Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Καταγγέλλουν απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους

  • A-
  • A+
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, μέσω της οποίας καταγγέλλει εργοδοσία ξενοδοχείου, επειδή προχωρά στην απόλυση τριών εργαζομένων, για συνδικαλιστικούς λόγους.

Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Marina Beach», του Ομίλου Παπακαλιάτη, η οποία προχωράει στην απόλυση τριών συναδέλφων για συνδικαλιστικούς, όπως αναφέρεται, λόγους. 

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για προκλητική η στάση της εργοδοσίας, καθώς «και οι τρεις συνάδελφοι είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση, ενώ συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου».

Επίσης, καταγγέλουν τη διοίκηση του ξενοδοχείου, καθώς όπως υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν προχώρησε σε μειώσεις μισθών, απέλυσε εργαζομένους γιατί «παραπονέθηκαν» για τις υπερωρίες ενώ επέβαλε στο ξενοδοχείο την εντατικοποίηση και το καθεστώς της αναγκαστικής υπερωρίας.

Η ΔΑΣ ζητάει την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των συναδέλφων τους και την εφαρμογή της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία του ξενοδοχείου Marina Beach του Ομίλου Παπακαλιάτη, που προχωράει στην απόλυση τριών συναδέλφων για συνδικαλιστικούς λόγους. Είναι προκλητική η στάση της εργοδοσίας καθώς και οι τρεις συνάδελφοι είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, μια εκ των οποίων είναι και εκλεγμένη!

Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν προχώρησε σε μειώσεις μισθών, απέλυσε εργαζομένους γιατί «παραπονέθηκαν» για τις υπερωρίες, επέβαλε στο ξενοδοχείο την εντατικοποίηση και το καθεστώς της αναγκαστικής υπερωρίας.

Η επιχείρηση πριν καν ξεκινήσει η σεζόν δείχνει τις προθέσεις της, ότι θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Προχωράει στις απολύσεις των συναδέλφων που δεν έσκυψαν το κεφάλι, πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στην εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο ξενοδοχείο. Προχωράει για ακόμη μια χρονιά σε «ατομικές συμφωνίες», ενώ για την εφαρμογή της εθνικής κλαδικής ΣΣΕ ούτε λόγος!

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα τους στην πρώτη γραμμή. Ήδη προχωρήσαμε σε παρέμβαση στα γραφεία της εταιρίας απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Η απάντηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας ότι «…ίσως γίνονται περικοπές, γιατί η χρονιά δε θα πάει καλά», την ίδια στιγμή που το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει γεμάτο, αναδεικνύουν την κοροϊδία της εργοδοσίας και δε μας δίνουν άλλο περιθώριο από να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Ήδη τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλέσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου για την υπεράσπιση των συναδέλφων και συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, για να καταγγελθεί η προκλητική, εκδικητική στάση της εργοδοσίας.

Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε κοινό συμφέρον. Δεν παζαρεύουμε σε κανένα ξενοδόχο τη ζωή και το ψωμί των παιδιών μας. Καλούμε τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μη δεχτούν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν:

  • Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των συναδέλφων.
  • Εφαρμογή της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καμία «ατομική συμφωνία».

Να μπουν όλοι στη μάχη για να υπερασπιστούμε της δουλειά μας, τους μισθούς και τα δικαιώματα μας.

Είναι στο δικό τους χέρι να οργανωθούν, να φτιάξουν επιτροπή αγώνα στο ξενοδοχείο που θα συντονίσει την πάλη και θα διασφαλίσει την ενότητα των συναδέλφων».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων
Παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ενιαίου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων, ζητώντας να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, σίτιση και...
ΠΑΓΝΗ: Λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν τις απολύσεις εγκύων από πολυεθνική εταιρία
Την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έκρινε νόμιμη την απόλυση εγκύου από την ισπανική επιχείρηση «Bankia» το 2013, καταγγέλουν οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών του...
Καταγγέλλουν τις απολύσεις εγκύων από πολυεθνική εταιρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης μητέρας στο Ηράκλειο
Την απόλυση εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών από την εταιρία Σαβοϊδάκης, επειδή δεν έκοψε μια απόδειξη για «το ποσό των 90 λεπτών» καταγγέλλει το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων γάλακτος τροφίμων και ποτών, που...
Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης μητέρας στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία στα Δικαστήρια για απολυμένη συνδικαλίστρια
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Δευτέρα τα μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου, με αφορμή την εκδίκαση αγωγής απολυμένης εργαζόμενης - συνδικαλίστριας από γνωστή εταιρεία του...
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία στα Δικαστήρια για απολυμένη συνδικαλίστρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για απολύσεις εργαζομένων σε ξενοδοχείο
Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε η Δ.Α.Σ. ξενοδοχοϋπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στο ξενοδοχείο Marina Beach, απαιτώντας να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις.
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για απολύσεις εργαζομένων σε ξενοδοχείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απάντηση Σαβοϊδάκη για την απόλυση λόγω... συνδικαλισμού
Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες για απόλυση εργαζόμενης λόγω συνδικαλιστικής δράσης, εξέδωσε η εταιρία «Σαβοϊδάκης ΑΕ». Η εταιρία τονίζει ότι είναι υπέρ του συνδικαλισμού και σε καμία περίπτωση...
Απάντηση Σαβοϊδάκη για την απόλυση λόγω... συνδικαλισμού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας