζημιές και καταστροφές σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού, και με τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού, επιχειρούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, σε πρώτη φάση να διανοίξουν τους δρόμους, και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν τα έργα πλήρους αποκατάστασής τους, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η διέλευσή τους.

Ως εκ τούτου, η απόλυτη ασφάλεια διέλευσης από τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, του οποίου η αποκατάσταση είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα ανακοινώνεται από την Π.Ε.Χ. εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο αποκατάστασής τους. Μέχρι τότε, οι ανακοινώσεις της Π.Ε.Χ. θα αναφέρονται μόνο στις διανοίξεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί παρακαλούνται να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις από την Π.Ε.Χ. για την πλήρη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής τους και, συνεπώς, την εξασφάλιση της απόλυτης ασφάλειάς τους.

Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι η μοναδικότητα και η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ολόκληρη η Π.Ε.Χ. έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθιστά επισφαλή κάθε διαβεβαίωση, ακόμα και πρόβλεψη, για ασφαλή διέλευση από το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μοναδική προτεραιότητα της Π.Ε.Χ. αυτή τη στιγμή είναι η διάνοιξη του οδικού δικτύου και η, έστω και μερική, αποκατάσταση των συγκοινωνιών στο Νομό».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί των Χανίων στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, καθώς είναι προβληματισμένοι για το κατά πόσον είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις τους στον ΒΟΑΚ, μετά από τις...
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φορολογικές διευκολύνσεις και αναστολή εισφορών για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης
Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
Φορολογικές διευκολύνσεις και αναστολή εισφορών για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ξεκίνησε η εγκατάσταση της γέφυρας Πλατανιά
Στον Πλατανιά θα τοποθετηθεί η πρώτη στρατιωτική γέφυρα τύπου Belley, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία στο σημείο, μετά την κατάρρευση της γέφυρας πριν από τρεις ημέρες.
Χανιά: Ξεκίνησε η εγκατάσταση της γέφυρας Πλατανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του 2019
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Κερίτη, στην είσοδο του χωριού Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά - Σε δημοπρασία δύο έργα αποκατάστασης ζημιών στον ΒΟΑΚ.
Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Επιπλέον 15 εκ. ευρώ για τις καταστροφές στον ΒΟΑΚ
Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών για την άμεση αποκατάσταση των κατολισθήσεων και των ζημιών στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού.
Κρήτη: Επιπλέον 15 εκ. ευρώ για τις καταστροφές στον ΒΟΑΚ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας